Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Strādāt BKA laikā

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Esošajā darba vietā strādāju nepilnu gadu. Esmu palikusi stāvoklī un mazliet baidos par to teikt priekšniekam. Protams, atlaist mani nevar, to es zinu, bet darbs man ir ļoti tīkams. Ideālais darbs priekš manis. Darbs galvenokārt ar datoru: epastiem un zvaniem.
Jautājums esošajām māmiņām: vai ir iespējams apvienot darbu no mājām un bērna audzināšanu?

Saprotu, ka bērni mēdz būt dažādi. Darbs noteikti ne uz pilnu slodzi, uz pusslodzi. Bet vai ir reāli?
17.12.2015 11:35 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Apsveicu ar jauko notikumu (l)

Neesmu māmiņa, bet pati savu BKA nestrādāšu, pat ja ļoti mīlēšu darbu. Darbs nav vilks, uz mežu neaizmuks, visam savs laiks - i darbam, i bērnam. Nesaku, ka nav neiespējami, bet - vai tev to tiešām vajag?
17.12.2015 11:38 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Tur daudz no bērna atkarīgs, citām sākumā par nav laika, lai paēstu. Bet slikti tas nav, sākot no pusgada noteikti man par pašai gribētos uz kādu dienu izrauties ārā no mājas un pastrādāt. Ja ir kas to bērnu pieskata, tad, protams, reāli
17.12.2015 11:44 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Marjory - var, bet tikai tad, ja nav konkrētās stundās jābūt pie datora, jo bērna vajadzības - piekakāts pampers, izsalkums - tomēr būs pirmajā vietā.
Un, protams, ja būs izpalīdzīgs vīrs vai kāda cita atbalsta persona, kas ļaus tev veltīt laiku darbam (citādi var nākties to darīt uz sava miega rēķina).
17.12.2015 11:44 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ļoti atkarīgs no bērna. Un vai barosi ar krūti vai pudeli. Ir mammas, kas visu paspēj un tādas, kam nav laika pat paēst. Tam reti, kad ir saistība ar mammas personību-bērni ir atšķirīgi.
17.12.2015 11:47 |

Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
pati savu BKA nestrādāšu, pat ja ļoti mīlēšu darbu.

es arī pieturētos pie šī. Bērni ir mazi tikai īsu brīdi un kam tas vajadzīgs, pēc tam ilgi vēl varēsi strādāt.
17.12.2015 11:48 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Vēl dekrētā strādāt jā, mierīgi, bet ne pēc tam, vismaz ne bērna pirmo pusgadu, bet tas man, jo es nebiju gatava bērnu kādam atstāt. Nu ja var to mājās laikos, kad bērns guļ., tad iespējams vēl ko mēģināt, bet izbraukt uz biroju nē.

Man pat galva normāli nestrādāja pirmos 3 mēnešus pēc dzemdībām, nez kas no manis darbā būtu sanācis, ja jau ikdienā bija pāris gadījumi, kur ar galvu nedomāju. :D

Jo bērns aug lielāks, jo grūtāk paliek, ko darīt ar bērnu mājās, tad es saku, ka nē, nav iespējams strādāt un kam tas vajadzīgs, bet nekas nav neiespējams.
17.12.2015 11:49 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Es tev piedāvāju izmēģināt, ko nozīmē būt zīdaiņa mammai. Tagad būs Ziemassvētku brīvdienas. Uzliec modinātāju ik pēc 2h visu diennakti, arī naktī un katrreiz, kad noskan, izmazgā grīdu visā mājā. Pēc nedēļas sapratīsi, kādas ir izjūtas un vai būsi spējīga/gribēsi strādāt :D
17.12.2015 11:51 |

Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
teika_spolite

haha, tā sasmējos:D
17.12.2015 11:58 |

10 gadi
Reitings 988
Reģ: 30.04.2011
Uzskatu,ka no kādu 2 mēnešu līdz 10 mēnešu bērna vecumam varētu pastrādāt,bet nu ne vairāk kā kādas 4 h dienā,kas,protams būs droši vien sadalītas pa 20 min, 15 min utt. Vismaz es ar savu mazo varētu pastrādāt.
17.12.2015 12:02 |

Reitings 38
Reģ: 02.12.2015
Es strādāju esot arī BKA, bet man nebija jābūt visu laiku pie datora. Reāli jāstrādā bija 1-2h dienā maksimums, visbiežāk pat ne katru dienu un to, ko vajadzēja, varēju izdarīt arī ar bērnu uz vienas rokas vai pa nakti (jo visiem maniem 3 puikām bija kolikas un pirmos mēnešus visu dienu manās rokās dzīvoja), tāpēc manā gadījumā nebija nekādu problēmu. Tev ieteiktu atlikt lēmuma pieņemšanu par to vai strādāt vai nē, kad bērns būs uz rokām un redzēsi cik mierīgs.
17.12.2015 12:07 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
teika_spolite

tiik labs ieteikums :D

bet nepietiek ar to, ka mosties taas 2 h, jabut arii augshaa, nu citreiz 20 min, citreiz stundu, var arii ilgaak :Dun nakamaja dienaa ej uz darbu, megini koncentreeties :)

man piedzima berns, pec 2 ned atsakas studijas, 2,5 dienas nedeljaa, dzivoju pie pashas macibu iestades, tiku biezhi pie mazaa uz maajaam, bet shausmas, tas bija tik gruuti, mana mamma vai virs sedeja ar mazo, bet es vnk visu laiku gribeju but maajaas, negribejas neko, tikai ar savu mazinjo.... protams, studijas pabeidzu, viss kartibaa, bet veel sodien nevaru atstaat mazo ilgstoshi ne ar vienu, iznemot viiru...

Es uzskatu, ka pirmos 8 meneshus bernam vajag mammu un ipashi pirmie 8 vinja dzives meneshi ir svariigi, shaja laikaa vins ar mammu nostiprina uzticiibu, ja kaut kas ne taa, grib tikai mammu, pie mammas jutas labi un droshi. Man bija loti svariigi izveidot sho saikni ar savu bernu un es tieshaam to juutu.
17.12.2015 12:19 |

10 gadi
Reitings 531
Reģ: 29.01.2009
Ja Tu domā sevi nodzīt kā zirgu tikai tāpēc,ka bail pateikt priekšniekam vai bail ka nepaņems atpakaļ,tad nav vērts domāju. Tas Tev tagad liekas,ka neko labāku neatradīsi vai priekšnieks būs neapmierināts. Nedomāju,ka viņš gribēs,lai stradā BKA laikā,jo nevarēsi visu laiku un uzmanību veltīt darbam,jo būsi nogurusi un domās pie bērna un ko domā ar pabalstiem?ja stradāsi oficiāli tad nesaņemsi,vai tiešām tir nopelnīsi vairāk?Neturies pie darba kā pēdējās iespējas,nav teikts,ka priekšnieks reaģēs slikti, Tev nav jājūtas vainīgai,ka Tev būs bērns,kad darba devējam Tevi nevajadzēs,atlaidīs un viņam būs pofig,ka Tu tur rāvies melnās miesās. No pieredzes saku,mēs sievietes baigi daudz domājam kā vini tur bez mums iztiks,tā nav Tava problēma,lai meklē Tev aizvietotāju,domā par sevi,savu ģimeni,atceries darba devējs tiešām Tevi nepaturētu,ja viņam tas nebūs izdevīgi,tikai mēs sievietes esam gatavas strādāt lai citiem būtu ērti.
17.12.2015 12:21 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Darbs ar e-pastiem un zvaniem nu galīgi neizklausās tik svarīgs un tu tik neaizstājama, ka tev būtu jāspiež sevi strādāt BKA laikā.
Nepilns nostrādāts gads ir pilnīgi normāli, vēl jau strādāsi līdz dekrētam. Galvenais daudz maz laicīgi pateikt priekšniekam, lai atrod vietā darbinieku un lai tu paspēj apmācīt savos pienākumos. Darba devēji tomēr vairāk vai mazāk rēķinās, ka sievietes var palikt stāvoklī.
Citādāk, ja esi iesaistīta kaut kādos grandiozos projektos, esi super speciālists un tev līdz vemšanai patīk tas, ko tu dari. Tad vari piedāvāt strādāt pēc bērna piedzimšanas. Rēķinies, ka tad tu gan skaitīsies kā nodarbinātā, un daļa pabalstu nebūs, jo saņemsi algu.
17.12.2015 12:38 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Marjori, izrēķini vai tas ir vispār izdevīgi finansiāli. Rēķinies, ka aukle maksā no 270 eiro ārpus Rīgas, tā man kolēģe vismaz algoja auklīti, Rīga summa būs stipri lielāka.
Ja darbs ir tāds kāds OneAndOnly, tad loģiski, ka tas ir izdarāms, bet kurš nopietns darbs ir 1-2h dienā, tā ir tāda maziņa piestrādāšana, ja ir iespēja piestrādāt, kāpēc ne, es arī neatteiktos, ja tas ir neoficiāli un pabalsta summa nemainās.
Darbs ar telefonu un e-pastiem nešķiet tik, tik sapņu darbs, lai es ziedotu savu laiku tā dēļ atņemot to sev un mazulim. Noteikti atradīsi pēc tam labu darbu, tici! :-)
17.12.2015 12:46 |

10 gadi
Reitings 4153
Reģ: 02.01.2011
es arī neatņemtu mazulim laiku ar mammu dēļ epastiem un telefona zvaniem, absolūti nav tā vērts. bet ja dzīve piespiež, notiek visādi...
17.12.2015 12:51 |

10 gadi
Reitings 4302
Reģ: 03.08.2009
Es piekritīšu meitenēm, kuras saka, ka nevajag strādāt BKA. Turklāt, lai gan bērns daudz guļ pirmajos mēnešos, ir tiešām lōti grūti koncentrēties. Un gribas atpūsties. Izbaudi to laiku, kad vari nestrādāt. Nekļūsti par pasaules lāpītāju, kad Tev šķiet, ka bez Tevis darba devējs neiztiks.
17.12.2015 13:01 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Paldies par viedokļiem! Ļoti noderīgi.
Mani baida pateikt to priekšniekam, jo viņš ņemot mani darbā deva mājienu, ka negrib, lai eju dekrētā.

Darbs ar e-pastiem un zvaniem nu galīgi neizklausās tik svarīgs un tu tik neaizstājama, ka tev būtu jāspiež sevi strādāt BKA laikā.

Neiedziļināšos detaļās, bet nu darbs ir svarīgs un grūti viņiem gāja atrast vietā kompetentu cilvēku šim darbam. Uzsvēru, ka darbs ar e-pastiem un zvaniem, jo visu eksportu menedžējam tieši šādā veidā, lai būtu gan rakstisks pamatojums pasūtījumam, gan tāpēc, ka nepielāgojam savu darba laiku katras valsts laika zonai.

Bet paldies, paldies, paldies. Jāsaņemās pateikt vien būs.

Kad man tas ir jāsaka? Kurā nedēļā?
17.12.2015 14:10 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Majority
neoficiāli ir pieņemts neteikt ātrāk par 12 nedēļu, jo tajā laikā notiek dabīgā atlase. Bet nu ja tev būs nežēlīgi slikti, tad tāpat var rasties aizdomas. Apsveicu vispār ar grūtniecību:-) Bet tā oficiāli tāda laika nav, var arī nomest uz galda B labu beigās, aizliegts tas nav.
17.12.2015 14:16 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Kad man tas ir jāsaka? Kurā nedēļā?

Es teiktu uzreiz, kā tikko pirmais trimestris beigtos - īpaši, ja zini, ka cilvēki, kas piemēroti tavam darbam, uz ielām nemaz tā nemētājas. Kamēr atrod, kamēr apmācības.

viņš ņemot mani darbā deva mājienu, ka negrib, lai eju dekrētā
Par šo mazliet pasmējos. Kurš tad priekšnieks gribētu, ka labs darbinieks iet dekrētā :D
17.12.2015 14:18 |

10 gadi
Reitings 4153
Reģ: 02.01.2011
mēnesi pirms dekrēta gan vajadzētu, lai ir laiks meklēt aizvietotāju.
pirmās 12 nedēļas noteikti neteiktu
17.12.2015 14:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits