filozofiska tēma ārzemēs dzīvojošajām ..

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
un arī visām tām, kas atgriezušās no vairāku gadu dzīvošanās ārzemēs, tām, kam ir radu, draugu pieredzes stāsti un tām, kam vnk viedoklis par visu :)

tā kā pati esmu pasaules pilsone, kā arī esmu iemantojusi ļoti daudz draugu, kas savu dzimteni ir iemainījuši pret citu valsti un pat citu kontinentu, aizdomājos par to, vai cilvēkam pa lielam ir sava vieta. vai ir iespējams, ka cilvēkam neiet dzīvē (ne karjera, ne attiecības, nekas) vienā valstī, bet citā tas viss uzplaukst.. vai arī uzskatiet, ka viss atkarīgs no paša spējām, ka viens cilvēks gan Latvijā, gan Mongolijā, gan Singapūrā ir spējīgs sasniegt tos pašus dzīves mērķus?

par šo aizdomājos dēļ numeroloģijas :) jo pēc cipariem katram ir valstis, kas piestāv un tādas, no kurām it kā varētu arī izvairīties, tad ko tas īsti nozīmē.. (interesanti būtu arī dzirdēt ko meitenes, kas nodarbojas ar numeroloģiju par šo saka)
17.02.2016 22:25 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Te daudzi min nepatīkamo attieksmi LV. Piekrītu, ka tā IR problēma, bet - tas tomēr ir divvirzienu ceļš. Saprotu, ka skan pēc moralizēšanas .. tomēr - man ar to sastapties nākas reti. Arī VID un citās valsts iestādēs .. jo - visur eju ar jūsu tā dēvēto 'feiko' smaidu un pieklājību gan runā, gan tās tonī. Vismaz pusē gadījumu, kur priekšā bijis paīgns personāls, komunikācijas laikā viņi paliek gan atsaucīgi, gan pieklājīgi. PAr to tiešām liels paldies laikam ārvalstīs, jo šo kvalitāti ceru saglabāt līdz mūža beigām. Protams, arī te ne visi pateiks paldies autobusa šoferim par braucienu .. bet - ja sanāk izkāpt pa pirmajām durvīm - to daru arī Rīgā. Dīvaine ? Varbūt. Bet man paliek priecīgāk un, parasti, šoferi arī pasmaida. Attieksme veido mūsu pašu sabiedrību, sāksim ar sevi. (Un jā, zinu, ka grūti ar visām nejēdzībām, kas notiek valstī .. un tomēr).
18.02.2016 12:14 |

Reitings 205
Reģ: 02.05.2014
Es no Latvijas aizbraucu ne naudas deelj. Vai - ne tikai naudas deelj. Es jutos ljoti nelaimiiga dziivojot Latvijaa. Tieshi pedejo gadu vidusskolaa un pirmo gadu augstskolaa. Galvaa bija doma, ka jaatiek prom, savadak sajukshu praataa. Dziivoju UK jau septiito gadu. Kad atbraucu lidinaajos 10 cm virs zemes. Es biju parlaimiiga. Briiviiba, jauni draugi, nepiespiesta amosfeera, visu laiku jutos kaa pavasarii. Svarkus un papezhu kurpes nomainiiju pret safety bootiem un dzjinsiem un vienalga jutos kaa laimiigakais cilveks pasaulee. Un taa vairakus gadus. Lai arii sheit mes dzivot nepaliksim, es ljoti labpratak dzivoju sheit, ne Latvijaa.
18.02.2016 12:32 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Pēc numeroloģijas sanāk, ka esmu ceļotāja. Tā arī sanāk, savu vietu vēl nevaru atrast. Sirdi plēš uz pusēm tas,ka nespēju nostabilizēties, jo,lai gan no vienas puses esmu piedzīvojumu meklētāja,no otras puses man vajag stabilitāti. Tagad ir pamatīgs disbalanss.
Ziemeļi ir manas valstīs pēc mentalitātes, tur arī pagaidām atrodos,taču ir sapnis kādu laiku padzīvot Itālijā.
18.02.2016 15:51 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Esmu apsēsta ar ceļošanu, jo gribu redzēt visu pasauli, kas un kur kā notiek, bet esot ilgāk ceļojumā, nedaudz uznāk skumjas pēc LV, un pat ņemot šaurāk - pēc savas pilsētas. Jā, šeit es jutos savā ādā un 100% zinu, ka tā ir mana vieta.. Pusgadu nodzīvoju Spānijā - man ļoti patīk šī valsts, cilvēki, kultūra utt., bet pat ņemot to visu, LV man tomēr mīļākā! :-)
18.02.2016 18:51 |

Reitings 2861
Amēlija Mia UAE? :)
18.02.2016 19:42 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Vismaz pusē gadījumu, kur priekšā bijis paīgns personāls, komunikācijas laikā viņi paliek gan atsaucīgi, gan pieklājīgi. PAr to tiešām liels paldies laikam ārvalstīs, jo šo kvalitāti ceru saglabāt līdz mūža beigām. Protams, arī te ne visi pateiks paldies autobusa šoferim par braucienu .. bet - ja sanāk izkāpt pa pirmajām durvīm - to daru arī Rīgā. Dīvaine ? Varbūt. Bet man paliek priecīgāk un, parasti, šoferi arī pasmaida. Attieksme veido mūsu pašu sabiedrību, sāksim ar sevi. (Un jā, zinu, ka grūti ar visām nejēdzībām, kas notiek valstī .. un tomēr).

++

Pieklājība, pateicība un smaids ir lietas, ko iemācījos dzīvojot UK. Un es to ļoti novērtēju un izmantoju arī esot Latvijā. :)
18.02.2016 19:54 |

Reitings 287
Reģ: 13.06.2014
Jautājums ceļotājām - bijāt brīvas vai arī pārcēlāties ar draugu? Esmu ar puisi runājusi un abi vēlamies padzīvot citā valstī, bet pašlaik baida tas, ka viņam ir te stabils darbs. Pārvācoties tas būtu jāpamet un abiem jāatrod cita nodarbošanās, kas liekas grūtāk izdarāms diviem cilvēkiem (pārim), nekā vienam.
18.02.2016 20:55 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
bijāt brīvas vai arī pārcēlāties ar draugu?

parcelos pie vinja, jo vinjs dabuja loti labu darbu, ja vinjam LV butu bijis labs darbs ar vismaz 1/3 no taa ko vins sanjem sodien, tad nekad neparceltos. Stabilitaate ir plash jedziens, vienam pietiek ar 1000 euro, vinam nepietiek.
18.02.2016 21:01 |

Reitings 248
Reģ: 28.12.2015
TalisQualis ahā :)
19.02.2016 08:38 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Manuprāt, tā varētu būt, ka vienā valstī veicas labāk, citā ne tik, bet domāju, ka tas ir saistīts ar kultūru, mentalitāti. Ne vienmēr mēs labi iederamies vietā, kurā esam dzimuši, tāpēc varbūt vienā vietā viss padodas vienkāršāk, bet citā ir lielāks pretvējš.
Kad pirms 4 gadiem pārvācos uz Somiju, es biju pārliecināta, ka kādreiz atgriezīšos Latvijā. Patiesībā visus tos 4 gadus biju par to pārliecināta. Varbūt tāpēc, ka biju precējusies ar Latvieti un abi kaut kā vienmēr paturējām Latviju kā galamērķi mūsu ceļojumam. Abi arī līdz galam nekad nejutām, ka šeit iederamies tā pa īstam, nevarējām izprast cilvēku paradumus, mentalitāti, uzskatus. Jāpiebilst, ka pārcēlāmies viņa darba dēļ.
Tagad esam šķīrušies, viņš ir pārvācies atpakaļ uz Latviju, bet es esmu kopā ar somu un jāsaka, ka pirmo reizi pa šiem gadiem es jūtos iederīga. Ka šī ir mana vieta, ka man te ir jābūt, lai gan esmu arī droša, ka vēl padzīvošos pa pasauli :)
19.02.2016 09:45 |

Reitings 2861
Amēlija Mia mani interesē tas nostūrītis, aizsūtīšu pm ar dažiem jautājumiem!
19.02.2016 09:55 |

Reitings 248
Reģ: 28.12.2015
ok! droši! :-)
19.02.2016 10:01 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Viss ir tik forši .. un tomēr. To, ka esmu ar saknēm sapratu aizbraucot

Preciizi! Man arii ir bijusi taa sajuuta, ka tur, kur, iespeejams, ir labaak, civilizeetaak, nodroshinaataak etc. ir forshi, bet manii ir kaut kaads dzilsh kods attieciibaa pret LV, ko izmainiit nevaru un neveelos Un visas LV nepilniibas arii ir dala no manis. Ir sajuuta, ka sheit ir gruutaak, bet taa uzvara(lai nu kas taa katram buutu) peec gruutiibaam ir neskaitaamas reizes pilniigaaka un labaaka, nekaa, ja taa buutu citur..
19.02.2016 10:41 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Es arī savulaik nodzīvoju n gadus Skandināvijā, patika sabiedrība, taču vienalga vilka uz LV. Gribās vēl kādreiz aizbraukt uz ilgāku laiku prom, piemēram, uz Austrāliju.
19.02.2016 10:58 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Esmu dzīvojusi Dānijā, Beļģijā, Somijā, tagad Īrijā...Bet manuprāt vislabāk jūtos Latvijā. Latvija vnm būs manā sirdī(l) bet lai labāk nopelnītu jādzīvo ārpus tās, jo gribu studēt un studijas maksā lielu naudu, Latvijā dzīvojot būtu jākrāj ilgāk nekā ārzemēs strādājot...Man padomā ir vēl pāris kursi kurus iziešu ne-dzimtenē.
Esmu daudz domājusi, kā būtu ja būtu LV palikusi, nu jā attīstītu karjeru....Bet vai es spētu atļauties sev visādus labumus dzīvojot tur?diez vai....
19.02.2016 11:46 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
piekrītu katram frivolous_ vārdam.

kopumā man šķiet, ka latviešiem masveidā ir bailes izgāzties un nedod dievs kāds vēl uzzinās. aizbraucot uz ārzemēm, neviens neuzzinās, ja būsi aplauzies, izgāzies vai kā citādi neveiksies, tāpēc cilvēki jūtas brīvāk un uzdrošinās darīt lietas, ko nedarītu šeit - tas tāds mans novērojums paskatoties uz cilvēkiem, kas dzīvo ārzemēs, domāju, ka to var attiecināt arī uz "uzplaukšanu".

es nodzīvoju 3 gadus UK, skaitīju dienas līdz brīdim, kad tikšu projām, riebās katra tur pavadītā stunda. un man bija labs darbs ar diezgan labu atalgojumu, draugi, attiecības. bet biju depresijā, pieņēmos svarā, jo esmu no tiem, kas nomāktību "apēd". tā galīgi nebija mana valsts un katru dienu priecājos, ka esmu atpakaļ Latvijā. gribētos kādreiz uz vecumdienām iemēģināt kādu siltāku valsti, Itālija ļoti patīk, varu iztēloties sevi tur, bet noteikti ne tuvākajā laikā.
20.02.2016 17:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits