Es tevi nepazīstu un nezinu, kāda tu esi reālajā dzīvē un komunikācijā, kādu sajūtu sarunu biedram atstāj. Tāpēc neuztver manu teikto kā tiešu uzbraucienu, lūdzu. Esmu strādājusi ilgu laiku lielā kolektīvā, kur ikdienā ir 100+ cilvēku vienā ēkā un man ar visiem bijušas draudzīgas un ar dažiem neitrālas attiecības (varam laipni papļāpāt par laiku vai darbu, bet nečupoties). Bija daži cilvēki, no kuriem pārējie novērsās un izvairījās komunicēt. Ticiet man, šāda uzvedība nebija bez iemesla. To atstumto rīcībā bija lietas, kas lika pārējiem izvairīties no šī kolēģa klātbūtnes. Respektīvi, ar tiem cilvēkiem komunicēja tikai par darbu. Tad nomainīju darba vietu uz citu lielu uzņēmumu, kurš ir sadrumstalots, bet ir daudz dažādu kolēģu. Ikdienā kolektīvs ir mazs, tad ir mācības galvenajā ofisā, sapulces, semināri, kur satiekas kolēģi no visas Latvijas. Man nav problēmu kominicēt ar ikvienu no tiem, bet var vērot situāciju, kad viens kolēģis sēž konferenču telpas stūrī un kaut ko ķibinās savā nodabā, uz sasveicināšanos atbild labi ja ar galvas mājienu un no kura divus teikumus caur zobiem var izspiest. Šādi cilvēki paši ar savu attieksmi atgrūž citus un tad brīnās, kāpēc viņi ir vieni un neviens ar viņiem nerunā. Un es arī neesmu tas skaļākais un pamanāmākais kolēģis ar apburošu harizmu, bet tas man nav traucējis iejusties jebkurā kompānijā.:-D Viss ir tikai attieksmes jautājums.