Norvēģija - bērnu lietas..

Reitings 490
Reģ: 14.08.2014
Šobrīd ir aktuāla doma pārvākties pie dzīvesbiedra uz Norvēģiju kopā ar meitu. Vienīgi, neliek mierā tā doma, par bērnu noņemšanu ģimenēm, kas bieži ir dzirdams un lasāms internetā. Tad nu gribēju, lai jūs, kam ir saistība ar Norvēģiju, tās likumiem, kam kāda pieredze vai viedokļi, padalieties. Gribu saprast, kas ir pie vienas, tiešām muļķīgie likumi vai tomēr pašu vecāku vaina un nevērība. Un vispār pastāstiet par dzīvi Norvēģijā kopā ar bērniem. Gan jau kādai ir kas stāstāms.
04.01.2016 20:50 |

Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
NordicBelle ir gudra, bet vīzdegunīga forumiete (apzināti nerakstu sieviete, bet norādu uz tēlu forumā - dzīvē taču nepazīstu). Nereti to var saprast - teiksim, diskusijā par netikumīgo dzeju, kur divnieku karalienes grūstīdamās metās noriet Krivadi, arī man gribējās spļaut uguņus.

Šādās tēmās, kur cilvēks meklē pēc padoma, kuru integrēt savā nākotnē, tomēr prasītos drusku saprotošāku attieksmi. Arī pret klišējās balstītām muļķībām - galu galā, nekur jau tā stereotipu migla nezudīs, ja paši to neizkliedēsim.
(Nedzīvoju Norgē.)
05.01.2016 00:14 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
kur divnieku karalienes grūstīdamās metās noriet Krivadi
Neesmu divnieku karaliene, bet joprojām uzskatu, ka šo dzejoli varēja skolā neanalizēt :D
05.01.2016 00:17 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Tēmas pieteikumā akcents ir likts uz bērnu izņemšanu no ģimenēm, par ko te arī trādirīdis sacelts. Un ja jums saka - nē, ar vienu rokas vēzienu bērnu no ğimenes neviens neizņems un neviens ro arī nevēlas darīt, tad no zila gaisa uzpeld pedofīli. Ko te vēl piebilst? Ja bail, tad nav ko riskēt un jāpaliek vien pie sev tuvākas kultūras un jāturpina uzklausīt cilvēkus, kuri Norvēģiju ir tikai bildēs redzējuši.
05.01.2016 00:23 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
NordicBelle, tu ar tādu pasīvu agresiju arī bērnus māci, kā te atbildi uz jautājumiem? tu uzvedies kā tipiska sarūgtināta latviete, apsveicu! Tādā ziņā norvēģi daudz labāki...

Cilvēks uztraucas par bērniem un, ja vienīgā informācija, ko ir dzirdējuši, ir negatīva, ir nepieciešams informēt, nevis uzbrukt.
05.01.2016 00:27 |

Reitings 50
Reģ: 06.12.2015
NordicBelle ir gudra, bet vīzdegunīga forumiete (apzināti nerakstu sieviete, bet norādu uz tēlu forumā - dzīvē taču nepazīstu). Nereti to var saprast - teiksim, diskusijā par netikumīgo dzeju, kur divnieku karalienes grūstīdamās metās noriet Krivadi, arī man gribējās spļaut uguņus.

Šādās tēmās, kur cilvēks meklē pēc padoma, kuru integrēt savā nākotnē, tomēr prasītos drusku saprotošāku attieksmi. Arī pret klišējās balstītām muļķībām - galu galā, nekur jau tā stereotipu migla nezudīs, ja paši to neizkliedēsim.

Neesmu redzējis no viņas kādu gudrību, bet viss ko esmu pamanījis ir tas, ka viņa sevi uzskata par liberālistu, taču nespēj pieņemt citu cilvēku viedokļus, kā arī ignorē dažādus faktus, kuri apgāž viņas pieņēmumus. Vēl visnotaļ uzkrītoši ir tas, ka viņa visu zina, pat tēmā par to no kā cēlies cilvēks viņa visu zina un viņas viedoklis ir 100% pareizs.
Nedrīkst arī aizmirst viņas pseidopersonību cormeum, kuras viedoklis vienmēr sakrīt ar NordicBelles viedokli - vai tik nebūs viena un tā pati persona, kura par visām varītēm vēlas foruma iemītniekiem uzspiest savu viedokli? :)
05.01.2016 00:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nedrīkst arī aizmirst viņas pseidopersonību cormeum, kuras viedoklis vienmēr sakrīt ar NordicBelles viedokli - vai tik nebūs viena un tā pati persona, kura par visām varītēm vēlas foruma iemītniekiem uzspiest savu viedokli?

Eh.. būsi mani atkodis :D :D :D :D
05.01.2016 00:30 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es domāju, ka NordicBelle mēģināja pateikt, ka tādi jautājumi kā "kāds ir maksimālais pieļaujamais pārkāpums, ko var izdarīt pret bērnu" ir vienkārši absurdi. Pieņemu, ka Norvēģijā (tāpat kā visur citur) nav tādu paražu, ka, lūk, tik skaļu sabļaušanu vai tik sāpīgu uzšāvienu visi tolerē, bet par lielāku ņem nost bērnu. Diez, kādu atbildi jautātājas gaida? Domāju, ka Norvēģijā (atkal tāpat kā visur citur) katru gadījumu izskata individuāli un bērnu atņemšana ir galējs līdzeklis, kad ir pietiekami daudz pierādījumu par sliktu izturēšanos vai arī aizdomu gadījumā situācija pieprasa rīkoties nekavējoties.
Nu sorry, man tas jautājums arī liekas tik muļķīgs un vientiesīgs, ka tur bez sarkasma ir grūti iztikt.
05.01.2016 00:32 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Nedrīkst arī aizmirst viņas pseidopersonību cormeum, kuras viedoklis vienmēr sakrīt ar NordicBelles viedokli -

Jūs abi ar Bruno šodien kautko uzpīpējāt? :D
05.01.2016 00:32 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Raven, nē, uz bērniem man nav ne mazākā iemesla piktoties, jo tie ar veselo saprātu draudzējas :-D

Mani vispār nedaudz izbrīna šis sašutums par manu sašutumu, ka man jau ilgstoši stāsta, ka es dzīvoju izvirtušā un briesmīgā valstī, kur ik dienas noteik vārdos nepiesaucamas lietas, bibliotēka ir tikai viena un visi čurā aiz stūra (vai kā nu tā krievu babuļa tajā infoaģentūrā rakstīja), bet katrs mans mēģinājums jelko stāstīt izvēršas 15-20lpp kašķī, kur tiek pārsvarā stāstīts, ka es tak meloju un avīzes raksta patiesību. Nu, un tagad, kad es par to iesmīnu, tad man ir deguns ar vīzu, asa mēle un vēl nez kas... :-D
05.01.2016 00:35 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Cilvēks uztraucas par bērniem un, ja vienīgā informācija, ko ir dzirdējuši, ir negatīva, ir nepieciešams informēt, nevis uzbrukt.

Un ja nav vēlmes informēt, tad nesaki neko... Tas varetu but mans papildinaajums NordicBellei...

Un ja jums saka - nē, ar vienu rokas vēzienu bērnu no ğimenes neviens neizņems un neviens ro arī nevēlas darīt, tad no zila gaisa uzpeld pedofīli. Ko te vēl piebilst? Ja bail, tad nav ko riskēt un jāpaliek vien pie sev tuvākas kultūras un jāturpina uzklausīt cilvēkus, kuri Norvēģiju ir tikai bildēs redzējuši.

Bet kādēļ nevar apskaidrot kādos gadījumos vai kam ir jānotiek, lai bērnus izņemtu? Un par pedofīliem, cilvēki runā to, ko dzird, lasa internetā, avīzēs utt., ja padzird par pedofīliem Norvēģijā, tad loģiski, tas paliks cilvēka atmiņā... VAr tak normāli paskaidrot, ka tā ir mediju uzpūsta pīle... Var izveidot normālu diskusiju, bet nevis pārgudroties un teikt, sēžat nu latvieši un skataties bildes, re cik mums te viss skaisti!
05.01.2016 00:37 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
kāds ir maksimālais pieļaujamais pārkāpums, ko var izdarīt pret bērnu"

Tāds jautājums arī man radās, jo NordicBelle vienā diskusijā mēģināja pārliecināt cik skandināvu metodes ir labas, tad nu arī man ir interesanti - cik tālu viņas var iet, ja bērns neklausa, dara muļķības? Tikai Papaijāšana pa muguriņu vai skaļāks tonis arī ir pieļaujams?
05.01.2016 00:40 |

Reitings 3647
Mani vispār nedaudz izbrīna šis sašutums par manu sašutumu, ka man jau ilgstoši stāsta, ka es dzīvoju izvirtušā un briesmīgā valstī, kur ik dienas noteik vārdos nepiesaucamas lietas, bibliotēka ir tikai viena un visi čurā aiz stūra (vai kā nu tā krievu babuļa tajā infoaģentūrā rakstīja), bet katrs mans mēģinājums jelko stāstīt izvēršas 15-20lpp kašķī, kur tiek pārsvarā stāstīts, ka es tak meloju un avīzes raksta patiesību. Nu, un tagad, kad es par to iesmīnu, tad man ir deguns ar vīzu, asa mēle un vēl nez kas...

Tev, kā gudrai meitenei, vajadzētu apzināties, kādi cilvēki mēdz būt online. Tu sniedzi faktus, tālāk nav tavs pienākums citus pārliecināt. Tas nav tava laika vērts.
05.01.2016 00:48 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pa lielam ir tā ka konkrētas atbildes nav. Nav tāda robeža cik daudz ir atļaut bērnam darīt utt. Tas viss tiek individuāli izvērtēts katrā gadījumā.
Drīzāk vienkārši jājautā ir personīgā pieredze ar pozitīvo/negatīvo kas šajā sakarā ir piedzīvots vai nu uz pašu ādas vai apkārtējiem kur nekas pa lielam nav piepušķots utt.

Man arī palasot dažus stāstus neomulīgi paliek par to visu domājot, bet visās valstīs ir šie daži stāsti utt. bet internetā un apkārtējiem tas tiešām tiek pasniegts reizēm tā ka vairs nav skaidrība kurš tad bija vainīgais utt.
05.01.2016 00:51 |

Reitings 190
Reģ: 21.10.2014
Nupat kā pasauli pāršalca ziņa, ka Norvēģijā ģimenei atņēma 5 bērnus, par to, ka vecāki bērniem mācīja kristīgās vērtības https://www.lifesitenews.com/news/norways-child-welfare-seizes-familys-five-kids-for-alleged-christian-indoct
05.01.2016 00:57 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Man tuvs cilvēks dzīvo Norvēģijā. Jau ļoti daudz gadu, ar bērniem. Šajā gadījumā arī autori varu nomierināt, mediji kā jau parasti, ir ļooti tendenciozi. Bērnus neatņem par neko, kā jau meitenes rakstīja, ir tiešām nepieciešami pierādījumi un gana nopietni, lai to izdarītu. Par to, ka uzbļausi vai uzsitīsi pa dibenu, neatņems.
Jā, Norvēģijā uz bērnu drošību skatās daudz striktāk, bet, manuprāt, Latvijā tai pārāk maz pievērš uzmanību... diemžēl.
05.01.2016 00:58 |

Reitings 5119
Bet tie cilvēki, kas 100% tic katram mēdiju vārdam... ak... traki vispār. paskatieties kaut latviešu un krievu delfus - pat tajos ir redzams, cik tie ir tendenciozi, bet katram jau "sava taisnība", tik kur ir patiesība..?
05.01.2016 00:59 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
citrona Vai tā tas tiek pasniegts sabiedrībai cau internetu lai bērnu vecāki būtu padarīti par "baltiem un pūkainiem".
Tik pat labi varbūt viņi bija sektā utt.
05.01.2016 00:59 |

Reitings 3647
ja bērns neklausa, dara muļķības? Tikai Papaijāšana pa muguriņu vai skaļāks tonis arī ir pieļaujams?

Tas attieksies uz jebkuru valsti- bērni jāaudzina jau no mazotnes. Nesaprotu cilvēkus, kas no sākuma izlaiž tos bērnus un pēc tam mēģina pāraudzināt. Tas pats notiek gan Latvijā, gan Norvēģijā, it īpaši, ja māte ir vecāka gājuma. Pastāstīšu vienu situāciju no Norvēģijas un vienu no Latvijas.

Norvēģija... sieviete ap četrdesmit, visas laulības laikā nav izdevies ieņemt bērnu, vīrs nomirst. Sieviete pārguļ ar svešinieku, tā teikt, one night stand, un neizsargājas, jo reāli, ja jau divdesmit gadus nepalika stāvoklī.. brīnumi notiek. Viņa palika stāvoklī. Viņa ir tā izlutinājusi meitu, ka tā uzskata, ka pieaugušajiem jāklausa viņa un jādara viss, ko viņa saka, citādāk pieaugušie ir rupji.

Latvija... Meitene ap trīsdesmit, vēlas bērnu, bet negrib attiecības. Viņai bija viens on and off puisis, kas taisījās pārcelties no Latvijas, viņa pierunāja puisi, lai palīdz tikt pie bērna, teica, ka viņam pašam nevajadzēs iesaistīties bērna dzīvē. Dzemdības bija smagas, nācās taisīt ķeizaru, bet galu galā piedzima vesels puika. Tikai jau kopš mazotnes, kā dēls iepīkstas, tā māte viņam visu pasniedz. Pirmkārt, viņš ļoti vēlu sāka runāt. Otrkārt - viņai klāt atrasties bija neiespējams, kā vairāk pietuvojies viņai, vai pieskaries, tā dēls sāk ķērkt. Ja kas, viņa ir pret bērnu aizskaršanu, kas būtu saprotami, bet no malas izskatās, ka viņa ir arī pret audzināšanu.

Tādus jau reāli nepāraudzināsi. Varbūt pielabosiet mani, bet bērnam personība veidojas pirmajos divos vai trīs gados?
05.01.2016 01:01 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Bērnus neatņem par neko, kā jau meitenes rakstīja, ir tiešām nepieciešami pierādījumi un gana nopietni, lai to izdarītu. Par to, ka uzbļausi vai uzsitīsi pa dibenu, neatņems.

+++

Parasti tadas gimenes briidina, strada ar vinjaam, nekad neko taa pat neiznjem, bet es atbalstu shaadu stingriibu.
05.01.2016 01:01 |

Reitings 485
Nav normāli bļaut uz savu bērnu ne Norvēģijā,ne Latvijā.
Par tēmu runājot, cik zinu, tad parasti attiecīgās iestādes strādā ar vecākiem,lai bērns tomēr varētu palikt ģimenē. Arī bērna stāstītais (esmu šad tad dzirdējusi cik labi bērni māk melot) parasti tiekot pārbaudīts,tiekot izjautāti kaimiņi, helsesøster (māsiņa,kura veic regulārās kontroles -vakcīnas,svēršanās,mērīšanās utt), pedagogi u.c. apkārt esošie. Pašai pieredze ar to nav bijusi, tikai tik cik dzirdēts. Gribās ticēt,ka tā arī ir. Dzīvoju Norvēģijā.
05.01.2016 01:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits