Jā, 14W patērēs mazāk. Vismaz teorētiski. Man ir ierīce, kas parāda reālu patēriņu vatos un citus parametrus. Bieži vien elektrotehnika patērē ne tik, cik norāda ražotājs, īpaši tas attiecas uz izslēgtu stāvokli. Ja kaut kas ir izslēgts, bet joprojām pievienots elektrotīklam, tas var patērēt ļoti daudz. Pat pusi no tā, ko tērē ieslēgtā stāvoklī, lai arī ražotājs parasti norāda 0,5W vai līdzīgas muļķības. Tādēļ man ir tādi par dažām naudiņām dārgāki pagarinātāji, kur ir daudz smukas podziņas pie katras ligzdas un viegli var atvienot katru ierīci, vēl tādu pagarinātāju papildus plusi ir korķi - pārslodzes gadījumā korķi "izsit" (tas ir kā poga) un var viegli nospiest atpakaļ, kā arī strāvas filtrs.
Par spuldzēm - tām jāskatās lumeni, kas gan arī ir tikai teorētiski cipari, kā rāda mana pieredze ar daudz un dažādām spuldzēm. LED spuldzēm vairāk jāskatās ražotājs, leņķis, gaismas temperatūra (šis man īpaši aktuāls, jo man riebjas zilgana - auksta gaisma un dzeltena čuru gaisma, labāk tīk tāda ap 4000K - tīri balta ar nedaudz uz siltajiem toņiem), diožu tips un skaits. Tas, ko norāda kā ekvivalentu, piemēram 5W LED = 50W kvēlspuldze nebūs gluži tā, LED jāņem par pāris W vairāk. Ekonomiskās nepērku, jo tajās ir dzīvsudrabs, fosfors un citi toksiski elementi, kuri diezgan vienkārši var izkļūt laukā nepietiekami hermētiska korpusa vai citu bojājumu dēļ.