Kā izdarīt izvēli?

Reitings 39
Reģ: 03.11.2015
Sveiki, visiem.
Vēršos pie dzīves gudrākiem un pieredzējušiem cilvēkiem.
Situācijas sekojoša: Puisis jau 5 gadus strādā vienā darba vietā, darbs diezgan labs, kaulus nelauž, BET alga ir salīdzinoši smieklīga , ņemot vērā to,ka jāstrādā virsstunda un citreiz arī brīvdienās.
Puisis intereses pēc pieteicās uz zemāku amatu un pilnīgi citā specialitātē . Pēc darba pārrunām ir saņēmis darba piedāvājumu . Lieta tāda ,ka šis uzņēmums algu piedāvā gandrīz uz pusi lielāku, bet darba stundas ir garākas un ir gan dienas , gan arī nakts maiņas. Kā Jūs rīkotos, vai paliktu fiziski un morāli vieglākā amatā, vai tomēr, pamestu ierasto darba vidi un izvēlētos labāk atalgotu darbu? Kā izdarīt izvēli? Vairs nespēju noskatīties ,ka puisim jumts "brauc" no domāšanas..:-/
27.12.2015 19:21 |

Reitings 39
57days, nu jā, bet viena Gudrīte te teica , lai eju kaut Rimi strādāt. Paziņa , kas strādā par vadītājas vietnieci , sacīja to pašu, ko Tu. Iespējams , ka potenciālais darba devējs saprot , ka es neapguvu attiecīgo profesiju , lai strādātu par kasieri, tāpēc tiek pieņemta kandidāts ar pamatizglītību, jo tie darbus tik biezi nemaina.
27.12.2015 22:10 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nākamreiz, kad sūti CV uz apkopējas amatu, melo par izglītību! A ko darīt?
27.12.2015 22:19 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Domāju, ka izvēle ir jādara vīrietim, jo viņš jau būs tas, kurš strādās šo grafiku.
+++
27.12.2015 22:30 |

Reitings 39
Amnile, cormeum : (Kā arī, netaisos izvēli izdarīt puiša vietā, viņš prasa manu viedokli, bet es negribu ieteikt kaut ko aplamu. Saku tikai to, ka izvele jāizdara pašam, jo ne man , ne arī kādam citam šis darbs nebūs jāveic. ) To jau minēju iepriekš.
27.12.2015 22:41 |

Reitings 16391
Ja jau puisis meklē citu darbu, tad esošais droši vien nav gana labs. Es meklētu citu variantu.. varbūt pamēģinātu otro.. :-)
27.12.2015 22:47 |

Reitings 39
Cormeum, puisim šajā darbā neapmierina alga, bet vienu brīdi arī runāja , ka darbs kā tāds esot apnicis , jo izaugsmes iespēju šeit absolūti nav nekādu. Otrajā darbā arī izaugsmes iespēju principā nebūs, bet alga par 500 eiro lielāka. . Vispār grūti, tos vīriešus izprast. :-D
27.12.2015 22:58 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Ja par tēmu, tad piekritīšu šim:
Domāju, ka izvēle ir jādara vīrietim, jo viņš jau būs tas, kurš strādās šo grafiku.

Nedaudz novirzoties no galvenās tēmas - jā, darba atrašana ārpus Rīgas, ir liela problēma. Pati savulaik savā mazpilsētā izsūtīju CV uz visiem iespējamiem veikaliem, rūpnīcām. Pat pati gāju uz lielveikaliem pildīt anketas, redzot vakanci, ņēmu CV zobos un gāju pieteikties pati. Neviena atbilde. Nevajadzēja mani ne Maximai kā zāles darbinieku, ne Rimi kā kasieri, ne veikalā par apkopēju, jo mapzilsētās nereti darba vietās iebīda savējos un vakanci sludinājumu portālā ieliek tikai ķeksīša pēc. Un tas ir bezjēgā skumji, ka cilvēkam ar augstāko izglītību ir jāsūta savs CV piesakoties apkopējas vakancei. Tad priekš kam tā izglītība, ja valstij nevajag šos cilvēkus? Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc pati drīz pakošu koferus un došos laimi meklēt ārpus šīs zemes robežām.
27.12.2015 23:05 |

Reitings 16391
Ja abos darbos nav izaugsmes iespēju.. + esošais ir apnicis.. tad lielāks ieguvums izskatās ir jaunajā darbā (vismaz kā pagaidu variantā) :)

Labākais, kā vari līdzēt mīļotajam, ir viņu nezāģēt un atbalstīt izvēli :)
27.12.2015 23:13 |

Reitings 4
Reģ: 31.10.2015
Parasti palīdz salikt visus plusus un mīnusus, līdz ar to - kādi ir ieguvumi un zaudējumi nemainot darbu? Un kādi būs ieguvumi un zaudējumi pieņemot jauno darba piedāvājumu? Vai arī vēl nogaidīt, meklējot prestižāku darba piedāvājumu, kas atbilst šī brīža darbam, bet ar lielāku atalgojumu, jo, ja 5 gadu laikā nav notikusi nekāda izaugsme, meklētu citus variantus (personiskais viedoklis).

Veiksmi lēmuma pieņemšanā! :)
27.12.2015 23:15 |

Reitings 39
Ophelia, pilnīgi piekrītu. Tagad reizēm raudāt gribās par to, ka ņēmu studiju kredītu , lai iegūtu, kaut 1. Līmeņa augstāko izglītību, jo šķita, ka ar pliku videni darbu nedabūt. Laikam, tomēr, kļūdījos, jo izglītība spēlē mazāku lomu kā pieredze. Pati apsveru visu laiku domu braukt pastrādāt uz ārzemēm, kaut vai ,lai nomaksātu studiju kredītu.
27.12.2015 23:16 |

Reitings 39
Cormeum, par šo tēmu es vispār klusēju, viņš vienu reizi pajautaja manu viedokli, bet es neko nevarēju pateikt. Teicu, lai pieņem lēmumu pats , jo es atbalstīšu jebkuru izvēli. Bet redzu , ka tas viņu nomoka.
Bonnie, paldies.. ;-)
27.12.2015 23:23 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
leldiigaa, nevaru nepiekrist. Man pašai ir tikai vidusskolas izglītība, tagad domāju, ka varbūt pat labi, ka nemācījos tālāk, jo mani interesē lietas ar kurām Latvijā, diemžēl, nevar tik viegli atrast labu un apmaksātu darbu. Tā nu sapratu, ka jāturpina krāt pieredze, lai reiz varētu atrast sapņu darbu vai attīstīt biznesu ārpus šīs valsts robežām.
Novēlu veiksmi darba intervijā un kas zin - varbūt šoreiz viss izdosies un jaunais gads iesāksies ar jaunu darba vietu! :)
27.12.2015 23:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits