Visādas vērtīgās informācijas pa ausu galam esmu dzirdējusi, piemēram, ka labāk katru 2. nevis katru dienu.
Katru otro dienu vajag, ja vīrietim ir problēmas ar spermatozoīdu skaitu.
Ka ir jēga būtībā tikai auglīgajās dienās nodarboties ar seksu.
Reti kura sieviete var noteikt auglīgās dienas pietiekoši precīzi. Pēc ovulācijas ir 24-48 stundas, kad sieviete ir visauglīgākā. Vēl iesaka dažas dienas pirms ovulācijas, jo spermatozoīdi var izdzīvot pāris dienas.
Bet šomēnes pirmo reizi vispār noprovēju ovulācijas testu. Maita, rādīja, ka nekā nav tai dienā, kad pēc kalendāra vajadzēja būt
Tu esi pārliecināta, ka zini, kad tev notiek ovulācija? Tie automātiskie kalendāri ņem vidējo - 14 dienas pirms mēnešreizēm, bet sievietes ir dažādas, var variēt no 12 līdz 16. Tāpēc nepietiek, ka tikai vienu dienu izmanto to testu. Tas jādara pāris dienas pirms un pēc "vidējā aritmētiskā".
Jo viena diena tīri pēc sajūtām šķita ovulācijas diena..
Vēl var skatīties pēc izdalījumiem. Tad, kad tie ir līdzīgi olbaltumam, tad notiek ovulācija, jo šie izdalījumi ir vislabākā vide mēģināšanai.
Vitamīnus papildu arī nelietoju - tikai folskābi, ja nu tomēr liktenis uzsmaida Tu lieto? Izvēlējies kādus pēc atsauksmēm vai doka ieteica? Un cik vispār ilgi censonējat?
Es arī tikai folskābi, bet esmu lasījusi, ka ir sievietes, kas lieto grūtniecības vitamīnus pirms tā ir iestājusies. Pati atsauksmes gan nevarēšu dot.
Ā, un kā tīri teorētiski jāveic būtu tā temperatūras mērīšana?
Teorētiski temperatūra paaugstinās pēc tam, kad ovulācija jau ir notikusi, tāpēc jāpaspēj ļoti ātri visu paveikt :-D Tā saucās bbt (basal body temperature), to mēra no rīta uzreiz, kad pamostas (pirms esi run;ajusi vai kāpusi ārā no gultas). Parasti to dara vienā laikā katru dienu.
Pēc ovulācijas tā paliek augstāka un pirms mēnešreizēm samazinās. Ja esi palikusi stāvoklī, temperatūra nekrītas. Atšķirība nebūs liela, bet ievadot datus programmā, varēsi redzēt līkni, kā mainās temperatūra cikla laikā.
Vēl viens variants ir - pētīt dzemdes kakla pozīciju - ovulācijas laikā tas atrodas augstu, ir nedaudz mīkstāks un ir pavērts. Nezinu, vai esi mēģinājusi, bet forma ir līdzīga kā virtulim :-D Bet tas ir jāpēta kādu laiciņu, pirms iepazīsti savu ķermeni un zinu, kādā pozīcijā tas atrodas katrā cikla dienā. Tāpat kā temperatūru, to mēra vienā laikā katru dienu, jo, tā pat kā temperatūra, tas mainās dienas garumā.