Rakstu, jā.
Un ir gadījies, ka izlasa. Divi, var teikt, svarīgākie cilvēki manā dzīvē - tētis un puisis.
No tēta dzirdēju dažas ļoti aizdomīgas piezīmes, kuru rezultātā iztaujāju mammu, viņa atzinās, ka tētis lasījis. Kādu brīdi iekšēji izjutu aizvainojumu, bet to ātri pārvarēju, jo attiecības ar tēti man bija ļoti dārgas un tā kā dienasgrāmatā par viņu nekā slikta nebija, tad nebija arī iemesla vienam uz otru turēt ļaunu prātu. Es tikai pateicu, ka vienmēr - kaut arī viņš izlasītu visas manas dienasgrāmatas (to ir daudz, viņš bija ieskatījies tikai dažās), vienmēr paliks kas tāds, ko viņš par mani nezinās.
Otrs gadījums izvērsās stipri dramatiskāks, sasniedza teju šķiršanās robežu. Piekrītu puiša aizvainojumam, bet tas par ko viņš apvainojās, man vairs nebija aktuāli, ja nu vienīgi emocijās bija palikuši kādi nogulšņi. Par laimi, viss beidzās labi. Tiesa, dienasgrāmatu tagad rakstu uzmanīgāk. Ir bijušas reizes, kad uzrakstu uz atsevišķas lapiņas, kaut kur nolieku, lai nostāvas un tad iznīcinu.
Grūti komentēt tavu situāciju, autore. Katrā ziņā iesaku padomāt, vai dienasgrāmatas dēļ ir vērts ievirzīt attiecības ar mammu nepatīkamākā gultnē, turēt aizvainojumu. Iesaku abām no sirds izrunāties, ja tas iespējams, pacensties rast kādu kompromisu. Fakts, ka viņa ielūkojusies tavā personīgajā laukā, protams, vēl kādu laiku sūrstēs, bet tomēr... ceru, ka ir iespēja to visu atrisināt, lai vārdiem `māte` un `meita` nezustu savstarpējā siltuma un beznoteikumu mīlestības noskaņa.