Nereģistrētās laulībās dzīvo 56% Latvijas ģimeņu

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/592420-neregistretas_laulibas_dzivo_56_latvijas_gimenu

Man liekas, ka tam Pēterim Vilkam derētu kā minimums atvainoties visām tām Latvijas ģimenēm, kuras neuzskata, ka laulības institūcija ir zaudējusi jēgu.

Par to, vai cilvēks ar šādiem uzskatiem ir piemērots tam, lai kaut ko vadītu, arī derētu aizdomāties.
19.01.2016 08:40 |

Reitings 1267
Deemons12 - tāpēc, ka man ir sajūta, ka šim procentam augot, līdzi pieaug tendence uzskatīt to par normālo gadījumu, bet tādus cilvēkus, kā mani un, piemēram, iepriekšējā komentāra autori Annie - par sava veida ludītiem.
20.01.2016 09:51 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Es prātoju nevis par abstraktiem cilvēkiem, bet konkrēti savu laulību.

Lasot tavus komentārus, tie šķiet pārāk vispārīgi un attiecināmi uz viesiem...
20.01.2016 09:51 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Oho. Tātad šobrīd vēl nav nekā nosodāma. Un kad to varētu sākt uzskatīt par nosodāmu - tad, kad tēmas virsrakstā minētais vairākums sasniegs 66, 76, 86 vai 96%?

Kāpēc lai tas vispār būtu jāuzskata par nosodāmu? Arī pie visiem 100% neredzēšu tur nekā nosodāma.
Tas, ka Tev laulība ir svarīga, nenozīmē, ka tā jābūt visiem. Precies! Dzīvo ilgi un laimīgi!

Ko maina tas, ka Jānis Bērziņš dzīvo kopā ar Anuu Kalniņu, bet attiecības nav reģistrētas? Kā tas ietekmē sabiedrību? Ja Jānis nepiesprādzēsies un kļūs par invalīdu, invaliditātes pabalstu viņam maksās sabiedrība. Neatkarīgi no viņa attiecību juridiskā statusa.
20.01.2016 09:55 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 29.01.2009
Vispār besī šādas tēmas. mums ar centās ieskaidrot, ka dzīvojam 10 gadus, mēs viens otru nemīlam , jo neesam precēti, mums nav bērni. :D nu pilnīgs sviests. un to man stāsta māte kurai bērns no mēnešu ilgām attiecības un ir viena vairākus gadus.
Un vēl stāstīt, ka laulības dzimtsarakstu nodaļā tās nav laulības.
Bet vai viņa man pajautāja vai man var būt bērni????? Kāpēc viņa mums pārmet, ka mēs nemīlam viens otru,jo mums nav bērni???
Mēs nodzīvojuši tieši tagad tik ilgi, pilnveidojuši sevi esam gatavi dod savam bērnam kaut ko.
Lēmumu par laulībām ir jāsajūt..

vispirms sakārtojat savu dzīvi un tad bāžat citiem acīs.
20.01.2016 09:55 |

10 gadi
Reitings 13809
Kāpēc jāpāriet uz apvainojumiem?

Man liekas skumji, ka mūsdienās sabiedrībā jau ir pieņemts tā, ka neprecēties ir forši, precēties - nē. Un vairāk gandrīz vai pārmetumus klausās tie, kuri apprecas un neuzskata, ka sekss ar katru pretīmnācēju vai cilvēku, pret kuru nav stipru jūtu, ir pieņemami.

Ketrina, Tavā situācijā tie cilvēki vienkārši ir nepieklājīgi un pārkāpj privātās dzīves robežas.
20.01.2016 10:01 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
tāpēc, ka man ir sajūta, ka šim procentam augot, līdzi pieaug tendence uzskatīt to par normālo gadījumu, bet tādus cilvēkus, kā mani un, piemēram, iepriekšējā komentāra autori Annie - par sava veida ludītiem.

Manuprāt, normāli gadījumi ir gan tādi, kas reģistrē savas laulības, gan tādi, kas to nevēlās/neuzskata par svarīgu. Tā ir izvēle. Protams, jauki, ka cilvēki izvēlās slēgt laulību, bet kāpēc jānopeļ arī tie, kas negrib? Konservatīvisms nav šī gadsimta pavadonis, tāpēc jācenšas saprast, ka visi nedomā vienādi. Laulība ir katra cilvēka brīva izvēle, nevis nepieciešamība. Un cilvēkam ne par ko nav jājūtas vainīgam, ja to nevēlās.
20.01.2016 10:02 |

Reitings 7408
bet tādus cilvēkus, kā mani un, piemēram, iepriekšējā komentāra autori Annie - par sava veida ludītiem.

Tiem, kam ir pie vienas vietas savu attiecību juridiskais statuss, citu attiecības ir vēl dziļāk pie vienas vietas, līdz ar to precētie netiek uzskatīti par dīvaiņiem. Lai arī kā Tev negribētos pret laulību vismaz šāda veida uzmanību no tiem, kam tā neinteresē citādi, arī tas Tev nespīd, jo tiem, kam laulība ir pie vienas vietas, pie tās pašas vietas ir gan sava, gan sveša.

Manā skatījumā Tu esi dīvaina, bet Annie nē. Kāpēc? Tāpēc, ka Tu speries kā dzelta pa svešām attiecībām, kamēr Annie vienkārši pasaka, ka viņai personīgi ir svarīgi tas, kas notiek ar viņas attiecībām, bet par citiem vienalga. Viņa neuzskata, ka visiem jāprecās, jo viņai ir svarīgi būt precētai. Bet Tu, ar vai bez gredzena pirkstā, uzvedies kā vista.
20.01.2016 10:03 |

Reitings 1267
Ko maina tas, ka Jānis Bērziņš dzīvo kopā ar Anuu Kalniņu, bet attiecības nav reģistrētas?

Bet man negribas piepūlēt savu atmiņu ar nepieciešamību uzturēt sadaļu, kurai jāzin, ka Jānis Bērziņš nav solo, bet viņam ir Anna (vai varbūt šobrīd Ilze vai Baiba).
20.01.2016 10:04 |

10 gadi
Reitings 1207
Annie, nu protams. šādi tiek aizskarts iespējams tas, ka man šie bērni varbūt nevar būt.

bet es neņemu galva. jo man ir vienalga vai Anna ar Pēteri dzīvo precēti vai nē. Vai Anna ir viena ar bērnu vai nav. :D
20.01.2016 10:05 |

Reitings 7408
Bet man negribas piepūlēt savu atmiņu ar nepieciešamību uzturēt sadaļu, kurai jāzin, ka Jānis Bērziņš nav solo, bet viņam ir Anna (vai varbūt šobrīd Ilze vai Baiba).

Teikuma konstrukcija tizla, bet apmēram sapratu. Tātad, Tavuprāt, sabiedrībai ir pamatotis iemesls zināt par Jāņa attiecībām ar Annu? Ja sapratu pareizi, tad piepūlē gan savas smadzenes, citādi no Tavas puses tukša vāvuļošana vien sanāk. Es labrprāt uzzinātu, kā sabiedrību ietekmē mana nereģistrētā kopdzīve, ja neskaita to, ka tas derdzas tiem indivīdiem, kuri uzskata laulības par savas dzīves stūrakmeni.
20.01.2016 10:11 |

Reitings 1267
Tātad, Tavuprāt, sabiedrībai ir pamatotis iemesls zināt par Jāņa attiecībām ar Annu?

Ja Tu neredzi atšķirību komunikācijā un tās robežās ar aizņemtu un brīvu pretējā dzimuma personu... no comments
20.01.2016 10:13 |

Reitings 7408
Ja Tu neredzi atšķirību komunikācijā un tās robežās ar aizņemtu un brīvu pretējā dzimuma personu...

Tādēļ šai personai ir mute, lai informētu sarunu biedru par to, vai ir aizņemta vai brīva. Pēc skata noteikt attiecību statusu ir neiespējami. Laulību gredzens? Mans bijušais vīrs to nevalkāja, jo darba drošības instrukcijas paredzēja, ka nedrīkst - bija risks nonākt situācijā, kad gredzena dēļ var noraut pirkstu.
Tātad uz ielas stāv Jānis Bērziņš, kurš ir precējies, bet laulību gredzenu nevalkā drošības apsvērumu pēc. Loģiski, ka pretējā dzimuma pārstāve ar viņu uzsāks komunikāciju kā ar brīvu pretējā dzimuma pārstāvi un te jau viss no Jāņa atkarīgs - ļauties tādai uzmanībai, izliekoties, ka Anniņas mājās nav, vai tomēr apturēt to laicīgi. Identiski ir ar situāciju, kad Jānis kopdzīvi nav reģistrējis.
Starp citu, ir tādas Baibiņas, kurām neinteresē, ka Jānītim gredzens pirkstā - Anniņa nav siena, pabīdīs. Un ne visiem Jānīšiem ir svarīgi, ka pašam gredzens pirkstā, sak' ja Baibiņai tas netraucē, kur nu vēl pašam. Tādam, ja Baibiņu gredzens atturēs, būs Ilzīte vai Lienīte, jo kāda, kam tas netraucēs, atradīsies vienmēr.

Te nu Tev ir lielisks uzskates materiāls tam, ka komunikāciju neregulē attiecību juridiskais statuss - ne no vienas puses. Dod nākamo piemēru, kā Jāņa un Annas nereģistrētā kopdzīve, Tavuprāt, traucē sabiedrībai. Iepriekšējais piemērs izgāzās, kā redzi.
20.01.2016 10:32 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Visu nelasīju. Esmu vecmodīga, neatbalstu apzinātu bērnu plānošanu ārlaulībā. Manuprāt, tā mūsdienās ir nopietna problēma, ka vīrieši nav gatavi uzņemties atbildību un izrādīt iniciatīvu laulībai. Bērnu radīt ir viegli, bet parādīt visai pasaulei, ka esi saticis īsto un vēlies būt kopā ar viņu visu atlikušo mūžu, tam diemžēl lielai daļai vīriešu drosmes nepietiek. Skumji.
20.01.2016 10:38 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Arī es domāju, ka nav pareizi plānot bērnu, ja nav plānu precēties. Taču tad, ja mazulis ir pieteicies, skriet uz zagsu tikai tāpēc, ka drīzumā būs bērns, ir vēl nepareizāk.

Lai kādu morālo vērtību laulībai piešķirtu cilvēki paši, būtībā tā ir tikai juridiska attiecību sakārtošana, kas vairāk vai mazāk attiecināma uz mantiskām vērtībām. Mūžīgs mīlestības apliecinājums ir tas definējums, ko laulībai piešķir cilvēki paši, taču valstij vai jebkurai iestādei neinteresē, kādas jūtas kam ir apsolītas.

Par seksu ar cilvēku, ar kuru neplāno laulību- kaut kāds arhaisms. Ja es vēlos nodarboties ar seksu, es to arī darīšu. Lai izvairītos no nevēlamas grūtniecības, ir domāta kontracepcija. Es neatbalstu gulēšanu ar visiem pēc kārtas, bet nu.. nejau satiekot cilvēku, es esmu pārliecināta, ka vēlēšos no viņa bērnus un laulību, ko tad man gaidīt piecus gadus, kamēr sapratīšu vai sagaidīšu bildinājumu? Pffff, absurds.
20.01.2016 10:56 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Es gan neesmu novērojusi, ka sabiedrībā valdītu viedoklis, ka neprecēties ir forši, bet precēties stulbi. Nekad arī neesmu dzirdējusi pārmetumus par to, ka cilvēki apprecās. Man apkārt par kāzām priecājas.
Bet kaut kā nesaprotu kāpēc dažus tik ļoti uztrauc tā neprecēšanās. Gribi precies, negribi neprecies, kāda starpība ko citi dara.
20.01.2016 11:07 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Un ja nu bērnus vispār nevēlas, tad ar seksu nenodarboties?
20.01.2016 11:08 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
ar seksu nebūtu jānodarbojas ar cilvēku, kuru nemīli un neredzi, kā savu bērnu tēvu vai māti.

Taisnība jau ir! Šāda rīcība nepieļautu rūgtumus un sāpes daudz cilvēku dzīvēs :)
20.01.2016 11:12 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Arī pievienojos tam, ka par precībām tagad ļoti priecājas. Un laulība, manuprāt, beidzot ir ieguvusi tādu īstāku veidolu, jo precas tie, kas mīl viens otru un vēlas pavadīt atlikušo dzīvi kopā, nevis tādēļ, ka paliek stāvoklī un vecāki piespiež. Tas gan nenozīmē, ka nereģistrētas attiecības ir kādā mērā sliktākas vai mazāk ģimeniskas. Kamēr vien abi ir apmierināti - kāda starpība?
20.01.2016 11:12 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
ar seksu nebūtu jānodarbojas ar cilvēku, kuru nemīli un neredzi, kā savu bērnu tēvu vai māti.

Uj, nepiekritīšu. Seks ir ļoti patīkams. Lai nodarbotos ar seksu, nevajag neko vairā kā savstarpējas simpārijas.

Par laulību.
Katram savi iemesli kāpēc kāds izvēlas vai neizvēlas precēties.
20.01.2016 11:40 |

Reitings 1267
Tādēļ šai personai ir mute, lai informētu sarunu biedru par to, vai ir aizņemta vai brīva.

Tu to nopietni - man speciāli būtu jājautā, lai noskaidrotu šādu faktu? :-D
20.01.2016 13:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits