Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par elektro vatiem????

Reitings 31
Reģ: 11.01.2016
Varbūt izklausīsies stulbs jautājums, bet intresē, jo mazāk vati, jo mazāk patērē elektrību? :D
piemeram 60w pret 14w?
14w patērēs mazāk?
11.01.2016 08:39 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ja Tu par spuldzēm, tad pareizi saprati. Bet ir tāda nianse, ka jāseko līdzi tam, cik gaiša Tev tā spuldze reāli būs - tas norādīts uz iepakojuma.
11.01.2016 08:43 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Laiks uzgooglēt oma likumu:-D
11.01.2016 18:33 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Jā, 14W patērēs mazāk. Vismaz teorētiski. Man ir ierīce, kas parāda reālu patēriņu vatos un citus parametrus. Bieži vien elektrotehnika patērē ne tik, cik norāda ražotājs, īpaši tas attiecas uz izslēgtu stāvokli. Ja kaut kas ir izslēgts, bet joprojām pievienots elektrotīklam, tas var patērēt ļoti daudz. Pat pusi no tā, ko tērē ieslēgtā stāvoklī, lai arī ražotājs parasti norāda 0,5W vai līdzīgas muļķības. Tādēļ man ir tādi par dažām naudiņām dārgāki pagarinātāji, kur ir daudz smukas podziņas pie katras ligzdas un viegli var atvienot katru ierīci, vēl tādu pagarinātāju papildus plusi ir korķi - pārslodzes gadījumā korķi "izsit" (tas ir kā poga) un var viegli nospiest atpakaļ, kā arī strāvas filtrs.
Par spuldzēm - tām jāskatās lumeni, kas gan arī ir tikai teorētiski cipari, kā rāda mana pieredze ar daudz un dažādām spuldzēm. LED spuldzēm vairāk jāskatās ražotājs, leņķis, gaismas temperatūra (šis man īpaši aktuāls, jo man riebjas zilgana - auksta gaisma un dzeltena čuru gaisma, labāk tīk tāda ap 4000K - tīri balta ar nedaudz uz siltajiem toņiem), diožu tips un skaits. Tas, ko norāda kā ekvivalentu, piemēram 5W LED = 50W kvēlspuldze nebūs gluži tā, LED jāņem par pāris W vairāk. Ekonomiskās nepērku, jo tajās ir dzīvsudrabs, fosfors un citi toksiski elementi, kuri diezgan vienkārši var izkļūt laukā nepietiekami hermētiska korpusa vai citu bojājumu dēļ.
12.01.2016 00:08 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits