Darbs Zara veikalos

Reitings 329
Reģ: 29.12.2012
Sveikas, meitenes!
Daudzas izsaka viedokli par darbu Drogās, vēlētos dzirdēt pēdējās atsauksmes no Zara veikalu darbiniecēm, it īpaši interesē T/C Alfas Zara. Interesē, vai viegli ir sarunāt sev izdevīgas darba stundas pusslodzei, kāds ir kolektīvs, alga. Tā kā esmu studente, strādāt varētu tikai pa vakariem un brīvdienās pilnu slodzi. Kā arī, ko aptuveni prasa darba intervijās un cik pretimnākoša ir vadība, ja esi students. Varbūt Jums vēl kāda noderīga informācija?
03.01.2016 19:40 |

Reitings 743
Reģ: 22.11.2015
Draudzenes mamma stāstīja, ka tādas tīrīšanas viņiem esot šad un tad.

Diez vai bez iemesla, jo jau vairākus gadus redzu tur arī vienas un tās pašas sejas.
10.01.2016 18:32 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Diez vai bez iemesla, jo jau vairākus gadus redzu tur arī vienas un tās pašas sejas.

+++

Vēl labas algas it kā esot New Yorkerā, bet Alfā gan tas nebūs :)
10.01.2016 18:36 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Nezinu, kā viņiem tur ir tagad, bet pirms kādiem 2-3 gadiem manas draudzenes māti un vēl dažas viņas kolēģes vienā jaukā dienā atlaida bez iepriekšēja brīdinājuma. Draudzenes mamma stāstīja, ka tādas tīrīšanas viņiem esot šad un tad. It kā štatu samazināšana utt., u.tml., bet kas zina, kas lācītim vēderā.

Kompensāciju izmaksāja? Man liekas, pēc likuma tad bija jāmaksā kkādas 2 vai 3 mēnešalgas, ja vien neparaksti pati no laba prāta abpusējo.

Es neesmu strādājusi ne veikalā, ne ēstuvēs, bet nav tā, ka alga vietās, kur apakalpo pie galdiņiem, sanāk krietni augstāka nekā drēbju veikalā? Esmu domājusi, ka kaut vai tai pašā Gan Bei vajadzētu būt, ka neslikti nopelna no dzeramnaudām.
10.01.2016 18:45 |

Reitings 340
Katrā ziņā, ja man būtu laba RUS valoda (pašreizējā droši vien nederētu) un es meklētu tādu nespecialitātes darbu, es laikam sākumā mēģinātu tikt uz kaut ko, kur apkalpoju pie galdiņiem un kur pati iestāde ir augstāka par piem. Čili picu (kur daudz tomēr ir skolēnu, studentu utml, kas droši vien neko baigi neatstāj).

Es pat ik pa brīdim aizdomājos, vai bārmeņi/oficianti šādās normālās vietās nepelna pat vairāk par tiem 600-700 eur, kas daudziem ir alga par specialitātes darbu birojos, kur nepieciešama noteikta izglītība. Es nesaku, ka tā ir, nav personīgi pazīstams neviens, kas tādu darbu strādā, man vienkārši reizēm tā liekas, kad paskaitu, cik tur pa dienu kaut vai dzeramnaudās ienāk.
10.01.2016 18:49 |

Reitings 329
Reģ: 29.12.2012
Mio, vai tad visos restorānos un ēstuvēs oficianti ir tiesīgi ņemt dzeramnaudu? Zinu, ka citur tas jau tiek ieskaitīts rēķinā. Kādai tad varbūt ir atsauksmes par darbu Gan Bei? Vai tur nepieciešama iepriekšēja pieredze apkalpojošā sfērā?
10.01.2016 19:05 |

Reitings 340
Zinu pāris vietas, kur ir ierēķināts, bet patiesībā ļoti maz tādas zinu. Double Coffe tā bija, bet laikam nekas cits īsti uzreiz nenāk prātā (daudzās ir apkalpošanas maksa čekā, ja vairāk par 10cilv vei kaut kā tā).
10.01.2016 19:07 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009

Un kas par to? Diez vai slikti darbinieki tur noturētos ilgākus gadus!

Kompensāciju izmaksāja?

To gan nezinu.
10.01.2016 19:12 |

10 gadi
Reitings 343
Reģ: 16.06.2013
es varu pastāstīt par Rimi Alfā, ja vajag. Bet tad raksti privāti :D :)
10.01.2016 19:50 |

Reitings 3
Reģ: 09.01.2016
zinu ka Danijā un daudz citos apavu veičos bieži meklē darbiniekus uz pusslodzi (darbam vakaros un weekendos)
10.01.2016 21:14 |

Reitings 74
Reģ: 28.12.2009
Zara strādāju, gandrīz pirms 2 gadiem, nostrādāju gadu (pa ilgu nosēdēju, jo gribēju pagaidu darbu līdz pabeidzu skolu un tad prom, bet vadītāja bija pārāk jauka, ka žēl bija iet). Tā bija mana oficiālā pirmā darba vieta. Līgums ir uz 0.75, kas nosaka, ka nedēļā itkā jāstrādā 30h, bet ja stundas aizgāja līdz pilnai slodzei tās neskaitījās kā virsstundas. Svētku datumi dubultā, vismaz kādreiz bija ka ir standarta likme (pēc pārbaudes laika palika lielāka) + % no veikala ietirgojuma, tādēļ bija mēneši kad saņēmi ļooti patīkamu algu, citu mēnesi bija mazliet mazāk. Mums 90% bija studenti un visi uz lekcijām tika, jo rīta stundas nav tās aktīvākās, lielākoties vēlmes ņēma vērā, es pati studēju sestdienās, man vienmēr tās iedeva brīvas. Vismaz mums bija noteikums, ka vienu reizi mēnesī var prasīt brīvu nedēļas nogali un vienu reizi var būt 5diena-6diena vai 7diena-1diena. Ļoti reti maiņā ielika 9h, parasti max bija 8h, varēja arī dabūt 7,6 vai 5h. Ilgāk bija jāstrādā dienu pirms izpārdošanas sākuma, jo pa dienu kārtoja zāli, bet pēc darba laika 2h laikā bija jāpārceno visa zāle, tur strādāja visi bez izņēmuma, bet tās ir divas reizes gadā. Mums bija Spices Shopping night, tad tās arī bija trakās darba dienas pa padsmit stundām ar milzīgu karstumu, daudz cilvēkiem u.t.t, bet arī tās ir visi pārdzīvojuši un strādāja bez izņēmuma. Ar kolektīvu man bija palaimējies, paši bieži vien taisījām darba pasēdēšanas, ballītes u.t.t :) Goodīgi sakot iesaku, šāda tipa darbu, jo pēc tam būs daudz vieglāk citur, būsi iemācījies komunikāciju ar cilvēku, pieradis pie atraidījumiem, ka cilvēkiem nevajag tava palīdzība. Kā arī ieraudzīsi izpārdošanas galdu un neārdīsi to laukā, jo sapratīsi, ka pirms kāda laika, kāds nabadziņš to galdu pāris stundas locīja. Viss aktīvākie veikali no Zara ir Spice un Alfa. :) Varu pateikt, ka Spicē ir ļoti forši vīriešu un bērnu nodaļas vadītāji. Tik parasti uz ziemas laiku kolektīvi ir nostiprinājušies un lielā rotācija sākas uz pavasari :) Kā arī darbinieku atlaide nav tik liela tikai -15% pēc pārbaudes laika. Pārbaudes laikā, jārunā ar kolēģiem, lai iedod savu kartiņu, bet tur limits arī ir :-)
10.01.2016 21:36 |

Reitings 109
Reģ: 02.12.2014
Ja nespēj neko atrast tad pedejais ko tu vari darīt, iet uz MAXIMU. Strādāju tur vasaru. Jūniju un jūliju par zāles darbinieku. Darbs tiešām ir smags. It īpaši kad ir preču dienas. Pirms tur nestrādāju es domāju ka tur nekas grūts nav un ir riktīga haļava. Bet nē, ļoti smagi. Un samaksa ir niecīga. Vienīgi nedaudz vieglāk ir kasē. Bet vienīgi tas ka jāzin daudz kodu un pircēji ir neciešami. Nejau tikai pie kases bet gan arī pašā veikalā. Divus mēnešus nostrādāju un nevarēju izturēt. Tālēc aizgāju uz kasi augusta mēnesī. Bet nu jā, kasē arī grūti. Protams par kolēģiem neko sliktu nevaru teikt, ļoti forši ar viņiem un ar vadību arī var sarunāt tev labāku darba laiku. Vismaz kur es strādāju. Tākā vadība patika, kolēģi ok bet klientiem varētu teikt lielu FUJ. lai paši pamēģina pastrādāt un tad saprastu kā dir*t darbiniekiem:)
LAI TEV VEICAS:)
10.01.2016 21:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits