Es labāk izvēlos braukt ar autobusu.
Ir mašīnu braucot ir bijusi gan pozitīva pieredze ,gan negatīva.
1x gadījās vnk super šoferītis,kur nevarēja just ceļu. Tāds patīkams, viegls ,gluds brauciens bija un izrādijās,kad ikdienā arī strādā par šoferi.
Lielākie mīnusi braukšanai ar mašīnu:
@citi pat nezin ,cikos īsti izbrauks (apm. 18,bet beigās 20)...sēdi un gaidi ,cikos īsti brauksiet..Ne īsti ,kur izskriet, ne īsti ko mājās sākt darīt ,jo tāda sajūta-tūlīt, tūlīt būs;
@stundu pirms izbraukšanas laika piezvanu un pasaka-ai, pārdomāju, nebraukšu šodien...un ja es nebūtu piezvanījusi,gaidītu ,kad otrs būs un varbūt man nemaz nepiezvanīs, ja reiz stundu pirms izbraukšanas nevar pats piezvanīt un pateikt par plānu maiņu. Tādā gadījumā es nokavētu pēdējo autobusu uz Rīgu, netiktu uz darbu ;
@par mikro busiņiem- noteikts viens laiks. Aizbrauc tur ,iekāpj, kamēr vēl citi atnākt ,kāds vēl kavē, kādam vēl speciāli nezin kur pakaļ jābrauc. Pats šoferis Rīgā vēl izdomā pie kādas brūtes iebraukt uz 5minūtēm,kas beigās izvēršas par 40minūtēm. Kādam pasažieim mūziķim jābūt konkrētā laikā uz skatuves koncertā dēļ tām 40minutēm un pirms tam-tas tur ,tas tur jāsavāc viss ierašanās laiks nozirzās un beigās ,protams,kad zvana un pārliek koncertu uz vēlāku laiku. Neuzmanīgs šoferis,kurš gandrīz ietriecas otrā mašīnā, brauc saraustīti, agresīvi, bīstami;
@sieviete šofere,kura visu laiku sūdzas,cik slikti jūtas, ka tūlīt maz vai noģībs, galva reibst,sāp..un tad tu tā skaiti minūtes līdz esi galā un domā,ka tik otram nekas patiešām slikts nenotiktu , nenoģīptu, neietriektos nekur un visi neaizietu bojā:D
Plusi:
@var vienoties par lētāku samaksu nekā ,ja brauc ar autobusu;
@izdevīgi,ja uz kādu pilsētu , ciematiņu transports brauc 2x dienā un var vienoties par savstarpēji izdevīgu laiku neviss standarta,ko piedāvā autobusu transports;
@ mazāk cilvēku, mazāka burzma;
@var justies brīvāk nekā autobusā;
@ja ir pazīstams šoferis, ceļa biedri,tad tas izvēršas kā patīkams brauciens, tāds kā mašīnā tusiņš ar kopīgām sarunām;
@bieži vien aizved līdz pat mājas durvīm;
@nestājas n-tajās vietām;
@utt.