Ikdienas ritms

Reitings 449
Reģ: 09.11.2010
Esmu atskārtusi, ka mana ikdienas rutīna nav tāda, kādu es vēlētos. Faktiski atnāku mājās no darba, uzreiz ķeros pie vakariņu gatavošanas, pēc tam kopā ar vīrieti paēdam un tad jau sākam gatavoties miegam un ejam gulēt.
Nekam citam nesanāk laiks. Un tad rodas tāds jautājums, kad tad lai dzīvo?
Vakar pēc vakariņām tomēr saņēmāmies un noskatījāmies filmu. Bet realitātē tad vispār aizgājām gulēt vienos naktī, un šorīt esmu neizgulējusies un nekāda.

Kā jūs tiekat galā ar šādu rutīnu?
14.01.2016 08:15 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Man arī tas liekas smieklīgi, man vēl ir mazs bērns, drīz būs divi, un mājās esmu sešos, paspēju gan sagatavot vakariņas, drēbes izgludināt, izstabas patīrīt, ar meitu paspēlēties, novannot, un vakarā vēl kādu filmu noskatīties un manikīru uztaisīt.
jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt.
14.01.2016 11:14 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt.

Taisnība! Viss ir galva un plānošanā. Man arī ir dienas, kad ir darbs - gutla.

Bet pa lielam strādāju divos darbos bez brīvdienām, tas gan tulīt beigsies. Bet paspēju pasportot, māju satīrīt, reti gan, bet dzīvoju viena, nav tik important. Aiziet uz pāris randiņiem nedēļā :D

Ja kaut ko gribas, kaut kas ir arī jāupurē. Manā situācijā tas ir miegs. Visu nevar gribēt :)
14.01.2016 11:20 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tā kā reti, kad aizejam gulēt ātrāk par pusnakti, tad laika diezgan.
Vīrs gan parasti vakaros nav baigi kaut kur dabūjams, tad nu vakaros mēdzu vairāk kādus meiteņu vakarus saorganizēt.
Liels pluss tam, ka nesēžam mājās, ir tas, ka vīrs spēlē basketbolu, tad nu 1-2x nedēļā ir basketbola vakari, kad braucam uz spēlēm.

Man jau šķiet, ka nav tik traki. Ja mājās esi 18:00 vai kaut vai 19:00, cik tad ilgi ir vakariņas uztaisīt un paēst? Stunda? Laiks vēl diezgan paliek.
14.01.2016 11:22 |

10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Piekrītu daudzām meitenēm, vajag plānot un viss būs.

Man patīk darba dienām vismaz vienu vakaru aiziet kaut kur paēst ārpus mājas - ar draugu, draudzenēm, māsu.

Un tad, protams, sports, bet arī ne tā pēc grafika, jo tie man uzdzen spriedzi, ja vēlos eju uz baseinu vai zāli, ja tajā dienā nevēlos, tad neeju tikai tāpēc, ka trešdienās ir jāiet un jāsporto. Bet noteikti to kompensēju kādā citā dienā vai brīvdienā, lai būtu trīs reizes nedēļā obligāti.

Tāpat protams kino vai teātris vai kāds cits pasākuma darba dienā.
14.01.2016 11:38 |

Reitings 2494
Tam ir paredzētas brīvdienas :D .. Mans režīms kā kuru dienu. Kad vīrietim skola - esmu mājās ap 18:30. Paēdu, izdaru savas lietas, kāds seriāls, filma, pavingroju.. daru ko vēlos. Pārējās dienās vai nu kāds treniņš vai ciemojamies pie draugiem. Brīvdienas praktiski vienmēr kaut kur aizņemtas.

Bet ir tā, ka ziemā liekas, ka vispār nekam nepietiek laika. Vasarā normāli, ja ap astoņiem kaut kur ar riteņiem izbrauc, aizbrauc peldēties, mājās ap vienpadsmitiem nekad ātrāk. Ziemā desmitos jau gulēt gribās :D
14.01.2016 11:42 |

Reitings 5119
Paldies, meitenes, jūs mani iedvesmojat atsākt strādāt :D
Kad strādāju, atceros, ka man arī pārsvarā bija darbs-gulta-darbs-gulta... diemžēl.. bet nu jā, laikam tiešām jāsaņemas un nedrīkst tā atļauties :D
bet nu ok, neaizmirsīsim arī par cilvēka individuālo enerģijas kapacitāti, kā arī par to, cik katram nepieciešamas stundas, lai izgulētos. Laimīgi tie, kam tās ir maz... es, ja guļu 6 stundas, esmu nekāda.. ja 7 - tad vēl kaut cik.. Lai labi justos - 8-9 nepieciešamas.. diemžēl.
14.01.2016 12:10 |

Reitings 8407
Es arī esmu mājās līdz 18, tad nāk arī abi mani vīrieši uz to laiku, tāpēc ātri uztaisu kaut ko vakariņās, jo mazajam vajag uzreiz un ilgi nav spējīgs gaidīt. Pēc tam līdz 20 vai 20:30 vidēji kaut ko skatamies fonā un darbojamies ar bērnu, tad bērns tiek vannots un laikā no 21-22 tiek nolikts gulēt, tad vēl vakaram mums ir 2-3 h laika sev, jo gulēt ejam tik uz 24. Tad vienkārši mierīgi ko skatamies pa tv.

Man liekas diezgan daudz stundas vakaros, pilnīgi pietiekoši. :)
14.01.2016 12:17 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Darbs man ir līdz 18:00, kamēr atbraucu uz mājām, ieskrienu veikalā jau ir gandrīz 19:00. Tad vakariņas, laiks ar draugu un pēc 22:00 draugs jau iet uz darbu. Es palieku nomodā vēl līdz kādiem 1, apmēram, jo ātrāk aizmigt nevaru. Reizēm gribētos pēc darba kaut ko padarīt, bet lielākās izklaides iespējas ir citās pilsētās, tāpēc visu atstājam brīvdienām. Vienīgā izklaide varētu būt iziet paēst ārpus mājām :D Reizēm jau to izmantojam, bet pārsvarā visu atstājam brīvdienām.
14.01.2016 12:25 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Es nemāku dzīvot...man arī ir darbs-mājas-gulta-darbs-mājas-gulta :D nu kad gāju uz autoskolas lekcijām, tad gan bija savādāki tie vakari un vispār vēlu biju mājās...bet tagad tikai braukšana palikusi un tas tik daudz laika neaizņem... tā vidēji ap 18:30 esmu mājās, ja braucu pa taisno no darba, mājās cenšos apdarīt kaut kādas primārās lietas - novākt bardaku, kaut ko piekārtot, patīrīt, varbūt ēst uztaisīt, drēbes izmazgāt utt, bet to parasti daru, ja esmu viena...ja draugs ir mājās, tad cenšamies kaut ko kopā padarīt, iziet pastaigāties, aizbraukt paēst vai kaut kur ciemos... Vienīgi viņam ir slīdošais grafiks un tad ik pa laikam sanāk, ka sestdien un svētdiena man ir saviem plāniem, jo viņš strādā...
Bet pēdējā laikā viņam vispār darbs ir no 8.00-21.30 un tad ir tā, ka redzu viņu tikai vakarā un no rīta uz mazu brīdi (t)

+ par to, ka ziemā mazāk var paspēt, jo mazāk gribas kustēt un ātrāk nāk miegs :-D:-/
14.01.2016 13:27 |

Reitings 5632
Un ēst gatavošana man nav atpūta... esmu neriktīga :D
14.01.2016 13:30 |

10 gadi
Reitings 13809
Mēs paspējām gan uz filmu aizietm, gan kādā kafejnīcā pasēdēt. Man jau liekas, kamēr nav bērnu, dari, ko vēlies.
14.01.2016 13:30 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Nu es arī gatavošanu, drēbju gludināšanu, tīrīšanu un kārtošanu neuzskatu par atpūtu. Atpūta ir tad, kad nav jādara nekas un var atpūsties.
Un, manuprāt, te ir čīksties par atpūtas neesamību mājas darbu dēļ nevis jautājums par to, kā mājas darbus padarīt par atpūtu :D neviena itkā nesūdzējās, ka nepaspēj traukus vakarā nomazgāt :D
14.01.2016 13:37 |

Reitings 5632
Es traukus krāju izlietnē un mazgāju, kad uznāk iedvesma :D (s) vakar arī ar visu slikto pašsajūtu izsūcu grīdu, izmazgāju drēbes, uzsildīju ēdamo, nomazgāju traukus...īsāk sakot neatpūtos ne minūti un gulēt aizgāju tikai kaut kādos 0.30 :-D
14.01.2016 13:40 |

Reitings 51
Reģ: 08.10.2015
10:00 man sākas darbs, kurš beidzas apmēram 18:00, tad braucam uz veikalu, mājās, taisam vakarińas , paēdam, pakatamies tv, duša un gulta. Pašai nepatīk šī rutīna, gribu ieviest kaut ko jaunu, bet neesmu vēl saņēmusies
14.01.2016 13:46 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Pa vakariem ejam sportot, citreiz arī uz kino, teātri vai kādiem citiem pasākumiem, vai vienkārši mājās kaut ko padaram. Kaut gan ejam laicīgi gulēt, tomēr laiks ir. Un piekrītu, ka jo vairāk dara un ieplāno, jo vairāk izdara :)
14.01.2016 13:57 |

Reitings 12651
Nu, tad ieplānojiet visādus pasākumus ārpus mājas, pa pilno iespējas, ko vakarā darīt..vismaz dzīvojot pilsētā. (t)

Man nav tāda sajūta, ka būtu rutīna..gan tādēļ, ka neesmu vienmēr mājās, nereti kaut ko daru arī pa darba dienu vakariem - sports, teātri, visādi pasākumi, gan tādēļ, ka arī mājās var sadomāt visu ko darīt nevis tikai TV, virtuve, uzkopšana un miegs. Mana vienīgā rutīna ir tā, ka katru dienu tīru un kārtoju māju, bet tas man patīk, tā kā viss ok. :-D

Ja Tev liekas, ka nevar paspēt, tad pilnībā piekrītu te jau minētajam, ka jo vairāk dari, jo vairāk paspēj izdarīt. Ar dažiem izņēmumiem...piem, viena mana draudzene ir ļoti lēnīga pēc dabas, nu, vienkārši tāda ir. Viņa nevar tā hops hops, vakariņas galdā, hops hops, grīdas tīras..viņai kaut kā lēni un ilgi viss sanāk, neskatoties uz to, cik daudz mēģina izdarīt. :-D
14.01.2016 14:15 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Mums brīvā laikanir łoti daudz.
Strādājam abi vienā darbā 4dienas/ned., ir arī rīta maińas 5-14:30, tajās dienās vēl daudz ko var izdarīt, ja vien. nenāktu miegs :D ja vakara maińas 13:30-23:00, tad jau visa diena pa darbu, bet ja stipri grib var ari kaut ko padarīt līdz tiem 13:30.
Brīvdienu ir daudz, 3dienas/ned.. Parasti pirmā diena paiet mājas tīrīšanā, kādu īpašu vakarinu gatavošanā utt., pārējās 2dienas daram ko gribam, skatamies filmas, braucam uz veikaliem, ejam pastaigas utt.

Atveros, kad biju jaunāka tad gan bija liela slodze, no rīta uz skolu, pēc skolas uz mūzikasskolu, pēc mūzikasskolas uz mājām pildīt mājasdarbus un mūzikasskolas mājasdarbus. Traki!
Laikam no jaunības tāds grafiks iedzīts, jo tagad kad daudz brīvdienu sėžot mājās piem. pie TV nepamet iekšēja sajūta ka kaut kas tal butu jadara utt. :(
14.01.2016 14:44 |

Reitings 124
Reģ: 24.10.2015
Es laikam atšķiršos no meiteņu viedokļiem, bet teikšu tev priecājies!!! Priecājies par šo rutīnu līdz 18:00, pēc tam ēst gatavošana, nedaudz filmas un miegs. Padomā, no otras puses, tu vienmēr zini cikos mājās būsi, kāds grafiks uz priekšu. tu vari ieplānot sev sportu- stundu divreiz/tris reiz nedēļā (darbs- sporta zāle pa čeļam uz mājām- mājas), šī stunda tev faktiski aizņemtu 2h (aizbraukšna, saģērbšanās, h sports, duša un saģērbšanās, tikšana līdz mājām). Tātad tu mājās būtu 20:00. Ja jau tev vīrietis mājās, tad var sarunāt, ka vienu vakaru gatavo tu ēst, otru viņš, kamēr tu sporto. Ap 21:00 jūs patīkami esiet paēduši un ir laiks kādai filmai, vai galda spēlei- kaut katra hobijiem divu stundu intervālā (auto labošanai, izšūšanai vienalga, valodas apgūšanai, liec te ko gribi) 23:00 dodaties gulēt. Esiet gan izgulējušies gan izdarījuši visu ko.

Manā gadījumā gan man gan draugam ir ļoti nenoteikts dienas ritms. Viņam dažreiz nākas strādāt pa naktīm, dažreiz no mājām. Manā gadījumā arī skola + darbs, kas gan var būt darāms no mājām, gan pa naktīm gatavošanās eksāmeniem vai projektu maketi uc. Kā arī mūsu kopīgie ceļojumi, kas notiek samērā bieži. Lai varētu kopā (par atsevišķi nerunāsim) sistemātiski ko ieplānot, mums ir jānodarbojas ar reālu laika plānošanu. Katram vēl ir savi hobiji, kas protams, tajā dīvainajā slīdošajā, žonglēšanas grafikā jāiepin pa vidam. Un tad kā akcentiņu uzliekot divreiz dienā gatavotu maltīti, jo abi mīlam ēdienu un baudīt ēdienreizes kopā. :-P
14.01.2016 15:25 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Ziemas periodā tas ir pilnīgi normāli, jo jau pēc 4iem ir tumšs un līdz ar to arī gulēt gribas iet agrāk.
p.s. neuzskatu par pareizu pagarināt dienas izklaidējošo daļu uz nakts miega rēķina (iešana gulēt pēc pusnakts un vēlāk), tā var darīt, ja darbs sākas vēlu vai vispār nākamā diena brīva. bet ne tā, ka 2os aizeju gulēt, 6:30 jāceļas, darbā pildu zombija funkcijas. sadirsta diena un sava pašsajūta
14.01.2016 15:42 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Tā kā es jau ap 22 gribu gulēt, tad man tie vakari tādi īsi. Kad atsākšu strādāt, tad paredzu, ka arī būs darbs-mājas-darbs. Mājās būšu pēc 18.00, vakariņas, parotaļāties ar bērnu, nomazgāt, pārģērbt, ielikt gulēt 21.00. Pašai pusstunda "nekā nedarīšanas" un tad jau taisīties uz gulēšanu.
14.01.2016 15:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)