Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

BOOK READING CHALLENGE 2016

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Sveikas dāmas. Jauns gads tuvojas, tāpēc jau laicīgi izveidoju šo diskusiju-ierosinājumu! Aicinu jūs iesaistīties BOOK READING CHALLENGE! Virsraksts gan liecina, ka jāgaida jauns gads, bet es labprāt šo uzsāktu jau tagad. Diskusija izveidota ar mērķi dalībniecēm ieteikt/neieteikt grāmatas, varbūt, pat, ar tām mainīties. Who's in?
13.12.2015 14:44 |

10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Kā tas ir domāts - obligāti jāizlasa visu tipu grāmatas? Man, piemēram, detektīvi un zinātniskā fantastika īpaši neinteresē. :/
13.12.2015 14:47 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Nekad neesmu varejusi saprast kapec kadam butu jauznemas izaicinajums uz svesiem noteikumiem? Man nav ne jausmas kads butu ieguvums lasit visu to saraksta drazu, piemeram, gramatu ar zilu vaku vai slavenibas garadarbu. Slepkavibu misterijas esmu izlasijusi vismaz 20 un vairak lasit tada veida darbus man nav lustes.
13.12.2015 14:52 |

Reitings 213
Reģ: 25.11.2015
Es gan piedalos :-) Tikai man buutu gruuti izlasiit graamatu anglju valodaa (taadu apjomiigu).
13.12.2015 15:01 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Es vairāk lasu to, kas man patīk vai patiktu izlasīt... Challengos īpaši iesaistīties negribās, jo lasīt kādu grāmatu tikai ķekša dēļ, kura galīgi nav interesanta? Nop, nav man.
13.12.2015 15:03 |

Reitings 965
Nekad neesmu varejusi saprast kapec kadam butu jauznemas izaicinajums uz svesiem noteikumiem?

Nu, nesaproti, ko es Tev padarīšu. Dalība šajā galīgi nav obligāta. Izaicinājums jau by definition ir sava veida izkāpšana no savas komforta zonas, tāpēc nevainoju tos, kuri to nevēlas. Man pašai interesanti būtu iepazīties ar dažādu literatūru, ko, varbūt, nedarītu tā pat vien. Tāpēc arī šī diskusija - lai lietotājas var viena otrai kaut ko ieteikt.

Man nav ne jausmas kads butu ieguvums lasit visu to saraksta drazu, piemeram, gramatu ar zilu vaku vai slavenibas garadarbu.

Manuprāt, draza ir dzeltenie laikraksti un lata romāni. Daudzas slavenības, kas ir sarakstījušas grāmatas, ir ar vairākām augstākajām izglītībām un viņu sarakstītie darbi, nereti ir par politiku, zinātni un tā tālāk. Nu, un par tiem vākiem runājot - tas vispār ir vieglākais uzdevums atrast sādu grāmatu, kas būtu vērtīga. Man, piemēram, ļoti patika Vonnegūta Cat's Cradle, un šī grāmata ir zilos vākos (starp citu, Vonnegūts ir arī zinātniskās fantastikas autors). Kāds ieguvums man bija no tās izlasīšanas? Visnotaļ liels.

Kā tas ir domāts - obligāti jāizlasa visu tipu grāmatas? Man, piemēram, detektīvi un zinātniskā fantastika īpaši neinteresē. :/

Nu. atzīmes jau neviens neliks, ja nebūsi kaut ko izlasījusi.

Tāpat es domāju, ja viena grāmata atbilst vairākiem kritērijiem, tad visus tos kritērijus var arī atķeksēt.

Jebkurā gadījumā, šī diskusija paredzēta, lai lietotājiem, kas vēlas piedalīties, būtu kur parunāties. Bet, nu, vārda brīvību, protams, neviens nav atcēlis.
13.12.2015 15:12 |

10 gadi
Reitings 2910
Tad tā galvenā doma ir ieteikt citām savas iemīļotākās grāmatas minētajos žanros/tipos? Bet pašas to izaicinājumu kontrolējam pie sevis, tā kaut kā, ja?
13.12.2015 15:17 |

Reitings 3709
Reģ: 06.05.2014
Sen nekas nav lasīts. Nagi niez šito pamēģināt :)
Man patīk šādi izaicinājumi - tās nav sacensības, tu ņem to, ko vari. Neviens jau neko neuzspiež un neliek atskaitīties. Kāpēc tik negatīva attieksme?
13.12.2015 15:19 |

Reitings 965
Tad tā galvenā doma ir ieteikt citām savas iemīļotākās grāmatas minētajos žanros/tipos? Bet pašas to izaicinājumu kontrolējam pie sevis, tā kaut kā, ja?

Nu, apmēram. Laika gaitā arī padalāmies ar progresu, kas vēlas. Kā jau L. teica - ņem to, ko vari. Izaicinājums ir paredzēts redzesloka paplašināšanai, tas arī viss. :)
13.12.2015 15:25 |

Reitings 965
Man, piemēram, vislielākās ķibeles varētu sagādāt self-improvement book, tādu literatūru nelasu, bet, varbūt, bibiotēkā atradīšu ko vērtīgu. :)
13.12.2015 15:27 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Hmmm...varbūt piedalīšos :). Tīri, lai palasītu kaut ko, kas varbūt nav mana tipiskākā izvēle(piemēram, nerauju es politiskas grāmatas ikdienā vienu pēc otras). Varētu būt interesanti :)
13.12.2015 15:34 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Nu, man tāpat nav noteikts grāmatu tips, ko lasu. Varu lasīt jebkāda veida grāmatu, bet galvenais, lai mani tā piesaista. Un tie grāmatu tipi, kas minēti tai sarakstā - lielāko daļu no tur minēto grāmatu veida esmu jau izlasījusi, jo vnk gribēju izlasīt, bez saraksta palīdzības... Un turpināšu lasīt, bet to, ko tai brīdī gribēšu lasīt.:-)
13.12.2015 15:34 |

10 gadi
Reitings 2910
Ok. Es varu ieteikt:
A book set in your home state - Nora Ikstena "Sīlis spoguļstiklā" (tā arī, šķiet, zem 150lpp)
A book set in Europe - Viktors Frankls "Cilvēks jēgas meklējumos"
A book you can finish in a day - Ruka; Bley "Kirgiztāna. Āzijas nepaklausīgā meita"
A political memoir - Irina Hakamada "Sekss lielajā politikā"
A book thats more than 600 p. - Mičelas "Vējiem līdzi" (?) (tā arī 20. gs. klasika)
A book about a culture youre unfamiliar with - Lisa Sī "Šanhajas meitenes"/Kārena Eseksa "Valdniece"
13.12.2015 15:42 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kops man saplīsa Kindle, man nekas cits neatliek, kā izkāpt no savas komforta zonas :) Es grāmatas iepērku leitoto mantu un labdarības veikalos (man zēl maksāt ap 10 eiro par grāmatu, kura man varbū nepatiks, tāpēc lasu grāmatas cenās līdz 2 eiro). Attiecīgi, esmu izlasījusi bestselleru, kas tiek ekranizēts "grāmatu zagle" (un es romānus principā nelasu), grāmatu par ASV vēsturi/politiku/personībām 20ajos gados, tagad lasu pētījumu par Karaļa Artura attelojumu Velsiešu poēzijā. Rindā gaida Marko Polo. Viss tas - ārpus manas komforta zonas. Savā ziņā labi, sava ziņā - slikti (jo neļauj man padziļinat zināšanas mani reāli interesējošā tematikā).
13.12.2015 17:41 |

Reitings 149
Reģ: 07.10.2015
http://www.goodreads.com/

Man patīk šī mājaslapa. Vesela grāmatu pasaule realitātē. Saucu to par grāmatu sociālo tīklu :-D

Mainīties, pārdot un meklēt - izmantoju šo lapu - http://www.ibook.lv/Default.aspx

Bet šeit jau ir forša grāmatu diskusija - http://cosmo.lv/forums/topic/189242-cosmo-gramatu-klubs-2-0/ - mazliet ar citu ievirzi, tomēr noderīgi.
13.12.2015 20:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits