Ziemassvētku trakums 2015

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Aizdomājos izlasot Dodpieci akcijas ziedotājas Leldes pamatojumu lielajam ziedojumam ģimenēm kurās aug bērns ar īpašajām vajadzībām. http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/589021-aizkustinosi_lelde_pastasta_kapec_ziedoja_1000_eiro_lai_nonemtu_gimenes_no_pauzes
Vakar tieši biju veikalā un biju vieglā šokā no milzīgajām rindām Alfā, biju iebraukusi nopirkt Rimi akcijas foreli, cilvēki stūma piegruzītus pilnus ratus ar pārtiku un dāvanām, ratos vien bija vairāki simti vērta prece. Kur trūcīgie Latvijas iedzīvotāji ņem tādu naudu? Vai tie ir visa gada iekrājumi? Pa ko Ziemassvētki ir kļuvuši mūsdienās? :-(
21.12.2015 09:32 |

Reitings 207
Reģ: 01.03.2014
Es stumju ratiņus pilnu nepelnu daudz lieku nost katru mēnesi naudu priekš svētkiem iepērkos vienreiz un tā kārtīgi(l)
23.12.2015 04:09 |

Reitings 281
Reģ: 09.10.2013
Protams ir žēl, bet tāpēc tagad nevar visi iedzīvotāji nesvinēt ziemassvētkus, negatavoties svētkiem.. Ko tad vecākiem pateikt saviem bērniem - piedodiet, svētku, salaveča un dāvanu nebūs visu naudu noziedoju. Tas ir tikai normāli, ka svētkos grib savējos palutināt, grib svinēt, iepriecināt un varbūt tā ir vienīgā reize gadā, kad visa ģimene var sanākt kopā. Manuprāt, Ziemssvētki arī ir vieni no tiem sirsnīgākajiem ģimenes svētkiem. Un tāpat diezgan daudz cilvēku ziedo, un ziedo cik var, visi nevar 1 000 uzreiz nolikt.
23.12.2015 07:50 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Man ļoti patīk 1. Janvāris kad var mierīgi ieiet veikalā un nopirkt visu, ko vajag.

Vispār jau ziemassvētki ir ļoti materiālistiski. Apdāvināšanas un tērēšanās sacensības. Es saprotu bērniem gribās dāvanas, tas ir loģiski. Bet pieauguši cilvēki, bieži vien, vairāk ņemās ar tām dāvanām nekā bērni.
23.12.2015 10:43 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vispār jau ziemassvētki ir ļoti materiālistiski. Apdāvināšanas un tērēšanās sacensības. Es saprotu bērniem gribās dāvanas, tas ir loģiski. Bet pieauguši cilvēki, bieži vien, vairāk ņemās ar tām dāvanām nekā bērni.

+++

Tā kā šogad dāvanas izpaliek, es patiesībā jūtu svētkus no pavisam citas puses. Liekas daudz priecīgāki un mierīgāki, pietam svētku galds būs svarīgāks nekā dāvanas un tas mani priecē. Nav jaizdod liela daļa enerģijas meklējot dāvanas visiem. Protams bērniem jāpērk dāvanas ir, bet tas ir salīdzinoši vieglāk izdarot nekā pērkot pieaugušajiem.
23.12.2015 10:50 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
varbūt kādai noder šajā zsvētku trakumā - tipiskākās kļūdas, ko pieļaujam saiņojot dāvanas, un dekoratoru padomi, kā no tām izvairīties: - http://pariem.lv/home/article/274 :)
23.12.2015 12:05 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009

Tā ir tikai un vienīgi personīgās uztveres problēma. Ja cilvēks piekrāmējis pilnus rakstus ar pārtiku un dāvanām, tad tas nebūt nenozīmē, ka viņš piedalās kaut kādās tērēšanās sacensībās un ka tāpēc viņš ir liels materiālists, slikts vecāks (jo pērk bērniem dāvanas) un vēl sazin kas. Vai jūs spējat saprast, ka ir cilvēki, kuriem DOT un DĀVINĀT sagādā milzīgu prieku un baudu?

Un nosodījums par to, ka visi ir slikti, jo redz viens cilvēks skaļi un publiski (un vēl sniedzot interviju medijiem) noziedoja 1000 eur labdarībai, bet pārējie domā tikai par sevi un labdarībai naudu neziedo, vai vismaz klusē kā partizāni par to, ja ir noziedojuši? Dažreiz paskatieties, cik ātros tempos tiek saziedotas summas dažādiem labdarības projektiem, slimiem bērniem un pieaugušajiem, patversmēm utt. Tam pašam J.Vaišļam tauta superīsā periodā saziedoja 120 tūkstošus eur!

Tas, ka cilvēki par to skaļi nerunā, nenozīmē, ka viņi ir savtīgi egoisti, kas domā tikai par sevi! Latviešu tauta patiesībā ir pat ļoti līdzcietīga un līdzjūtīga un labdarībai ziedo tiešām daudz un bieži!
23.12.2015 19:51 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Ja cilvēks piekrāmējis pilnus rakstus ar pārtiku un dāvanām, tad tas nebūt nenozīmē, ka viņš piedalās kaut kādās tērēšanās sacensībās un ka tāpēc viņš ir liels materiālists, slikts vecāks (jo pērk bērniem dāvanas) un vēl sazin kas. Vai jūs spējat saprast, ka ir cilvēki, kuriem DOT un DĀVINĀT sagādā milzīgu prieku un baudu?

+ + +

Tie ir svetki, passaprotami ka cilveki perk produktus svetku galdam, perk davanas radiem, draugiem, kolegiem, izmanto atlaizu laiku, lai nopirktu elektrotehniku utt. Kur problema? Vai tad nepietiek jau ar ikdienu kad nauda visu laiku jaskaita? Skumji ir atteikties no svetkiem tapec, ka naudas nav pat vienkarsam svetku galdam un letam davanam pasiem tuvakajiem. Tadi cilveki ari diemzel ir.
23.12.2015 21:51 |

Reitings 457
Reģ: 30.01.2012
Vienīgais, kas man liekas dīvaini, ka Lelde to ziedojumu uztaisīja svētdienas agrā rītā- plkst.4.00...
Priecīgus svētkus visiem (l)
24.12.2015 11:15 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Protams bērniem jāpērk dāvanas ir, bet tas ir salīdzinoši vieglāk izdarot nekā pērkot pieaugušajiem.

Neviens man nekad nav varējis izskaidrot šo fenomenu. Kāpēc bērniem PROTAMS jāpērk dāvanas, bet pieaugušajiem ne? Cilvēki paši uztaisa šādu jocīgu sadalījumu un tad brīnās par to, ka ir nīgri un ''veci'', bez bērna prieka par lietām, no sērijas ''mums jau neko nevajag, bērni vairāk priecāsies''. Kapēc arī pieaugušie nevar priecāties par dāvanu meklēšanu un saņemšanu? Un lūk - berniem vieglāk, nekā pieaugušajiem atrast.. Varbūt tur arī tā visa sāls dāvināšanā? Ka tas nav viegli, bet mēs ieliekam savas domas, mīlestību, enerģiju tajā dāvanas meklēšanā un tieši tas jau arī ir būtīskākais, nekā dāvanas cena, piemēram. Tieši tāpēc nav jēgas nopirkt jebko kādam, jo trūkst šīs pievienotās vērtības - no plikas dāvanas jēgas īsti nav, bet no dāvanas, kas nākusi no sirds, ir milzīgā jēga, arī pieaugušajiem. freya arī pateica ļoti forši - tas ir dāvināšanas un saņemšanas prieks, nejau tikai vēlme piedalīties tērēšanās sacensībās... Šogad visiem novēlu vismaz censties atkal sevī atrast to bērnības dienu dzīvesprieku un sajūsmu par svētkiem, nevis nolemt, ka mēs jau pieaugušas, ko tad mums - egli nevajag, dāvanas nevajag, neko vispār nevajag, jo neesam bērni. Varbūt atļaujieties būt kā bērni (l)
24.12.2015 11:55 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Es arī par dāvināšanas prieku (l) Vakar pirku dāvanas, vedu saiņot un pašai likās, ka ļoti iepriecināšu savus mīļos, jo šķiet, ka nopirku tādas dāvanas, kas viņus tiešām ļoti iepriecinās, nevis tikai ķeksīša pēc, lai tikai kaut kas būtu. Man patīk dāvināt emocijas, tāpēc visbiežāk es dāvinu kādus pasākumus, piedzīvojumus, svētki paiet, bet pēc tam cilvēki vēl bauda manas dāvanas un stāsta, cik forši pavadījuši laiku un tas ir ļoti patīkami, ka varu iepriecināt un likt cilvēkiem atrast kādu brīdi ikdienas steigā, lai aizdotos uz kādu koncertu, SPA, vai kādu citu pasākumu / piedzīvojumu un vienkārši rast patīkamas emocijas (l)
24.12.2015 12:10 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Neviens man nekad nav varējis izskaidrot šo fenomenu. Kāpēc bērniem PROTAMS jāpērk dāvanas, bet pieaugušajiem ne?

Tik pat labi var pajautāt - kāpēc bērniem patīk spēlēties un pieagušajiem nē. Vispār jau cilvēks mainās kad pieaug. Daži laikam nē.
24.12.2015 12:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!