Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Apendicīts ???

Reitings 39
Reģ: 04.01.2013
Sveikas ! :)

Esmu ļoti lielā neizpratnē un nobijusies ... :-(

Vakar vakarā man sāka diezgan stipri sāpēt vēders ( labajā sānā lejā ) . Pēc kādas stundas sāka sāpet visa lejas daļa bet pēc tam atlaida un sāpēja tikai labājā sānā lejā nedaudz vēders . Nākamajā rītā viss bija labi . Domāju viss tagad kārtībā , kad tas bija tikai tāds laika brīdis . Bet nē .. Atkal sāka sāpēt ( ap vakara laiku ) Tagad jau ir nakts un vēl jo projām sāp ... ( nedaudz )

Un nevaru saprast vai tas tiešām varēru būt apendicīts ? Bet ja būtu tad viņš taču visu laiku sāpētu un jau pārplīstu ... ?! Varbūt kādai bija tāda pati situācija kā man ? Ko man darīt ?
05.02.2016 05:04 |

Reitings 16
Reģ: 30.01.2016
Sveika!
Tātad, kā tev sākās sāpes? Ja tas tiešām ir akūts apendicīts,tad tas sākas ar spazmām nabas rajonā. Klāt var būt vemšana, paaugstināta ķermeņa temperatūra ( ieteiktu tev izmērīt temperatūru)
Ja jau ir izteiktas sāpes labajā vēdera lejasdaļā tad steidzīgi jādodas pie ārsta. Visdrīzāk,ka ārsts uzreiz nozīmēs asins un urīna analīzes, datortomogrāfiju vai sonoskopiju.
Sāpēm vēderā var būt daudz un dažādi iemesli. Tiešām ieteiktu steidzīgi iet pie ģimenes ārsta un tas arī nozīmēs tālākus izmeklējumus....
05.02.2016 07:12 |

Reitings 3709
Reģ: 06.05.2014
Ej tak pie ārsta! Virtuāli tevi neviena te neizčamdīs! Man plīsa pušu, bet nebija nekas no Sinchau uzrakstītajām pazīmēm.
05.02.2016 07:56 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Dodies uz uzņemšanas nodaļu un saki, ka vēders stipri sāp (nesaki, ka vakar). Izmeklēs Tevi kā "akūtu vēderu" un ātrāk tiksi pie atbildes.
05.02.2016 07:58 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Vispār es ieteiktu pašai pēc iespējas mazāk staigāt. Kad man bija nenormāli stipras sāpes vēderā, izsaucām ātros, kaut pašiem ir mašīna. Labi, ka tā, jo es nemaz staigāt vēlāk nedrīkstēju.
Tā kā iesaku arī Tev ātrāk rīkoties, jo tas var būt tiešām nopietni!
05.02.2016 08:30 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Cerams, ka metiene jau sen pie ārstiem, bet... Nu nav visiem uzreiz tā, ka jūt tikai tad, kad tūlīt plīsīs. Man sāpēja vēdera lejas daļa, bet vemšanas nebija. Slimnīcā veica anlīzes un sonogrāfiju, pēc tās notieca diagnozi, bet mani ieveda slimīcā ap pusnakti, tā kā tomēr nebija uz tās plīšnas robežas, operāciju atlika līdz rītam (nu ap 8:00) - pie kam tā kā man iešpricēja pretsāpju zāles es top laiku mierīgi nogulēju. Tā kavar būt, ka tev sāp vairķas dienas, bet nav vēl dzīvību apdraudoši, bet var būt arī citādi, to jau zinās tikai ārsti.
05.02.2016 09:58 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Un vispār ar akūtām vēdera sāpēm kā reiz vajag saukt ātros, nevis vazāties pašam apkārt... Jo kjā jau teicu - tu tak pats nezini, kas tur darās. A ja kāda ieksēja siņošana, ja zanra jau plīst?
05.02.2016 10:00 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Nu man apendicīts sākās ar šausmīgi stiprām sāpēm pa visu vēderu, tā, ka nemaz nevarēja pateikt no kurienes tieši. Un tās sāpes bija nepārejošas, paiet ar nevarēju.
05.02.2016 10:02 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Nav teikts, ka sāpes sākas tieši ar vēdera lejasdaļu, ja pie vainas apendicīts.
Man sāka no rīta sāpēt kuņģis, vēmu nepārtraukti, pat ūdeni ja iedzēru. Izsaucu ātros jo bija ļoti traki. Slimnīcā es nogulēju visu dienu pie sistēmas, noņēma analīzes, bet neko neatrada. Kad laida mājās, tad atkal jau sāka sāpēt kuņģis. Teica, ka ja pēc 3 (!!!) dienām nepāriet, lai braucu vēlreiz. Tikai pašā vakarā sāka sāpēt sāns un pa nakti sāpēja tā, ka pagulēt nevarēju un ja sanāca, tad tikai sēdus. Vienu dienu tā nomocījos, vemjot vēl joprojām un neko nevarēju vispār ieēst. Trešajā dienā pati braucu pie ārsta no rīta. Atkal visu dienu pie sistēmas, analīzes noņēma un vakarā tikai pēc sonogrāfijas spēja noteikt kas par vainu un bija jau gandrīz par vēlu. Pēc pāris stundām jau izoperēja. Cik zinu, katram šis sākas nedaudz savādāk.
Tāpēc noteikti vajag nevis te rakstīt, bet doties steidzami pie ārsta!!!
05.02.2016 11:12 |

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Tās izklausās pēc gāzēm.
Apendicīts sāp nepārtraukti un ar vien spēcīgāk. Ja tas būtu apendicīts, tad sāpes iespējams būtu neizturamas, pati paiet nevarētu.
05.02.2016 12:28 |

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Pamēģini iedzert Espumisan un izkusties
05.02.2016 12:29 |

Reitings 176
Reģ: 14.09.2011
Lai gan apendicītam ir rakstūrīgā klīniskā gaita, tas var tomēr izpausties pavisam savādāk. Te jau meitenes ir aprakstījušas kā bija viņām un nav tieši pēc teorijas. Ja sāpes ir izteiktas un nepāriet, vienmēr tomēr labāk drošības pēc doties uz uzņemšanu, nevis ciesties un meklēt padomu forumā, jo tāpat mēs nevaram bez izmeklējumiem un analīzēm, pateikt ir vai nav apendicīts.
08.02.2016 19:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits