Jā, es strādāju Šveicē. Par algām un attieksmi - manā gadījumā visiem algas ir vienādas, neatkarīgi no tautības un dzīvesvietas, bet liela daļa uzņēmumu tiešām maksā mazāk, ja neesi vietējais, vai ja, piemēram, strādājot pierobežā, dzīvo Itālijā un Šveicē tikai strādā. Manuprāt, diskriminācija, bet šajā valstī tas atļauts. Man darbā vajadzīga tikai angļu valoda.
Attieksme pret iebraucējiem - pagaidām tikai pozitīva :) Neko sliktu nevaru teikt!
Par algām - ļoti atkarīgs no līmeņa, kurā strādā, kā arī no vecuma. Ko varu tiešām pateikt - Latvijā dzīvot labi ir vieglāk! Ar to domāju, ka te mēs salīdzinoši vienkārši varam tikt pie augsta amata vai menedžera/vadītāja pozīcijas, esot vecumā zem 30, un pelnīt labi. Attiecīgi dzīvot Rīgas centrā un gandrīz vai katru vakaru iet uz suši restorānu. Bet atbildot uz jautājumu, jā, alga nosedz izmaksas, bet jārēķinās, ka ar iesācēja algu būs jādala dzīvoklis utt. Bet tā jau visur citur arī. Un tas karjeras kāpiens te tāds ļoti lēns... Menedžeriem kvalificējas vidēji ap 40. Noteikti visur tā nav, bet tas tāds mans novērojums.
Pie lielākajām izmaksām bez dzīvokļa jāpieskaita obligātais veselības apdrošināsanas maksājums, kas atkarībā no polises, sākas no 400-500 frankiem/mēnesī. Un ja ārstēšanās izmaksas ir līdz 2000 franku, tās jāsedz pašam. Apdrošināšana sedz, ja ir vairāk par 2000. Apsurds!
Bet lai vai kā, esmu te darba dēļ un šobdrīd jūtos labi. Kas zin, varbūt apprecēšu to šveicieti ar naudas kalnu un te palikšu uz ilgāku laiku :D
Var droši rakstīt privāti.