filozofiska tēma ārzemēs dzīvojošajām ..

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
un arī visām tām, kas atgriezušās no vairāku gadu dzīvošanās ārzemēs, tām, kam ir radu, draugu pieredzes stāsti un tām, kam vnk viedoklis par visu :)

tā kā pati esmu pasaules pilsone, kā arī esmu iemantojusi ļoti daudz draugu, kas savu dzimteni ir iemainījuši pret citu valsti un pat citu kontinentu, aizdomājos par to, vai cilvēkam pa lielam ir sava vieta. vai ir iespējams, ka cilvēkam neiet dzīvē (ne karjera, ne attiecības, nekas) vienā valstī, bet citā tas viss uzplaukst.. vai arī uzskatiet, ka viss atkarīgs no paša spējām, ka viens cilvēks gan Latvijā, gan Mongolijā, gan Singapūrā ir spējīgs sasniegt tos pašus dzīves mērķus?

par šo aizdomājos dēļ numeroloģijas :) jo pēc cipariem katram ir valstis, kas piestāv un tādas, no kurām it kā varētu arī izvairīties, tad ko tas īsti nozīmē.. (interesanti būtu arī dzirdēt ko meitenes, kas nodarbojas ar numeroloģiju par šo saka)
17.02.2016 22:25 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Ar Latviju ,man atkal ir taa-aizbraucu,apciemoju saveejos un tad tomeer velk atpakal savaa tagadeejaa dziivee,bet tas nav amerika,tas ir taa,ka velk atpakal pie sava tagadeejaa viira,savas dziives vietas!
Hawaii (vini grib kluut neatkariigi no Amerikas)loti patiik-reizeem domaaju,ka varbuut tur buutu mana vieta-nekad ilgaak tur neesmu uztureejusies kaa 2 meenesus-gruuti spriest,ka buutu ja paarvaaktos pavisam!
Vecie draugi man noteikti nepietruukst,to es varu teikt drosi!
17.02.2016 23:14 |

Reitings 2861
Vecie draugi man noteikti nepietruukst,to es varu teikt drosi!

skarbi :D
17.02.2016 23:16 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Hmm, interesanta tēma. Es nedomāju, ka valsts piemērotību būtu jāskata no numerologijas viedokla. Man skiet, ka izanalizējot sevi - kāds esi uzskatos (liberāls vai komservatīvs), kādā klimatā jūties vislabāk (siltā, aukstā, mainīgā), kāds esi pē temperamenta, utt, var noteikt, kura valsts tev ir vispiemērotākā.

Arī uzskatu, ka mērktiecīgs cilvēks varēs izsisties jebkurā valstī, ja valodas zināšanas to atlauj. BET ir valstis, kuras, kā jau minēju augstāk, liek justies cilvēkam komfortablāk un harmoniskāk.

Šobrīd dzīvoju, studēju, strādāju Nīderlandē, bet nejūtos 100% savā vietā, nejūtos droši vakaros Marokānu,turku, polu imigrantu dēl, napatīk nepārtrauktais vējš un arī jūtu diskomfortu holandiešu valodas dēl. Loti patīk jauniegūtie draugi, internacionāls kolektīvs un augstskolas pieeja. Vēl patīk, ka Varam atlauties daudz celot.

Man skiet, ka man piemērotāka būtu Dānijā vai Norvēgija. Arī mūsu pašu Larvija patīk. Itālija, Spānijā patīk kā atpūtas vietas, bet dzīvi tur veidot laikam negribēru.
17.02.2016 23:17 |

Reitings 2861
negribu tik lielu uzsvaru uz to numeroloģiju, to minēju, jo tajā sakarā atkal aizdomājos par to, kur var atrast mājas. man likās interesanti, ka numeroloģe iesaka vietas, kurās es jutīšos kā savējā, tgd tas jāizmēģina. bet nav tā, ka tagad ticu tam uz 100% un uz neatgriešanos krāmēju somas :) ticu uz 50% :D
17.02.2016 23:18 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Man ar Norvēģiju ir tā. Latvijā man jāskaidro kapēc esdomāju tā kā domāju, šeit tas ir pašsaprotami. Jau no paša sākuma zināju, ka te ir mana vieta un tieši šeit vienmēr esmu jutusies kā mājās. Latvija ir mana bērnības zeme, bet tāpat kā bērnības mājas - mīļa, bet par šauru.

+ Vārds vārdā manas domas. Neatkārtošos.
Pēc pastaigas pa Norvēģijas ielām, mājās atgriežos par kilogramu lamīgāka kā pirms iziešanas no mājas. Apkartējā sabiedrība mani šeit iedvesmo un dod man jaunu azartu ķerties pie darbiem un katru darbu daru ar smaidu uz sejas, kuru esmu smēlusies no mazajiem, bet visnotaļ nozīmīgajiem sīkumiem, kuri rosās man apkārt ikdienā, kopā savelkot vidi, kurā es dzīvoju un kura ietekmē manu noskaņojumu. Turklāt, esmu no tiem cilvēkiem, kuru darba spējas un panākumi tajos, ir lielā mērā atkarīgi no dvēseles stāvokļa.
17.02.2016 23:18 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man tieši imigranti patīk :) Kaut kas pašu tomēr ar viņiem vieno... līdzīgas raizes jaunā valstī - pierašana pie jaunās vides, valodas apgūšana utt. :)
17.02.2016 23:19 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Piekrītu NordicBelle, nav vajadzīga numeroloģija, lai saprastu - kas vienu ceļ, tas otru gremdē.
Protams, pašā pamatā viss ir atkarīgs no paša cilvēka, nevis no vietas, kur viņš atrodas. Ja vienā valstī cilvēks negribēs darīt neko un cerēs, ka viss viņam nokritīs no gaisa, tad nekas nemainīsies arī tad, ja viņš nonāks citā valstī.
Bet, ja ir iekšēja gribēšana tad vieta, valsts, kas saskan ar iekšējo tempu, vērtībām utt., attīstību veicinās.
17.02.2016 23:21 |

Reitings 3871
Laikam taa ciemosanas divas nedeelas nav tik ilgstosa-vairaak satiekos ar saviem radiem!Peedeejos gados tiekoties ar saviem veciem draugiem tiesaam pietiek paaris stundas un gribu to ciemosanos izbeigt-citas intereses,citas veertiibas!
Mana Vaacijas omiite Vaacijaa dziivoja vairak kaa 50 gadus un vienmeer,kad tikaamies teica-esmu svesiniece vienalga!To es varu teikt par Ameriku !

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Ko darīt, ja ir klikškis, ka Latvija noteikti nav priekš manis? Visa tā mentalitāte, aizspeiedumi utt., bieži vien škiet, ka neesmu piedzimusi īstajā valstī :D negribu neko sliktu teikt par latviešiem, visam ir iznēmumi un ir cilvēki, kam latvieši liksies labākie, taču katram tomėr savs!

Taču kaut kas arī attur no tā visa, pagaidām koncentrējos uz studijām, dzīve vēl gara, varbūt nobriedīšu! :) tāpēc arī škiet loti iedvesmojoša diskusija, varbūt iedrošinās arī mani!

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Piekrītu saulesbrilles par harmoniju un komfortu!
17.02.2016 23:23 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Domāju, ka tas kā veicas attiecībās un vispār dzīvē ir lielā mēra atkrīgs no attieksmes pret dzīvi un veiksmes. Varbūt citā valstī atbrīvojies; ļaujies vairāk. Un varbūt vnk paveicas.

Pati jūtu ka mana vieta ir Latvijā. Padzīvoju pusadu Zviedrijā, bet dzīvot pavisam tur noteikti negribētu. Mans brālis ar draudzeni, piemēram, ir ieņēmuši galvā, ka gadu grib padzīvot Jaunzēlandē. Pilnīgi apsēsti ar to ideju. Man liekas, ka vajag sekot sirdsbalsij.

Neons, Tu Kanādā dzīvo, jo Tev vīrs kanādietis vai vnk esat tur pārvākušies?
17.02.2016 23:27 |

Reitings 3871
Es veel reizeem iedomaajos,ja es buutu uz sejieni atbraukusi ar savu pirmo viiru un beerniem,noteikti runatu citaadi-gruuti pateikt!
Man kaiminos dziivoja gimene,kur sieviete bija francuuziete-nespeeja iedziivoties!Vinu viss kaitinaaja te tik traki,ka vienkaarsi nespeeja!Mani nekas te nekaitina-cilveeki ir loti smaidiigi,patiikami,bet kaut kas loti pietruukst visaa !Varbuut tiesaaam tie ir mani miilie radini!
17.02.2016 23:34 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Pēc astroloģijas arī var teikt, ka dzīve mainās pārceļoties uz ārzemēm, jo līdz ar to mainās arī karte :)
17.02.2016 23:35 |

Reitings 651
Reģ: 29.01.2009
Dzivoju Uk jau no 2009.gada. Domaju shi nav mana valsts, nepatik parak multikultularaa vide.. Arii klimats galiigi nav mans.. Bet notur sheit finansuaala stabilitaate.. Neko nezinu par numeralogiju, bet labprat uzzinatu kura ir mana valsts..
17.02.2016 23:36 |

Reitings 3871
Kur to numerologiju vareetu paskatiities?Kubiete laikam aizgaajusi guleet-vina jau aatri pateiktu!!
17.02.2016 23:48 |

Reitings 2861
es domāju, ka to nevarēs nekādā interneta testā noteikt (nūū.. ievadīt dzimšanas datus un uzklikšķiņā - apsveicu, tu esi trijnieks, tev jābrauc uz Beļģiju :D ).
man sanāca būt pie numeroloģes, kas man visu ko rēķināja, dzimšanas datus līdz minūtei, vārdā-uzvārdā arī kaut ko (bet to es nesapratu) un tad tā visam citam starp citu arī pateica, kura valsts īsti nav man un kurā justos prefekti :)
17.02.2016 23:53 |

Reitings 3871
Es tagad iedomaajos-man pasaka ,ka iistaa valsts Francija-es saaku kraameet koferi un saku viiram-braucu treso viiru mekleet!!!:-D
17.02.2016 23:56 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
TalisQualis, kādas valstis tev sanāca? :)
18.02.2016 00:00 |

Reitings 2861
virknīte Eiropas dienvidu, Japāna un Jaunzēlande
18.02.2016 00:07 |

Reitings 3871
Varbuut Tiesaam tupeet savaa krastaa un priecaaties par skaisto dabu,laika apstaakliem un beigt kurneet,bet nu uznaak...
Es loti ietekmeetos laikam,ja man tagad pateiktu ,ka jaadodaas uz citu valsti,lai justos pilniigi uz visiem 100% laimiiga!Viirs traks paliktu:-D
18.02.2016 00:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits