Vecāku neaicināšana uz kāzām

Reitings 63
Reģ: 16.02.2014
Sveikas!

Lieta tāda, ka drīzumā ar draugu plānojam precēties.

Jau kopš agras bērnības draugam ar vecākiem nav labas/siltas attiecības. Tēvs dzēra (un pašlaik dzer), bet māte nepievērsa uzmanību, jo bija pārņemta ar saviem jaunākajiem dēliem un meitu.
Vienīgās tuvās attiecības draugam ir ar saviem brāļiem. Kad uzzināja, ka "māsa" ir tikai pusmāsa, draugam pasliktinājās vēl vairāk attiecības ar meiteni.

Faktiski draugs visu mūžu "kūlās" pa dzīvi kā mācēdams, nebija nekāda atbalsta (ne finansiālais, ne emocionālais) :-( Tagad, kad draugam ir uzņēmums, tēvs pieprasa, lai draugs palīdz ģimenei, jo viņam "ir jāuztur viņa māsa un viņa māte". Māte arī uzskata, ka dēlam jādod nauda, jo abi vecāki taču viņam palīdzējuši dzīvē tikt uz augšu (t)

Visu 6 gadu garumā, ko esam kopā, nekad nebijām aicinājuši ciemos viņa ģimeni, jo draugs to nevēlējās. Taču iepriekšējās brīvdienās tā nu sanāca, ka māte paciemojās pie mums. Viņa zināja, ka mani vecāki ir miruši un citu radinieku man nav, tā kā mantojums - dzīvoklis (kurā dzīvojam) un vēl šis tas - ir palicis man. Pēc apmeklējuma mātes attieksme pret mani un draugu mainījās par 180° (t) Sāka par visu interesēties, kā mēs dzīvojam, kur es strādāju utt. Ja līdz tam, bija viss vienalga. Draugam tas ļoti nepatika. Protams, draugam, man nedzirdot, bija prasījusi atkal naudu, jo, redz, brāļi taču no Anglijas sūta katru mēnesi pa tūkstotim (t)

Tagad draugs vienkārši negrib aicināt savu ģimeni uz kāzām, jo negrib uz viņiem tērēt ne kapeiku. Problēma tajā, ka brāļus vēlas tajās redzēt, bet viņi nepiekritīs ierasties, jo nesapratīs, kādēļ vecāki un māsa netiek aicināti. Vārdu sakot, īsts murgs (t)
Man viņi arī nesimpatizē, bet ... nezinu ... ģimene paliek ģimene, lai kāda tā būtu (t)

Nezinu laikam īsti, ko gribu dzirdēt (t) Nezinu arī, kā rīkoties, jo tā ir drauga izvēle ...
23.02.2016 10:47 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manas domas laikam sakrīt ar Rīdzinieces viedokli.. ka šāds gadiem ilgi glabāts aizvainojums pret tuvākajiem radiem nav īsti veselīgs..
24.02.2016 00:22 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Cormeum-piekriitu!
Lai kaa arii tajaa dziivee nav gaajis,es nespeetu neuzaicinaat savu tuvaakos.
Tagad cilveeki ir citaadi-neaicina kaadu radu uz viesiibaam arii taapeec,ka "neiederas kopeejaa ansamblii".
Ja attieciibas nav labas,tie cilveeki jau arii to noteikti juut,varbuut vini pasi nemaz neietu utt,bet no savas puses es gribeetu buut pieklaiga-es aicinaatu!Mamma ir mamma!Taapat teetis!!!
24.02.2016 00:34 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Liekas, ka, ja kaut kādus kontaktus uztur, tad būtu neglīti neaicināt.

Par to, ka māte jāiecina par to, ka dzemdēja un audzināja, es nepiekrītu, jo uzskatu, ka ar to nepietiek. Jo bērnam vajag mīlestību, atbalstu un drošo plecu, un tikai dzemdēšana un audzināšana minēto nenodrošina.

ļoti bieži laikam ir tā, ka visus bērnus nemīl vienādi, bet pārlieku liela tā uzsvēršana vairs nu gan nav normāla.

Par minēto, ka māsa vairs nav mīļa, jo ir tikai pusmāsa - tas gan man neliekas saprotami.
24.02.2016 02:43 |

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
meitene johaidi neprasa filozofet cik labi un pareizi ir ja vienu mil vienu nemil,patik ,nepatik,es vinu loti labi saprotu vienkarsi ir nepateicigi radinieiki,pasi tuvakie cilveki,lai ko ari daritu ,nekad nebus labi,tapec labak ieturet neitralitati nebojat savu skaisto dienu ,JOHAIDI TA IR VINU KAZU DIENA ,kapec butu vispirms jadoma par visiem citiem,kapec jaaicina ja nevelas,dzive ir dazadi cilveki un dazadas situacijas
24.02.2016 05:03 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Radus neizvēlas, bet kāzu viesus izvēlas. Es šādā situācijā viennozīmīgi neaicinātu uz kāzām, nav pat divu domu. Ja es kādreiz precēšos, uzstāšu uz kāzām divatā, un balles vietā izvēlēšos dārgu ceļojumu. Lai gan attiecības ar radiem nav tik sliktas kā te aprakstītās, man nav tādu radu un draugu, kuriem gribētos uzsaukt svinības.
24.02.2016 10:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits