Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Uz Ameriku

Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Čau, meitenes! Ir vēlme aizbraukt uz Ameriku, konkrēti Nujorku, vienkārši paskatīties, kā tur izskatās... Ar ko sākt? Kādas formalitātes jākārto? Ar ko var nākties saskarties? Lūdzu padalieties ar info tās, kuras ir bijušas :-) Vai taisnība, ka pat tad, ja visi doki ir kārtībā, vini var vienkārši neielaist valstī?
23.01.2016 23:30 |

Reitings 66
Reģ: 11.12.2015
Iebraukšanas atļauja(ESTA, maksā 14$), tad biļetes, viesnīca. Pasei jābūt derīgai vismaz vēl pusgadu pēc atbraukšanas atpakaļ.
Jā, tāpat vienkārši var arī neielaist arī tad, ja viss ir kārtībā
23.01.2016 23:34 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Sāc ar lidmašīnas biļetēm, viesnīcu. ESTAi pilnībā pietiek ar mēnesi pirms izlidošanas.
Jā, teorētiski var neielaist. Bet, ja normāli var pasu kontrolei lidostā atbildēt uz jautājumiem un pastāstīt par ceļojuma mērķi, nav problēmu. Pēdējā reizē mums vispār bija forši - mums bija medusmēneša ceļojums, to pateicām pie kontroles, vīrietis bez liekiem jautājumiem mums pasēs ielika apstiprinājuma zīmogu un vēl novēlēja daudz laimes, mīlestības.
23.01.2016 23:44 |

Reitings 87
Reģ: 21.12.2015
Sākumā jādabū ir ESTA (http://www.esta.lv )
Atsūta jau diezgan ātri viņi uz e-pastu. Vēl jāskatās, lai pases termiņš drīz nebeigtos.
Ja lidosi ar pārsēšanos, tad tev var kaut ko pajautāt arī pārsēšanās lidostā. Es lidoju caur Londonu un cilvēkus, kas gāja man pa priekšu diezgan ilgi pratināja.
Man gan nekādu problēmu nebija, bet tas ir atkarīgs kādi tie pārbaudītāji galā gadās. Man pat šķiet, ka Londonā vairāk kaut ko prasīja nekā pašā Ņujorkā.
Bet tas jau tā, es domāju, ka neielaiž ļoti reti un tādus, kas ir riska kategorijā vai, kam kaut kādas problēmas ar dokumentiem.
23.01.2016 23:47 |

Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Aa, tad jau izklausās samērā cerīgi :-):-) No dzirdētā man bija radies priekšstats, ka bez maz vai neielaiž vairāk nekā ielaiž :-O Un kā ar izmaksām? Ar kādu maudas summu aptuveni būtu jārēkinās uz 2 nedēlām 2 personām? Nav plānā baigi šikot, galvenais lai ir kur gulēt, kaut kas ēdams un ir iespēja apskatīt pilsētu.
23.01.2016 23:54 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
2 nedēļas tikai Ņujorkai man šķiet par daudz. It sevišķi, ja gribas ekonomiski.
Vispār, šāds ceļojums nebūs dikti ekonomisks. Man šķiet, nav liela jēga braukt tik tālu un neko neapmeklēt, jo jātaupa.
Ieprkties tur ir izdevīgi, pārtika un dzīvošana nav lēta.
24.01.2016 00:08 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Mēs arī šogad vēlamies aizcełot uz Ameriku.
Plānojām lidot uz Losandželosu un pēc tam ar mašīnu izcełot cik vien iespejams.
Apm. 2500euro uz 2pers. pec musu apreikiniem, ja brauc kopā 4pers. Starp citu ta ir izdevigak, jo skatoties cenas viesnicam, tad 4vietigs numurins tada pasa cena ka 2vietigs.

Man ari topā būs si tēma, jo tiešam gribas uzzinat vairak info.
24.01.2016 00:18 |

Reitings 87
Reģ: 21.12.2015
Es piekrītu Bellai , ka diezgan padārgi būs uz divām nedēļām Ņujorkā.
Paēst itkā varēja normālās cenās, jo ir daudz visādu mazo kafejnīcu un dažādu tipu restorānu, bet viesnīcas dārgas, ja nedzīvo ārpus centra.
Muzeji un izklaides arī dārgi. Vienīgi ir muzejos dažreiz iespēja, ka var nepirkt biļeti, bet par ziedojumiem iekļūt (Metropolitain museum tādā veidā apmeklējām)
Iepirkties gan var labi - Macy's.
24.01.2016 00:21 |

10 gadi
Reitings 3298
Reģ: 29.01.2009
2 nedēļas NY man šķiet ir par daudz. Es ķertu klāt vēl kaut ko Austrumkrastā.
Kā jau metenes te minēja- dzīvošana dārga.
Pēc idejas, ja arī ir esta, varot neielaist. Bet nu, ja normāli atbildi uz jautājumiem, pie tam ir atpakaļceļa biļetes, tad problēmām nevajadzētu būt. Kaut gan..kad es braucu viņi pamatīgi izjautāja jaunieti (gadi 18-20it), kas brauca kopā ar ģimeni (tēvu, māti un mazo brāli)..

Man ar šogad plānā West coast. Ir kādai pieredze ar ceļošanu pa turieni?
24.01.2016 00:51 |

Reitings 648
Papildus visam ko dāmas jau minēja, daudz kur prasa uzrādīt arī adresi, kur esi nolēmis apmesties (vismaz pirmo viesnīcu), kā arī atpakaļceļa biļetes.

Ar draugiem devāmies uz šo Amerikas krastu 2,5 nedēļu braucienā. NY atvēlējām nedēļu, 1,5 nedēļu laikā ar īrēto auto devāmies pabraukāties. Bijām Vašingtonā, Filadelfijā, Atlantic city padzīvoties pa kazino (viena no sex & city sērijām 4trotne devās uz turieni ) un vēl visādās mazākās pilsētās. Pa ceļam izbraucām cauri arī Delaware štatam, kur nav sales tax un ir lieliski outleti, kur tiešām brendu preces var iepirkt pa smiekla naudu.
Ja godīgi, man nedēļa NY city bija par daudz. Galvenos tūrisma objektus var apmeklēt 3 dienu laikā, protams, cita runa, ja tu gribi izstaigāt visu Metrapolitēna muzeju, tad gan tur ar nedēļu būs par maz. Turklāt visi tūrisma objekti maksā diez gan padārgi, tā kā ja neesi gatavs tērēties uz tūrisma objektiem, tad NY būs maz ko darīt.
24.01.2016 01:29 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Elf var nopirkt arī te bez muitas maksas:
http://eyeslipsface.co.uk/
Kā kurš produkts, bet elf nav slikts.
Kosmētikas bāze ir to die for un ēnu bāzi arī lietoju gadiem :p
24.01.2016 03:01 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Daaaaamn, blakus logs. sorry :D
24.01.2016 03:01 |

Reitings 1304
Domāju, ka nav jāsatraucas par neielaišanu valstī, īpasši ja nav bijušas nedienas ar likumu un policijas uzskaiti. Darbinieki ir laipni. Ir redzēts, ka cilvēki, kuri nerunaā angliski, jau telefonā google translator jau pātūlkojuši savu sakāmo, vai uz lapiņas uzrakstījuši, un netaisa nekādas problēmas :D

Par to ceļojuma ilgumu ir ļoti atšķirīgi. Ir kam 2 nedēļas par daudz, citam gads nepietiks, lai izbaudītu to, ko sniedz šiī pilsēta ;) Varbūt izveido sarakstu ar lietām kuras obligāti vēlies izdarīt, apskatīt, izmēģināt un paplānot cik dienas tam nepieciešamas.
Arī atkarīgs vai interesē tikai New York city, vai New York štats. Pašā štatā arī ir dažādas iespējas, kaut vai Long Beach un tā puse, Niagāras ūdenskritums, atkarīgs no interesēm. Ja domā palikt tikai pilsētā, arī jāpadomā vai interesē apskatīt tipiskos apskates objektus, vai arī kaut ko no kulurālās dzīves, kādu sporta pasākumu, uz Knicks spēlēm nav tik viegli biļetes dabūt, bet uz amerikāņu futbolu pieejams par ļoti pieejamām cenām. Noteikti ir to vērts, ja ir iespēja, izlidot ekskursijā ar helikopteri.

New York ir diezgan dārgas izmaksas tūristam, un tagad kad eiro ir diezgan vājš, jūtams vairāk. Viesnīcas ir diezgan augstās cenās. Lētākas naktsmītnes varētu atrast nedaudz ārpus pilsētas, paskaties kādas pilsētiņas, kuras no Grand Central stacijas ir mazāk kā stundas brauciena attālumā, būs ievērojami lētāk, tikai tad viesnīcai ir jābūt labi sasniedzamai no pieturas vietas.
Var mēģināt arī kaut ko ieekonomēt izvēloties kā pārvietoties pa pilsētu. Daudz ko var ar kājaām izstaigāt, ir velo nomas punkti, Uber (jaānolādē attiecīgā app.),subway ( iesaku paskatīties pirms, vai nemainās kaut kas kursēšanas kārtībā, Brooklyn tagad uz ilgāk kā gadu rekonstruktēs līnijas), Taxi nav dārgs. Jāpārdomā vai vērts ir auto noma, benziīns ir ļoti lēts, bet ir kritiska situācija ar parking iespējām daudzviet.
Pārtika ir noteikti dārgāka. Arī ēdināšanas iestādēs ir pieņemts atstāt dzeramnaudu 20 % apmērā. Ir plašā piedāvājumā meksikāņu un āzijas ātrās ēdnāšanas iestādes, foršas kafejnīcas, interesantas burgeru ēstuves, daudz bio un eco ēšanas iespējas. Viena no lētākajām kafejnīcām skaitās Starbucks. Atceries, ka klāt cenai, pie kases klāt pierēķinās +tax.
Arī ir piedāvājums ar muzejiem, kuros ieeja ir bez maksas. Bet ir arī to vērts patētēties labam muzejam :) Dažos ir konkrētās nedēļas dienās bezmaksas ieeja. No debeskrāpjiem, ekonomiskākais naudas un laika ziņā laikam būs Rockefeller Center. Lai taupītu laiku un iespējams tiktu pie kāda piedāvājuma, var biļetes pirkt internetā :)
barbyq, ja kaut kas interesē vai ir kādi jautājumi par New York, vari man te vēsulē jautāt :)
24.01.2016 07:24 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits