Kā maigi ieriebt draugam, lai saprot, ka viņam arī ir kādi pienākumi?

10 gadi
Reitings 1757
Reģ: 24.08.2011
Čau meitenes! :)

Situācija sekojoša:
Ar draugu dzīvojam kopā gadu, no sākuma gāja grūti ar tādu lietu kā darbu dalīšana, jo viņš uzskatīja, ka viss ir jādara sievietei, kamēr viņš, piemēram, spēlē spēli, skatās TV. Ar laiku iemācīju, ka ir jāpalīdz mājas darbos, jo nevaru visa māju tīrīt un abas brīvdienas pavadīt tikai beržot/tīrot/mazgājot/gatavojot ēst...
Šo nedēļu viņam darbā ir otrās maiņas, darbs sākas 14:30, man darbs sākas 8, bet sarunāju, ka šo nedēļu nākšu 9 un iešu mājās attiecīgi 18. Situācija apmēram šāda: es no rīta pieceļos, uztaisu mums ēst abiem, apģērbjos un eju uz darbu. Viņam jāpabaro suns, jāieliek mazgāties drēbes (ne katru dienu), jāizņem no trauku mašīnas trauki (arī ne katru dienu), jāienes briketes un vienreiz nedēļā ūdens no blakus istabas. Situācija parasti ir, ka suns ir kaut kad pabarots, drēbes vai nu nav uzliktas mazgāties vai nav izkarinātas žāvēties, briketes ienestas, tad ja ir atcerējies, ūdens ienests nav.
Šodien prasīju, lai ienes ūdeni (tas pats, ko jau 2 dienas nevar izdarīt), un nomazgā pannu, kas ir uz plīts, kamēr ir virtuvē un taisa sev ēst, atbilde bija, ka esot auksti un ūdeni, nu kaut kad ienesīs.
Es saprotu, ka no mušas iespējams uzpūšu ziloni, un visas lietas es arī varu izdarīt, bet reāli ko var no 9-14 katru dienu darīt? Es saprotu, katram savs brīvais laiks, bet es nelieku darīt paranormālus darbus, tas ir tikai ikdienišķi. Viņš izmeta, kāpēc man liekoties, ka viņš to gribot darīt? Un man? Vai man katru dienu gribas taisīt aukstā virtuvē brokastis/vakariņas? vai man gribas šķūrēt sniegu, kas sasnieg? (ok, šo mēs daram uz pusēm, gan es šķūrēju, gan viņš). Vai tiešām cilvēks domā, ka varēs darīt tikai tās lietas ko vēlas?

Tad nu jautājums sekojošs, kā lai es viņam ar kādu darbību/mācību lieku saprast, ka dzīve nesastāv tikai no datorspēlēm, bet arī no pienākumiem? Ja viņam nebūtu tik dārga klaviatūra, man šķiet, ka es viņam vienkārši pārgrieztu USB vadu, jo savādāk nesaprot. Runāt man ir apnicis, jo nekas nemainas.
22.01.2016 13:23 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Un es uzskatu, ka pieauguši cilvēki problēmas risina runājot, nevis spēlējot šīs pārmācīšanas spēlītes.

Ne vienmèr runāśana iedarbojas. Ir reizes, kad vajag reālu darbību.
22.01.2016 18:37 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Šarlote_

Vīrieši ne vienmēr to tīšām izmanto, viņi vienkārši pie tā ir pieraduši un nesaprot to kāpēc viņiem kaut kas savā dzīves veidā būtu jāmaina ja nekad iepriekš tas nav bijis jādara. Protams pusmūža veci jau vairs varbūt nepāraudzināsi, varbūt kaut kā pielāgosi, bet pilnībā neizmainīsi, bet jaunāku vīrieti gan vel var samācīt tā lai visi mājās būtu apmierināti.
Ir dažādi varianti, neuzskatu ka tikai vientuļās mātes ir vainīgas pie neizaudzinātiem vīriešiem, katrs gadījums ir individuāls un tas ka dzīvo ģimenē kur ir māte un tēvs uzreiz neliecina ka tur visa audzināšana būs ideāla un pareiza. Ir arī mātes kuras tieši esot vientuļās mātes daudz vairāk uzmanību velta dēla audzināšanai lai tieši viņš nekļūtu par tādu pašu slaistu kā piemēram viņa tēvs utt. Tā kā tie gadījumi ir dažādi.
22.01.2016 18:48 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Trauki bija salikti pie trauku mašīnas, nevis iekšā , pasmīnēju, jo varbūt viņš domā, ka trauki tur paši iekāpj

A tu tagad aizej virtuvē ko padari lai viņš atnāk pie tevis vai arī ieej virtuvē tad kad viņš tur ir un palūdz viņam lai viņš traukus ieliek trauku mašīnā. :D Gan jau ka ar laiku kad tā divas reizes palūgtu, vēlāk būs jālūdz tikai vienu reizi lai to izdara un beigās pats sapratīs ka tas vienkārši ir jādara :D
22.01.2016 18:51 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Protams ir arī jaizvērtē tas vai viņš tajā vakarā nav uzvilkts un noguris, ja ir, tad labāk arī neuzbāsties, bet ja viņš ir labā garastāvoklī, priecīgs un apmierināts ar dzīvi tad nevajadzētu būt tādām spītībām ne no kurienes, galvenais ir pareizajā mirklī lūgt viņam
Tu joko vai ne? (t) Vīrieśi tiek uztaisīti par tik jūtıgiem, ka jāapietas kā ar jélām olām. Vīrietim ir jābūt balstam un stiprajam plecam. Ir jārada drośîbas sajüta sievietei. Lai var izveidot normālu ģimeni.
Par izlaistiem vïrieśiem pirmām kārtām jāsaka paldies viņu māmiņām. Jo tur ir sākums tam.
22.01.2016 18:56 |

Reitings 395
Reģ: 11.01.2016
ES DOMAJU KA SITUACIJA IR JASKATAS NO OTRAS PUSES. VISI ZINAM KA MES VIRIESI ESAM LOTI LOTI LOTI SLINKi. VAI NEBUTU PAREIZAK JA SIEVIETE TO SAPRASTU UN PIENEMTU KA NU NAV VIRIETIS NEKADS ROBOTS BET TOMER VIRIETIS!!! JA PATEICA KA IZDARIS TAD IZDARIS BET NAV KO IK PEC STUNDAS TO ATGADINAT :-D TAS IR PILNIGI NORMALI KA VIRIETIM NELIELA NEKARTIBA LIKSIES PILNIGI NORMALA RETI KURS NORMALS VIRIETIS IR PEDANTS. BET JA SIEVIETES VAIRAK IZPRASTU VIRIESU IZTEIKTAKAS IPSIBAS UN TAS RESPEKTETU NEVIS MEGINATU PARVERST PR ROBOTU MANUPRAT TAS IZGLABTU LOTI DAUDZ ATTIECIBAS UN DAUDZAS ATTIECIBAS KLUTU LABAKAS!!
22.01.2016 19:12 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Trauki bija salikti pie trauku mašīnas, nevis iekšā

Vispār jau diez gan skumja situācija un, manuprāt, slinkuma augstākā pakāpe
22.01.2016 19:16 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
Trauki bija salikti pie trauku mašīnas, nevis iekšā , pasmīnēju, jo varbūt viņš domā, ka trauki tur paši iekāpj

fu, riebjas lasiit. Nekas nemainiisies, kameer tu pret vinu neiztureesies kaa pret viirieti neviss savu beernu. Ko tur smiineet? nav tavs beerns, kur maacaas iet uz podinja un pirmajaa reizee ticis liidz podinjam, bet garaam traapijis.
22.01.2016 19:21 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
RS24 - haha, šitas ir labais :D ko tad man vajadzētu izprast vīrieti un dzīvot nekārtībā? jo man taču ir jāsaprot vīrietis? :D

es vairāk sliecos domāt, ka viņš vnk saprot, ka tu esi mājās un tu to izdarīsi. to es esmu pamanījusi saistībā ar savu draugu. kopā esam ilgi, ir bijušas situācijas, kad brauca strādāt uz ārzemēm, kad braucu ciemoties nebija apkrāvies mēsliem. viņš reāli saprot, ka neviens aiz viņa nevāks, tātad pašam tas ir jāizdara. atbrauc mājā , ieiet vecajā režīmā. sieviete uzkops. mēģinām mēs kaut kā dalīt, runāt. bet ir jā situācijas, kā viena meitene jau minēja, izdzertās plastmasas pudeles mētājas kkur, zeķes mētājas. lielāko ties es aizvācu, jo man kaitina. bet ir reizes, kad man negribās neko tīrīt un nevākšu, kamēr pats nesavāks.
22.01.2016 19:21 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Domāju, ka kājas aug ģimenē.
Dzīvoju ar tādu slaistu kopā - mammīte viņu mūždien aptekalējusi, zeķītes izmagājusi, vakariņas uztaisījusi - kā lai viņam rodas ieradums sevi savākt?
Un tas "mužik skazal, mužik zģelal" arī tik tāda ilūzija. Ievācos pie viņa pagājušajā martā, vēl tau janvārī nav guļamistabā tapešu. Plikas sienas, špaktelētas vietām, pretīgs, pleķains skats - bet neko, viņam netraucē un vēl pateiks "ja tev kaut kas nepatīk, nopērc pati un uzlīmē". Jo mammīte vienmēr pati tika galā, tagad sagaida, ka visu dzīvi viss pats mutītē iekritīs.
Sist tādus vajag. Piedodiet, man skarba pieredze :D
22.01.2016 19:22 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
. VISI ZINAM KA MES VIRIESI ESAM LOTI LOTI LOTI SLINKi. VAI NEBUTU PAREIZAK JA SIEVIETE TO SAPRASTU UN PIENEMTU KA NU NAV VIRIETIS NEKADS ROBOTS BET TOMER VIRIETIS!!!
Sieviete ari nav nekads robots, bet tomer SIEVIETE!

Un atklasu noslepumu ari sievietes ir loti, loti, loti, loti slinkas,bet.. IR TADS JEDZIENS KA VAJAG UN PUNKTS! Atrak izdarisi atrak miers. Turklat musu vieta to neviens nedaris. :-P
22.01.2016 19:31 |

Reitings 395
Booboo- JAA. VIRIETIM NELIELA NEKARTIBA NAV NEKARTIBA!!!! Ja gribi pedantu tad ej uz geju baru.
22.01.2016 19:31 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
tikpat daudz, cik slinku vīriešu, ir arī slinku sieviešu. Tāpat, kā otrādi - ir čaklas sievietes, un ir arī čakli vīrieši, vajag tikai mācēt atrast!
22.01.2016 19:33 |

Reitings 23705
Ja grib ka cuka dzivot, tad jadzivo ar otru vecis ne sievieti. Pavisam vienkarsi.
22.01.2016 19:34 |

Reitings 870
RS24 - neiespringsti :D man neko nav jāmeklē :D neliela nekārtība , tas ir normāli. par to neiet runa. runa ir par to, ka vecis nevar pat tādus sīkumus izdarīt. nu ja nevar drēbes ielikt veļas mašīnā, traukus trauku m/mašīnā , sniegu notīrīt ? tad es nemaz negribētu viņam prasīt lielākus darbus izdarīt. kas tas pa veci.
22.01.2016 19:40 |

Reitings 395
Ridziniece- VAI PAREIZAK NEBUTU VIENKARSI ATRAST OTRU TADU PASU KA TU? Patik nekartiba atrodi otru tadu padi "cukji" patik pedantisms- mekle otru kas ir tads pats. Vai ne?
22.01.2016 19:40 |

Reitings 395
Booboo- Bet ja virietis ar prieku daritu sarezgitos darbus un tos kur tiesam nepieciesama viriesa roka, bet butu slinks uz mazajiem ildieniskajiem?
22.01.2016 19:43 |

Reitings 23705
Reali sievite neviena cuku negribes, tada spid tikai Masa uzvarda Kulakova!

noslepumu ari sievietes ir loti, loti, loti, loti slinkas,bet.. IR TADS JEDZIENS KA VAJAG UN PUNKTS! Atrak izdarisi atrak miers. Turklat musu vieta to neviens nedaris. jo reali pieaugusi cilveki so apzinas! Bernam smagak ieskaidrot ka ir lietas KURAS OAT JA NEGRIBAS BET IR JAIZDARA! Bet ja to nesaprot pieaudzis virietis, tad neko...ar savu mazo IQ un iso kraninu lai pie mammites tup.
22.01.2016 19:45 |

Reitings 23705
Bet ja virietis ar prieku daritu sarezgitos darbus un tos kur tiesam nepieciesama viriesa roka, bet butu slinks uz mazajiem ildieniskajiem?
piemeram? Vienreiz gada ko izdara, un parejo laiku kasa olas? Lia to pie mammites dara!
22.01.2016 19:46 |

Reitings 870
RS24 - nezinu tavu attiecību pieredzi/modeli , bet es uzskatu, ka jābūt vienlīdzībai. man vienalga, ka viņš savu lielo roku pieliktu uz veču darbiem, kas būtu labi ja reizi pus gadā. un atlikušo laiku man būtu viņš jāapkalpo? :D nu kādā sakarā? :D es piekrītu variantam kā Rīdziniece minēja, ja vīrietis strādā un sieviete ir mājās, tad ir loģiski, ka jāuzkopj un jāpagatavo ēst. bet ja abi strādā un visu dala uz pusēm, tad arī vecim jāmazgā un jātīra.
22.01.2016 19:49 |

Reitings 395
Ridziniece- Ta sacepiss par so visu :-D Redzi tad normalas sievietes ir tikai tas kuram patik kartiba tavuprat ja? Nu aprobezotiba pa rubli tev!
22.01.2016 19:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits