Zara strādāju, gandrīz pirms 2 gadiem, nostrādāju gadu (pa ilgu nosēdēju, jo gribēju pagaidu darbu līdz pabeidzu skolu un tad prom, bet vadītāja bija pārāk jauka, ka žēl bija iet). Tā bija mana oficiālā pirmā darba vieta. Līgums ir uz 0.75, kas nosaka, ka nedēļā itkā jāstrādā 30h, bet ja stundas aizgāja līdz pilnai slodzei tās neskaitījās kā virsstundas. Svētku datumi dubultā, vismaz kādreiz bija ka ir standarta likme (pēc pārbaudes laika palika lielāka) + % no veikala ietirgojuma, tādēļ bija mēneši kad saņēmi ļooti patīkamu algu, citu mēnesi bija mazliet mazāk. Mums 90% bija studenti un visi uz lekcijām tika, jo rīta stundas nav tās aktīvākās, lielākoties vēlmes ņēma vērā, es pati studēju sestdienās, man vienmēr tās iedeva brīvas. Vismaz mums bija noteikums, ka vienu reizi mēnesī var prasīt brīvu nedēļas nogali un vienu reizi var būt 5diena-6diena vai 7diena-1diena. Ļoti reti maiņā ielika 9h, parasti max bija 8h, varēja arī dabūt 7,6 vai 5h. Ilgāk bija jāstrādā dienu pirms izpārdošanas sākuma, jo pa dienu kārtoja zāli, bet pēc darba laika 2h laikā bija jāpārceno visa zāle, tur strādāja visi bez izņēmuma, bet tās ir divas reizes gadā. Mums bija Spices Shopping night, tad tās arī bija trakās darba dienas pa padsmit stundām ar milzīgu karstumu, daudz cilvēkiem u.t.t, bet arī tās ir visi pārdzīvojuši un strādāja bez izņēmuma. Ar kolektīvu man bija palaimējies, paši bieži vien taisījām darba pasēdēšanas, ballītes u.t.t :) Goodīgi sakot iesaku, šāda tipa darbu, jo pēc tam būs daudz vieglāk citur, būsi iemācījies komunikāciju ar cilvēku, pieradis pie atraidījumiem, ka cilvēkiem nevajag tava palīdzība. Kā arī ieraudzīsi izpārdošanas galdu un neārdīsi to laukā, jo sapratīsi, ka pirms kāda laika, kāds nabadziņš to galdu pāris stundas locīja. Viss aktīvākie veikali no Zara ir Spice un Alfa. :) Varu pateikt, ka Spicē ir ļoti forši vīriešu un bērnu nodaļas vadītāji. Tik parasti uz ziemas laiku kolektīvi ir nostiprinājušies un lielā rotācija sākas uz pavasari :) Kā arī darbinieku atlaide nav tik liela tikai -15% pēc pārbaudes laika. Pārbaudes laikā, jārunā ar kolēģiem, lai iedod savu kartiņu, bet tur limits arī ir :-)