Stundijas Šveicē

Reitings 107
Reģ: 05.09.2014
Hei, vai kāda no jums ir studējusi kādā Šveices universitātē un var pastāstīt kaut ko par pašām studijām, dzīvošanu, mācību maksu? Jo sāku apsvērt iespēju studēt Šveicē, bet konkrēti vēl nezinu ko, vienkārši gribas dzirdēt vispārīgi par pašām studijām! Jo ļoti piesaista tā valsts un dzirdētas labas atsauksmes par izglītību!
30.12.2015 18:39 |

Reitings 431
Reģ: 29.01.2009
Es Šveicē dzīvoju.
Nav tā, ka Šveices universitāte/augstskola uzreiz nozīmē augstu kvalitāti. Kā jau katrā valstī, ja mācies kādā top augstskolā, ir tā vērts, citādāk - izglītība kā izglītība. Vispirms tev ir jādabū uzturēšanās atļauja, nav tik vienkārši tā vienkārši atbraukt un iestāties!
Ja izmaksas nav problēma, apsveicami! Ja nu kāda grib pašokēties - salāti, ēdot ārpus mājas, maksā 50 chf (apm.50 eiro), sab.transporta mēnešbiļete 200 chf, kafija 6 chf...
Veiksmi meitenei! :-)
31.12.2015 09:15 |

Reitings 329
Reģ: 29.12.2012
Penelope, ja drīkst vaicāt, vai Tu strādā arī Šveicē? Un vai ieceļotājiem, kuri pārzina kaut vienu valsts nacionālo valodu, samaksa ir tik pat liela cik vietējiem iedzīvotājiem? Kāda vispār ir kopējā attieksme pret ieceļotājiem, kas ir uz palikšanu Šveicē? Un vai cenas ir proporcionālas minimālajai algai?
31.12.2015 13:00 |

Reitings 155
Reģ: 30.04.2014
Penelope būtu ļoti interesanti vēl uzzināt kādas cenas un dzīvošanas dārdzība Šveicē. Ir tā, ka plāns nākotnē uz turienu pārcelties strādāt. Jau dzīvokļu cenas papētījām, bet par pārejām izmaksām nav ne jausmas pagaidām. Tapēc tagad rēķinam vai būs izdevīgāk palikt te vai tomēr pārcelties. Varbut drīkst ar tevi parunāties privāti vēstulēs, ja negribas šeit :)
31.12.2015 13:08 |

10 gadi
Reitings 631
Vai tad uzturēšanās atļauja nenāk automātiski, ja brauc uz turieni studēt? Studēšana jau arīir tas iemesls, kāpēc tur būsi. ?!
31.12.2015 15:24 |

Reitings 431
Jā, es strādāju Šveicē. Par algām un attieksmi - manā gadījumā visiem algas ir vienādas, neatkarīgi no tautības un dzīvesvietas, bet liela daļa uzņēmumu tiešām maksā mazāk, ja neesi vietējais, vai ja, piemēram, strādājot pierobežā, dzīvo Itālijā un Šveicē tikai strādā. Manuprāt, diskriminācija, bet šajā valstī tas atļauts. Man darbā vajadzīga tikai angļu valoda.
Attieksme pret iebraucējiem - pagaidām tikai pozitīva :) Neko sliktu nevaru teikt!
Par algām - ļoti atkarīgs no līmeņa, kurā strādā, kā arī no vecuma. Ko varu tiešām pateikt - Latvijā dzīvot labi ir vieglāk! Ar to domāju, ka te mēs salīdzinoši vienkārši varam tikt pie augsta amata vai menedžera/vadītāja pozīcijas, esot vecumā zem 30, un pelnīt labi. Attiecīgi dzīvot Rīgas centrā un gandrīz vai katru vakaru iet uz suši restorānu. Bet atbildot uz jautājumu, jā, alga nosedz izmaksas, bet jārēķinās, ka ar iesācēja algu būs jādala dzīvoklis utt. Bet tā jau visur citur arī. Un tas karjeras kāpiens te tāds ļoti lēns... Menedžeriem kvalificējas vidēji ap 40. Noteikti visur tā nav, bet tas tāds mans novērojums.
Pie lielākajām izmaksām bez dzīvokļa jāpieskaita obligātais veselības apdrošināsanas maksājums, kas atkarībā no polises, sākas no 400-500 frankiem/mēnesī. Un ja ārstēšanās izmaksas ir līdz 2000 franku, tās jāsedz pašam. Apdrošināšana sedz, ja ir vairāk par 2000. Apsurds!
Bet lai vai kā, esmu te darba dēļ un šobdrīd jūtos labi. Kas zin, varbūt apprecēšu to šveicieti ar naudas kalnu un te palikšu uz ilgāku laiku :D

Var droši rakstīt privāti.
31.12.2015 18:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits