Urīna analīzes

Reitings 12
Reģ: 22.10.2012
Sveiki! Izklausīsies neticami, bet vēl ne reizi (apzinīgā vecumā) nav nācies nodot urīna analīzes. Bet tagad tas jādara, taču... Kā to izdarīt? Izlasīju laboratoriju ieteikumus, taču jautājumu palika vēl vairāk. Kā lai "trāpa" tajā mazajā trauciņā?! Vai tiešām urīns jānogādā laboratorija 2 h laikā, citādi vajadzīgs kaut kāds stobriņš, kurā jāsapilda urīns? Un vai tas standarta urīna trauciņš jāparaksta? Laboratoriju mājaslapās teikts, ka ja savāc mājās, tad jāparaksta.
22.01.2016 14:33 |

Reitings 99
Reģ: 31.10.2015
Nekad neesmu nodevusi tādas analīzes, kur man būtu S jāieliek kaut kāda stobriņā, bet izlasot luizeluize komentāru, tiešām nelabi ap dūšu palika(t)
22.01.2016 21:03 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Ha haha.. luizelza tu liki man pasmieties :-D
Situācija īstenībā diez gan nepatīkama, bet nu jā, aprakstīji varen smieklīgi :-D
Nu man kad vajadzēja to tādā formātā pasniegt māsiņai, tad laikam kakāju nevis podā, bet gandrīz uz poda malas, nu tā doma tāda, ka nevis lai iekrīt ūdenī bet tur augstāk virs ūdens, tad nokasi un ieliec.
22.01.2016 21:26 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Sveikas!
Regulāri saskaros ar urīnceļu iekaisumu (vismaz man tā šķiet). Ģimenes ārsts un ginekologs ik reizi, kad pie viņiem griežos, saka, ka viss ir kārtībā, ar laiku pāries pats no sevis, jāsargā kājas, lai nav slapjas, arī analīzes nekad neuzrāda lielas nobīdes no normas. Kad tas viss no vietas vilkās vairāku nedēļu garumā bez pauzēm, urologs izrakstīja antibiotikas un tad uz brīdi viss apklusa, taču ne ilgi.
Jau no skolas laikiem regulāri, apmēram reizi mēnesī, citreiz retāk/biežāk, saskaros ar sajūtu, ka vajag uz tualeti, bet iztek tikai viena pile, pluss krampji, dedzināšana, vēdera sāpes, nespēks un citi simtomi, taču iedzerot Urinal Akut, lielākoties pēc laiciņa viss pāriet. Šoreiz atkal jau vairākas dienas no vietas viss tas pats, pat uz darbu aiziet nebija iespējams, tādēļ pirms griežos pie ārsta, jau gribu iet ar analīžu rezultātiem no brīža, kad problēma ir visizteiktākā.
Vai kāda ir saskārusies ar situāciju, ka vienā reizē nav iespējams stobriņā iečurāt vajadzīgos vismaz 10 mililitrus, kā arī naktīs regulāri eju uz tualeti, tādēļ "pirmais" urīns izpaliek. Mājaslapā rakstīts, ka urīnu var savākt visā diennakts laikā, taču par tilpuma nepietiekamību nekur nemanīju. Pirms zvanu uz laboratoriju un jautāju, varbūt kādai ir pieredze, kā arī var padalīties ar bezrecepšu medikamemtiem, kuri ir palīdzējuši Jums? Pie urologa jāgaida rindā vismaz mēnesis un man pat nav variantu, ko šajā laikā lietot, jo šķiet, ka visu gadu garumā ir pamēģināts pilnīgi viss pieejamais bezrecepšu vitamīnu klāsts, problēma ar laiku izzūd un tāpat atgriežas.
27.04.2021 09:16 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Elisa_M @ 27.04.2021 09:16
Sveikas!
Regulāri saskaros ar urīnceļu iekaisumu (vismaz man tā šķiet). Ģimenes ārsts un ginekologs ik reizi, kad pie viņiem griežos, saka, ka viss ir kārtībā, ar laiku pāries pats no sevis, jāsargā kājas, lai nav slapjas, arī analīzes nekad neuzrāda lielas nobīdes no normas. Kad tas viss no vietas vilkās vairāku nedēļu garumā bez pauzēm, urologs izrakstīja antibiotikas un tad uz brīdi viss apklusa, taču ne ilgi.
Jau no skolas laikiem regulāri, apmēram reizi mēnesī, citreiz retāk/biežāk, saskaros ar sajūtu, ka vajag uz tualeti, bet iztek tikai viena pile, pluss krampji, dedzināšana, vēdera sāpes, nespēks un citi simtomi, taču iedzerot Urinal Akut, lielākoties pēc laiciņa viss pāriet. Šoreiz atkal jau vairākas dienas no vietas viss tas pats, pat uz darbu aiziet nebija iespējams, tādēļ pirms griežos pie ārsta, jau gribu iet ar analīžu rezultātiem no brīža, kad problēma ir visizteiktākā.
Vai kāda ir saskārusies ar situāciju, ka vienā reizē nav iespējams stobriņā iečurāt vajadzīgos vismaz 10 mililitrus, kā arī naktīs regulāri eju uz tualeti, tādēļ "pirmais" urīns izpaliek. Mājaslapā rakstīts, ka urīnu var savākt visā diennakts laikā, taču par tilpuma nepietiekamību nekur nemanīju. Pirms zvanu uz laboratoriju un jautāju, varbūt kādai ir pieredze, kā arī var padalīties ar bezrecepšu medikamemtiem, kuri ir palīdzējuši Jums? Pie urologa jāgaida rindā vismaz mēnesis un man pat nav variantu, ko šajā laikā lietot, jo šķiet, ka visu gadu garumā ir pamēģināts pilnīgi viss pieejamais bezrecepšu vitamīnu klāsts, problēma ar laiku izzūd un tāpat atgriežas.

Vajag ģērbties atbilstoši laikapstākļiem, acīmredzot par pliku vazājies apkārt. Kājas jātur siltumā. Ja tev šī problēma ir visu laiku, tad sāc piedomāt kā ģērbies un ko velc kājās, ģērbies siltāk, tad arī viss būs ok. Visefektīvākais līdzeklis šādai problēmai ir dzērvenes, to tak visi zin. Ēd katru dienu pa saujiņai dzērveņu vai dzer dzērveņu sulu, lieto daudz ūdeni, lai nieres skalojas.
27.04.2021 09:25 |

Reitings 300
Reģ: 26.04.2021
Es vienkārši no rīta gāju uz wc, un turēju kolbiņu zem sevis tas arī viss. Pēc tam var nomazgāt rokas un trauciņu.
27.04.2021 10:23 |

10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Nabaga Elisa_M 😟
Varbūt jau esi sazvanījusi laboratoriju, bet es domāju, ka arī es spēšu Tev palīdzēt.
Urīns kas ir vākts 24h ir domāts, lai novērtētu nieru filtrācijas spējas. Šī ir ļoti specifiska analīze. Varbūt urologs Tev to nozīmēs, bet pagaidām noteikti nodod pilnu urīna analīzi (testrips un urīna sediments jeb mikroskopija) Ja Tev parādīsies augsts nitrātu/baktēriju skaits, tad Tev papildus ieteiktu nodot urīna analīzes uz mikrobioloģisko izmeklēšanu. Ideāli, ja papildus varētu noteikt arī a/b jūtību.
Urīna izmeklēšanai der tikai 1 "porcijas" urīns. Noteikti neko nejauc!!! Es no sirds iesaku pacensties neskriet uz wc naktī. Ja Tu iepriekš esi tādu "rīta urīnu" nodevusi, tad tas nozīmē, ka ar biežo urināciju, daļa no leikocītiem, epitēlijiem un baktērijām ir jau izvadītas. Tādēļ vienmēr iesaka nodot rīta urīnu, lai labāk novērtētu urīnizvadsistēmas orgānu stāvokli.
27.04.2021 13:19 |

Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
Elisa_M, es ļoti labi saprotu kā ir mocīties ar šo problēmu. Savu laik pāris reizes ir bijis. Visu laiku bija jāuzmanās , ka tik ko neapsaldēju. Pēc otrās x Man ārste izrakstīja vairākas paciņas ar vienām antibiotikām kuras pēc tam kad atkal parādījās pirmie simptomi dzēru un otrā rītā jau jutos kā cilvēks. Par laimi antibiotikas sen nav nācies vairs izmantot.
Galvenais dzer daudz šķidruma, tā tiešām daudz, lai ejot uz tualeti arī Tev nāktu kaut kas ārā. Tas arī bija pirmais ko man ārste ieteica.
27.04.2021 13:44 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Meitenes, pie kā Jūs griežaties ar urīnceļu iekaisumu? Ģimenes ārsta, ginekologa, urologa vai kāda cita speciālista? Man vairs nav spēka, pirms burtiski diviem mēnešiem izgāju antibiotiku kursu un visu vasaru jau atkal mocos ar tām nepatīkamajām sajūtām. Uztaisīju analīzes, nekas nav mainījies, viss tas pats, kas bija.
24.06.2021 07:39 |

10 gadi
Reitings 89
Reģ: 08.06.2011
Mani pagājušo nedēļu skāra cistīts. Nevienai nenovēlu ko tādu. Devos pie ģimenes ārsta, nodevu analīzes - uz urīnu un asins ainu. Izrakstīja "Cipronex", nepārspīlēju - jau pēc 1. tabletes pēc divām stundām palika labāk. Tgd dzeru " Urosept", daudz ūdeni... Tiešām no sirds novēlu izveseļoties! Lai veicas! ❤❤❤
24.06.2021 09:22 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Meitenes, kuras bieži saskaras ar urīnceļu iekaisumu, sekojiet arī tam, lai pirms un pēc seksa aizietu uz tualeti, kā arī ievērotu higiēnu seksa laikā un visu laiku, jo seksa laikā arī var visu ko ievazāt. :)
24.06.2021 16:05 |

Reitings 935
Reģ: 31.07.2023
Hei!
Negribēju veidot jaunu tēmu.
Kur var nopirkt tos urīna analīzēm stobriņus? Aptiekās brīnās par tādiem un saka, ka der tak tie sterilie trauciņi. Zinu, ka mana ģim.ārste dod, kad iet uz analīzēm, bet šoreiz cits ārsts nosūtīja un tādu sīkumu dēļ traucēt ģim.ārsti un triekties uz otru pilsētas galu arī negribās.
Jā, zinu, ka var jau pārliet arī laboratorijas tualetē, jo viņi iedod, bet lieks čakars. Vieglāk tak uzreiz izdarīt jau mājās.
05.04.2024 20:01 |

Reitings 1381
Reģ: 13.11.2023
Helita @ 05.04.2024 20:01
Hei!
Negribēju veidot jaunu tēmu.
Kur var nopirkt tos urīna analīzēm stobriņus? Aptiekās brīnās par tādiem un saka, ka der tak tie sterilie trauciņi. Zinu, ka mana ģim.ārste dod, kad iet uz analīzēm, bet šoreiz cits ārsts nosūtīja un tādu sīkumu dēļ traucēt ģim.ārsti un triekties uz otru pilsētas galu arī negribās.
Jā, zinu, ka var jau pārliet arī laboratorijas tualetē, jo viņi iedod, bet lieks čakars. Vieglāk tak uzreiz izdarīt jau mājās.

Tu domā šādu?
https://www.onro.lv/lv/cilindrisks-vacutest-16x100-mm-9-ml-urina-trauks-ar-dzelteno-aizbazni-un-konservantu-100gb
Pērku aptiekās, neviens nav brīnījies.
05.04.2024 20:12 |

Reitings 935
chihiro @ 05.04.2024 20:12

Tu domā šādu?
https://www.onro.lv/lv/cilindrisks-vacutest-16x100-mm-9-ml-urina-trauks-ar-dzelteno-aizbazni-un-konservantu-100gb
Pērku aptiekās, neviens nav brīnījies.

Jā, šādu pašu.
Kura tīkla aptiekā pērc?
05.04.2024 20:14 |

Reitings 1381
Helita @ 05.04.2024 20:14

Jā, šādu pašu.
Kura tīkla aptiekā pērc?

Man liekas, ka esmu pirkusi visās, jo diemžēl urīnceļu infekcijas bieži piemeklē. Pēdējo reizi Mēness aptiekā.
Pasaki, ka nepieciešams ar konservantu (tas ir tas pulveris).
Vēl var aiziet uz vietu, kur nodod analīzes, pajautāt/paņemt šo trauciņu un tad atgriezties citā dienā nodošanai, bet, protams, čakarīgi, ja nav pa ceļam.
05.04.2024 20:20 |

Reitings 935
chihiro @ 05.04.2024 20:20

Man liekas, ka esmu pirkusi visās, jo diemžēl urīnceļu infekcijas bieži piemeklē. Pēdējo reizi Mēness aptiekā.
Pasaki, ka nepieciešams ar konservantu (tas ir tas pulveris).
Vēl var aiziet uz vietu, kur nodod analīzes, pajautāt/paņemt šo trauciņu un tad atgriezties citā dienā nodošanai, bet, protams, čakarīgi, ja nav pa ceļam.

Paldies.
Interesanti, ka nevar nopirkt internetaptiekās. Dažās lapās atrodu, bet ir vai nu bez tā pulverīša iekšā, vai arī pa 100 gabaliem. Tur mūžu un 3 dienas pietiek. 😀
05.04.2024 20:24 |

Reitings 1381
Helita @ 05.04.2024 20:24

Paldies.
Interesanti, ka nevar nopirkt internetaptiekās. Dažās lapās atrodu, bet ir vai nu bez tā pulverīša iekšā, vai arī pa 100 gabaliem. Tur mūžu un 3 dienas pietiek. ?

Arī meklējot bildi to pamanīju. Nezinu, kādēļ tā. Bet klātienes aptiekās tiešām var būt cilvēciskais faktors, nesaprata/nezināja/varbūt tiešām konkrētajā nebija uz vietas.
Veselību!
05.04.2024 20:26 |

Reitings 1616
Reģ: 01.11.2022
Ars-ā Gulbja laboratorijā uzreiz aiz ieejas durvīm uz plaukta ir stobriņi urīna analīzēm. Tos drīkst paņemt. Par nomazgāšanos pirms analīžu materiāla savākšanas: svarīgi nomazgāties tikai ar ūdeni, nevis ar dušas želeju u.tml. Man labāk patīk Gulbja laboratorija, jo viņi uzraksta ne tikai jaunāko analīžu rezultātus, bet arī iepriekšējos, un tad var salīdzināt izmaiņas.
Urīnpūšļa veselībai var padzert arī tējas (miltenāju tēju, Tereško tēju urīnpūslim u.c. - aptiekā ieteiks).
06.04.2024 02:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits