Nezinu,ko studēt...

Reitings 118
Reģ: 08.01.2016
Līdz izlaidumam paliek pusgads un es vēl nezinu,ko gribu studēt...Esmu humanitārijs,bet gan saprotu,ka ir jāapgūst kādu tehnisko profesiju:-|Bet ir viena problēma-es esmu stulbene fizikā un matemātikā..It kā vidēja atzīme ir 8.9-9.0,bet gan jūtos stulba..No vienas puses,es saprotu,ka vajag studēt to,kas patīk un nemocīt sevi.No otras puses,ir jāmokās,lai kaut ko sasniegtu un tagad viegli atrast darbu..(t) Es domājusi par RTU studiju programmu „Medicīnas inženierija un fizika”,bet gan saprotu,ka vienkārši nevarēšu izturēt mācības šaja fakultātē-būs ļoti grūti un viena mana gudra klasesbiedrene-baumotāja arī grib iet tur studēt,bet viņai labi padodas fizika un matemātika.Un zinot viņu,pēc tam par mani radīsies baumas,ka esmu stulbene un tur mācos :'-( Kā izvēlēties studiju virzienu ?
08.01.2016 20:55 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
man ir jāstudē kādu nozari,kura vienmēr būs pieprasīta,jo viņa negrib līdz mūža beigām maksāt par mani

Es vienu tādu gadījumu zinu no savas pamatskolas klases (vidējo kopā nemācījāmies). Beidzas ar to, ka pamācījās vienu pieprasītu nozari - nevarēja pavilkt, otru - atkal parādi sakrājās, šķiet, ka sēž bez darba tai pašai mātei uz kakla - ironiski, vai ne?

Runājot par manu pieredzi - neklausies māti. Ja tev tā nozare interesēs, tad tu pratīsi izsisties arī nepieprasītā nozarē un gūt panākumus. No pieredzes saku, ka ir ļoti grūti mācīties to, ko negribi, kaut pārējie saka, ka tas ir vajadzīgs.
09.01.2016 11:44 |

Reitings 385
Reģ: 14.06.2015
Stulba tu noteikti neesi, ja nepadodas matemātiskās zinātnes. Toties ir lieliskas zināšanas humanitārajā jomā. Neviens no mums nav ideāls. Turklāt tev ir vidējā atzīme, kuru sasniegt var ne kurš katrs.
Pašai arī mazliet zemāka atzīme par tavu, fizikas, ķīmijas un matemātikas stundās bieži vien sēžu un vienkārši bolu acis, bet toties ar aizrautību mācos vēsturi un valodas, un līdz ar to ir stimuls mācīties matemātiku. Un nākotnē visticamāk studēšu arī humanitārās zinātnes.
Tev ieteiktu klausīties visvairāk sevī, bet mazāk citos. Tu jau esi pieaugusi sieviete, Tev ir tiesības izvēlēties savu ceļu dzīvē, kas būtu visoptimālākais priekš tevis. Citiem nav jādzīvo Tava dzīve. Iespējams, ja studēsi to, ko nevēlies, vēlāk dzīvē to nožēlosi un šie studiju gadi būs veltīgi. Un diez vai darbs šis sagādās lielu prieku.
Protams, studējot var iepatikties matemātika, tomēr iesaku rūpīgi apdomāt savu izvēli, lai nebūtu veltīgi zemē nomests laiks un līdzekļi.
Par algu runājot, drīzāk tas ir mīts, ka labas algas ir tikai matemātiskajās un IT zinātnēs. Daudz ko var sasniegt arī humanitārajās jomās, jāprot tikai sasniegt savu mērķi. 57days jau minēja lieliskas perspektīvas.
Lai veicas ar izvēli!;-)
09.01.2016 19:51 |

Reitings 75
Reģ: 06.10.2015
socioloģija, politoloģija?
09.01.2016 20:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits