Nekad neesmu varejusi saprast kapec kadam butu jauznemas izaicinajums uz svesiem noteikumiem?
Nu, nesaproti, ko es Tev padarīšu. Dalība šajā galīgi nav obligāta. Izaicinājums jau by definition ir sava veida izkāpšana no savas komforta zonas, tāpēc nevainoju tos, kuri to nevēlas. Man pašai interesanti būtu iepazīties ar dažādu literatūru, ko, varbūt, nedarītu tā pat vien. Tāpēc arī šī diskusija - lai lietotājas var viena otrai kaut ko ieteikt.
Man nav ne jausmas kads butu ieguvums lasit visu to saraksta drazu, piemeram, gramatu ar zilu vaku vai slavenibas garadarbu.
Manuprāt, draza ir dzeltenie laikraksti un lata romāni. Daudzas slavenības, kas ir sarakstījušas grāmatas, ir ar vairākām augstākajām izglītībām un viņu sarakstītie darbi, nereti ir par politiku, zinātni un tā tālāk. Nu, un par tiem vākiem runājot - tas vispār ir vieglākais uzdevums atrast sādu grāmatu, kas būtu vērtīga. Man, piemēram, ļoti patika Vonnegūta Cat's Cradle, un šī grāmata ir zilos vākos (starp citu, Vonnegūts ir arī zinātniskās fantastikas autors). Kāds ieguvums man bija no tās izlasīšanas? Visnotaļ liels.
Kā tas ir domāts - obligāti jāizlasa visu tipu grāmatas? Man, piemēram, detektīvi un zinātniskā fantastika īpaši neinteresē. :/
Nu. atzīmes jau neviens neliks, ja nebūsi kaut ko izlasījusi.
Tāpat es domāju, ja viena grāmata atbilst vairākiem kritērijiem, tad visus tos kritērijus var arī atķeksēt.
Jebkurā gadījumā, šī diskusija paredzēta, lai lietotājiem, kas
vēlas piedalīties, būtu kur parunāties. Bet, nu, vārda brīvību, protams, neviens nav atcēlis.