Auto vai sabiedriskais

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Es tagad domāju, vai likt tiesības vai nelikt, interesanti būtu paklausīties, cik no jums iikdienā pārvietojas ar auto un, cik ar kājām varbūt vai sabiedrisko? Un kāpēc?

šodien it īpaši aizdomājos, ka būtu forši, ja šādā laikā būtu savs auto, slidens, lietus , nav patikami iet ar kājām un braukt ar sabiedrisko.
27.01.2016 12:00 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
un uz darbu kajam eju 15 min, visi veikali blakus, zobarsts , friziere, nagu meistare. Sabiedrisko man nav vajadziba izmantot vispar. Rigas centra tas ir ok. Jo viss tuvu un mazliet pastaiga diena no uzx darbu kopa 30 min ir pat veseligi.
27.01.2016 18:23 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man ir taada sajuuta,ka cilveeki kustaas mazak un mazaak...
27.01.2016 18:47 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Dzivojam pilsetas centraa, viss man ir blakus - high streets, veikali, restorani utt. utt, tadelj mashinu ikdienaa neizmantoju. Arii, ja jaiet pie arsta 15 - 20 min ar kajam, iehsu ar kaajaam, riebjas mekleet, kur likt to mashinu... Esmu kajamgaajeeja, patik staigaat, tadelj mashinu izmantoju reti.
27.01.2016 18:53 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man Riigaa pietika izbraukt ar masiinu,kuru vadija "maneejie"-gandriiz aizgaaju ar sirdi!!:-D
27.01.2016 18:56 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Cik vien iespējams pārvietojos ar kājām. Taču, kad tas nav iespējams(jānokļūst pārāk tālu, lai ietu ar kājām), izmantoju sabiedrisko. Kad dzīvoju iepriekšējā dzīvoklī vispār tik pat kā nebraukāju ar sabiedrisko, jo visur varēju ar kājām aiziet. Tagad, diemžēl ja gribas uz centru, jābrauc ar transportu, bet nu neko...
Mašīnas nav. Tiesību arī nav. Un neplānoju ne pie vienas no lietām tikt. Neiešu sev bojāt nervus.
27.01.2016 19:04 |

Reitings 99
Reģ: 31.10.2015
Pārvietojos tikai ar auto vai ja nepieciešams tad ar taxi. Tā ka mašīnai ir daudz plusu neuzskaitīšu tos :D Bet no mīnusiem pieminēšu to, ka centrā bieži vien ir lielas problēmas ar mašinas novietošanu.
27.01.2016 19:43 |

Reitings 824
Reģ: 22.02.2009
Izmantoju auto, jo līdz augstskolai tad būtu jābrauc ar 2 transportiem un aizņemtu 3-4x vairāk laika, kā arī cenas ziņā būtiska atšķirība nav, varbūt pat ar auto nedaudz zemāka cena sanāk.
Tagad kad kādu laiku esmu bez auto, to ļoti izjūt, jo, piemēram, uz veikalu, lai aizbrauktu ar sabiedrisko paietu kādas 3h, un vairāk par diviem maisiņiem rokās jau uz mājām neaiznesīšu, bet iepērkoties piemājas veikalā, iztērēšu par kādiem 5 eiro vairāk vienā pirkumu reizē. Auto dod ļoti lielu iespēju taupīt laiku, un kā zināms, tad arī laiks maksā naudu...
27.01.2016 19:55 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Autovaditaja tiesibam ir jabut neatkarigi no taa vai plaano daudz auto izmantot vai nee. Taas tiesiibas, ja tieshi shobriid nenoder, tad naakotnee var loti noderet.
Manaa pusee ir lielas problemas ar parkoshanaas vietaam. Par auto novietoshanu pie savas maajas majas ir jamaksaa nodoklis un nav nekadas garantijas, ka man buus vieta kur savu mashiinu pie majas nolikt, jo kaads cits var buut aizneemis vietu. Pilseetas centraa autostaavvietaam ir augstas cenas, par 5 stundaam 20£, mazliet nostaak no centra atrast kur noparkoties ir praktiski neiespeejami. Ertak un izdevigaak ir izmantot sabiedrisko transportu, jo ar mashiinu ir paaraak problemaatiski. Apskauzhu mazajas pilsetas dzivojoshos, kur nav probleemu atrast vietu kur noparkoties un autostavvietas maksaa kapeikas.
27.01.2016 20:21 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Jā, ļoti noder, īpaši tiem, kam mašīnas nav, izbrauc reizi gadā un nekādu iemaņu īsti nav :D
27.01.2016 20:24 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Tiesības noteikti vajag! Man daudzas pazīstamas sievietes ātri kārtoja tiesības, kad palika stāvoklī, jo saprata, ka vajadzēs pašai arī kaut kur vest bērnu, bērnus.
Pati braucu gan ar sabiedrisko, gan mašīnu. Man pagaidām ir vēl studenta atlaide, tādēļ izmantoju sabiedrisko. Ja atlaides nebūtu, brauktu ar mašīnu, izņemot kādus īpašus gadījumus.
27.01.2016 20:54 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Es arī uzskatu, ka tiesībām vajadzētu būt ikvienam,pat tiem, kam pašlaik nav mašīnas un dzīvo pilsētas centrā, kur viss vajadzīgais apkārt, nu nevar zināt, kā dzīve iegrozīsies, kādas situācijas gadīsies, kad pat ļoti noderēs šī lieta. Nedaudz off topic, bet man personīgi tiesības ir neilgi, pagaidām vienīgā reize, kad reāli ir bijušas nepieciešamas, bija, kad, pērkot alkoholu, pie kases attapos, ka ID karte palikusi otrā somiņā..labi, ka makā bija tiesības, citādāk man nepārdotu :-D:-D
27.01.2016 21:45 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Man ir tiesības, liku, jo tajā laikā bija izdevīgi - savā skolā kā mācību stunda. Kopš 3 gadus dzīvoju Liepājā, neesmu braukusi un nav bijusi vajadzība, kā arī nav naudas auto. Kad parādīsies līdzekļi, tad arī ņemšu stundas braukšanā, lai atsvaidzinātu zināšanas, un pirkšu auto. Auto ir savi plusi, arī dzīvojot pilsētas centrā. Labi, nav īsti varbūt, kur novietot, bet iepirkuma maisiņus stiept, izmantojot sabiedrisko vai starppilsētu autobusu (bieži braukāju pie ģimenes, kur tiek sadotas zaptes un visādi citādi smagumi) ir tomēr pagrūti ar savu sabojāto muguru. Bet nu neuzskatu, ka esmu naudu izmetusi lieki, iegūstot tiesības, lai arī tās neizmantoju.

Īsāk, jā, ir labāk, ja ir savs auto un nav jābraukā ar bieži piebāzto sabiedrisko.
27.01.2016 21:54 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Es gribēju piebilst, ka, izmantojot auto, apzināti meklēju pakalpojumu sniedzējus, pie kuriem var novietot auto, un parasti tas tiešām nav centrā. Godīgi sakot, centrā apmeklēju vien koncertus vai ko citu, kur lokāciju nevaru izvēlēties. Visādi frizieri, veikali utt. - t/c ar bezmaksas autostāvvietām.
Runājot par brīvdienu pavadīšanu, ilgstoši neizbraucot no Rīgas, jutos ieslodzīta un "bez svaiga gaisa". Rīgas parki tur nelīdz. Tikai iesēsties auto un braukt, kur acis rāda!
27.01.2016 22:31 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Pagalmā stāv 2 mašīnas, pašai ir AV apliecība, bet uz darbu braucu ar sabiedrisko. Jo strādāju Vecrīgā. Turklāt ar mašīnu pa sastrēgumiem tās ir 20min, ar tramvaju arī 20min. Un ziniet, nekādu problēmu. Ar mašīnu braucu, piemēram, uz laukiem, vai iepirkties, kad jāved mājās smagi iepirkumu maisi. Ir forši, ja draugam brīvdiena un var mani aizvest ar auto uz darbu, bet pati es neesmu gatava maksāt 240 EUR par stāvvietu. Un nemaksātu pat tad, ja mani ienākumi trīskāršotos. Ja laiks pagalam draņķīgs, braucu ar taksi, kas man neko daudz nemaksā.
27.01.2016 23:49 |

Reitings 273
Reģ: 03.12.2015
Tikai un vienīgi ar auto. Braukāju uz darbu, mājām, brīvdienās, visādās darīšanās utt.
28.01.2016 09:01 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
es dievinu auto! :D nedzīvoju Rīgā, bet ja dzīvotu, tad arī brauktu ar auto. ok , protams, ja man 10min līdz darbam, tad droši vien nebrauktu. bet vispār man patīk, ka varu aizbraukt, kur gribu un kad gribu. man patīk vadīt auto, tas man pat sagādā prieku. salīdzinājumā ar sabiedriskajiem tu vienmēr vari kontrolēt situāciju. par aukstu uzgriez siltumu, par karstu attaisi logu, uzslēdz mūziku. neviens nesmird tev blakus, vienmēr ir kur sēdēt :D jā es esmu auto atkarīgā :-D(l)

bet tiesības vienmēr ir noderīgas. tikai tiem, kas noliek tiesības pāris gadus nebrauc un tad sēžās pie stūres, es ieteiktu veikt kādus izmēģinājuma apļus pa lauku ceļiem, vai kāda pavadībā. bieži esmu saskārusies, ka cilvēki nebrauc kādu laiku, tad viņiem ir nepieciešamība un uz ceļa jūtās tik nedroši. zīmes nezin, ko katrā situācijā darīt.
28.01.2016 13:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits