Kailums un bērns

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Sveikas, kosmietes!

Naktī pārlasot vienu no diskusijām, radās jautājums jaunai diskusijai.

Tātad - kā jūs uztverat to, ka bērns redz jūs kailu? Vai ejat ar bērniem kopēja vannā? Ja jā, kad plānojat pārstāt? Vai māsai un brālim ir normāli iet vannā? Ja jā, līdz kādam vecumam. Vienvārdsakot, diskutējam par šo tēmu...

Pēc personīgās pieredzes - meita nekad nav redzējusi tēvu kailu, mani tikai dažas reizes. Kopā vannā arī neejam.
04.01.2016 12:27 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Zinaamaa vecumaa berniem vajadzeetu meginat saakt savu kailumu no vecakiem norobezht, par citiem cilvekiem vispar nerunajot. Nevar taa visu dziivi ljaut jebkuram redzet savas privaataas daljas, taas ir rezerveetas kokreetam cilveekam un citiem gar taam nav nekaadas daljas.
04.01.2016 14:51 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Ar bērnu kopā mazgāties neejam un neesam gājuši nekad, pa māju kaili arī nestaigājam, bet nav arī tā, ka būtu pasaules gals, ja bērns mūs nejauši ieraudzītu (vispār ir mūs redzējusi kailus, bet kaut kad ļoti sen un diez vai pati to vispār vēl atceras). Protams, agrāk, kad bija pavisam mazs zīdainis, nebija problēmu,piemēram, pārģērbties bērna klātbūtnē, tagad, kad ir lielāka (gandrīz 4gadniece) vairāk jāpiedomā pie tā, bet vienalga kaut kā baigi šausmīgi to neuztveru.
04.01.2016 15:02 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
nav vannas, nav problēmu :-D
bērni mūs kailus ir redzējuši
04.01.2016 15:05 |

Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Man bērnībā ir nācies noskatīties uz kailiem vecākiem, par to saglabājušās tikai negatīvas atmiņas un tajā laikā man diez ko nepalīdzēja frāze, ka viss ir dabīgs un normāls. Ja man būtu bērni, tad nekad nestaigātu viņu priekšā kaila.
04.01.2016 15:11 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka speciāli nevajag lieliem bērniem skraidīt pa priekšu kailai, tomēr, ja bērns redz savus vecākus kailus ikdienas situācijās mājas apstākļos, tam nevajadzētu būt nekam briesmīgam. Bērni tiek ieņemti, kad vecāki ir kaili un nezinu nevienu, kas būtu piedzemdējusi bērnu ar biksēm kājās, tā, ka tam visam ir jābūt vnk dabiski.
04.01.2016 15:18 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Bērni tiek ieņemti, kad vecāki ir kaili un nezinu nevienu, kas būtu piedzemdējusi bērnu ar biksēm kājās, tā, ka tam visam ir jābūt vnk dabiski.

Vel tikai dzemdiibu videoierakstu vajag beernam paradiit. Tas tachu ir dabisks process.

Ne viss kas ir dabisks, ir pienjemami radiit citiem.
04.01.2016 15:24 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
Kailu tēti neesmu redzējusi un nemaz negribu redzēt, bet mammu gan esmu redzējusi, gan tad kad biju maza, gan tagad mamma nekautrējas manā priekšā pārvilkt augšu. Es gan tomēr vairāk kautrējos, nepatīk man koplietošanas dušas (ne tikai tāpēc, jo visi pliki, bet arī tāpēc, jo liekas, ka tur daudz visādu sēnīšu :D ) , bet pēc zāles apmeklējuma nomazgājos, nevis skrienu uz mājām :D pirtīs vienmēr eju peldkostīmā, nepatiktu sēdēt tur, kur pabijuši vēl citi pliki dibeni :D un kad biju maza, vienīgā ar kuru gāju kopējā vannā ir mana nu jau bijusī labākā draudzene, bet tad arī mums bija vismaz mazās biksiņas uzvilktas.
04.01.2016 16:15 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
ne tikai tāpēc, jo visi pliki, bet arī tāpēc, jo liekas, ka tur daudz visādu sēnīšu

Es jau ne pirmo reizi lasu par tām sēnītēm.. :D Vai jūs gumijas čības nemēdzat vilkt? Es vispār nevaru iedomāties iet uz pirti, baseinu, SPA bez savām čībām un dragāt pa koplietošanas telpu grīdām bez..

un kad biju maza, vienīgā ar kuru gāju kopējā vannā ir mana nu jau bijusī labākā draudzene, bet tad arī mums bija vismaz mazās biksiņas uzvilktas

Vispār jau labs risinājums.. Es vienmēr pludmalē skatos uz tiem maziem bērniem ar neapsegtiem dzimumorgāniem un domāju par to, kāpēc mammām neienāk tik vienkārša doma uzvilkt meitai vai dēlam apakšbikses..
04.01.2016 16:24 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es jau ne pirmo reizi lasu par tām sēnītēm.. Vai jūs gumijas čības nemēdzat vilkt? Es vispār nevaru iedomāties iet uz pirti, baseinu, SPA bez savām čībām un dragāt pa koplietošanas telpu grīdām bez..
new aju visas te apmekle baseinum tapec neiedomajas par cibam, tikai gurdi mulkdf., Wee ir tak poati aizmnirsa ka ir teiksui ka spoa, baseinus un sporta zales neakd nav apmeklejusi. ;-)
04.01.2016 16:28 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Vispār jau labs risinājums.. Es vienmēr pludmalē skatos uz tiem maziem bērniem ar neapsegtiem dzimumorgāniem un domāju par to, kāpēc mammām neienāk tik vienkārša doma uzvilkt meitai vai dēlam apakšbikses..
vteisi ta. Tas smilktis tak ir vells zin akads, kur oat bencikus var atrast .
04.01.2016 16:29 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
vismaz no vecuma, no kura es šodien kko spēju atcerēties - neesmu redzējusi savus vecākus kailus , tēvu toč nē, mammu varbūt , kad kādreiz sanācis kaut kur ātri kopā pārģērbties (bet tad arī nestāvam ar plikiem pupiem viena otrai pretī 10min, pagriežamies vai piesedzamies vai vienkārši NESKATAMIES ) un teikšu tā, ka labi vien ir, manuprāt, man tas būtu nepatīkami (?) redzēt savus vecākus plikus, neētiski, tomēr pret viņiem cieņa un tā.. iet kopā vannā ar bēbi,jā, ok, bet tad, kad jau sāk bērns apzināties seksualitāti - nē.
04.01.2016 16:39 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Manuprāt, bērniem kailus vecākus nevajadzētu redzēt. Protams, ja kaut kur pārģērbjoties sanāk redzēt, nekas traks tas nav, bet staigāt kailiem bērnu klātbūtnē tomēr nevajadzētu. Iešana vanna kopā ar vecākiem vai brāļiem/māsām man liekas diezgan dīvaina, noteikti tā nedarītu.
04.01.2016 17:20 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Pie mums ģimenē neviens kailumu diži neslēpj, bet arī neuzbāžas ar to. Bērni ik pa brīdim redz vecākus kailus, bet neviens ar viņiem neiet kopā mazgāties kails vai speciāli nedzīvojas kails pa māju. Pārģērbjoties vai uz/no dušas - būtībā ir tās reizes, kad bērni mūsmājās redz kailus vecākus.

Domāju, šajā jautājumā svarīgi ir ievērot "zelta vidusceļu", bērniem ir jāredz un jāpierod pie kailuma, bet nevajag ar to pārspīlēt un uzbāzties nevietā.
04.01.2016 17:43 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Neons+++
04.01.2016 18:02 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Piekrītu Neonam. Nevajag kultivēt domu, ka kailums ir kaut kas briesmīgi slēpjams, man šķiet, ka tas nu nekādi nav veselīgi. Bet nav arī vajadzības drasēt apkārt plikiem un nūdistoties vienmēr un visur, liekot bērnam apzinīgā vecumā justies neērti.
04.01.2016 18:08 |

Reitings 716
Reģ: 11.01.2014
Lasot šo diskusiju, man atmiņā atausa manas mammas un viņas māsas vīramātes diskusija par kailumu un bērniem. Tā vīramāte lepni stāstija, ka, viņasprāt, vecākiem no sava kailuma nav jākaunās. Viņa teica:"Es arī tagad varētu te stāvēt plika un mans dēls neko neteiktu." Tobrīd ievēroju tā dēla, kurš arī atradās tajā istabā, sejas izteiksmi..un tā man ir iespiedusies atmiņā. Varēja redzēt, ka viņam tas nepatīk (vai arī vienkārši viņa mātes teiktais lika justies neērti).
04.01.2016 19:46 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
Te viena vecmodīgumu minēja - neatceros kura tik ātrumā..
Senos laikos (100-150 gadus atpakaļ) sestdienās visi gāja pirtīs. Sievietes un bērni līdz 7-8 gadu vecumam (arī zēni) pirmie un tad vīrieši un jaunie puiši. Ja palasa dainas, papēta senču tikumus/netikumus, tad var secināt, ka viņi nemaz tik svēti un pareizi arī nav bijuši... pie tam pareizi jau būtu pirtī iet kailiem...

Uzskatu, ka bērnam ir jāparāda, ka no sava ķermeņa nav iemesls kaunēties, bet tas nenozīmē 24/7 būt kailam. Dušoties/vannoties - tas jau ir cits stāsts un zināmos apstākļos tas nav ētiski. Un kā vecāki var garantēt, ka bērns kaut kur neieraudzīs pliku cilvēku? Nobloķēs tv pulti, lai nejauši neuzslēgtu xxxīgo kanālu?
04.01.2016 21:02 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Es personīgi neesmu redzējusi savus vecākus kailus un nejūtu, ka būtu kaut ko palaidusi garām :D Domāju, ka es ar saviem bērniem arī plika nestaigāšu un kopā vannā neiešu.
Bez pārmetumiem tiem, kas tā dara.
04.01.2016 21:07 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Hmm,mees ar gjimeni diezgan ilgi gaajam kopaa visi kaili pirti, liidz man palika kaadi 9/10 gadi, es iipashi nemulsu, nepieversu kailumam uzmaniibu, tas viss likas dabiski un pashsaprotami Tagad beernam 3 gadi un arii iipashi nesleepjos, protams, censhos paargeerbties citaa istabaa, bet nereti beerns ielien vannas istabaa,kad es tur esmu, nespiedzu un uztveru diezgan dabiski, vinsh mani arii. Vannaa vairs neejam kopaa, kaadreiz gaajaam, kad bija mazaaks. Ja buutu bralis, maasa liktu droshi vien liidz 5/6 gadu vecumam kopaa. Es nezinu, man tas vispaar neliekas nekas iipashi vai sleeepjams, bet ne arii kas taads ar ko jaauzbaazjas. Neons praatiigi uzrakstiija.
Pirtiis vai spa arii mazgaajos kaila un neskatos iipashi uz citaam sievieteem, neinteresee arii, vai kaada uz mani baigi skataas.
04.01.2016 21:17 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Mani reiz nošokēja draudzenes māsa. Ienācu pie viņiem dzīvoklī, viņai tad bija 25+ gadi. Dzīvoklī bija arī viņas mamma, tētis un māsa , es ciemiņš ierados. Viņa stāvēja kaila koridorā pie spoguļa un nemaz nejutās neērti par manu ienākšanu un vecāku atrašanos dzīvoklī. Nu es saprotu, ka vecāki ir vecāki, bet nu viņa jau vairs nebija bērns.
04.01.2016 21:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits