Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Darbs

 
Reitings 83
Reģ: 04.06.2015
Vēlētos dzirdēt viedokli no malas sekojošajai situācijai

Pirms nepilniem 2 gadiem sāku strādāt vienā nelielā uzņēmumā par sekretāri-klientu konsultantu (visas 5 darbinieces kas tur strādājam ir ar vienādiem pienākumiem + 1 kordinatore + vadītājs).
Kad pieņēma darbā vadītājs jau paskaidroja sistēmu - cietā pamatalga kuru necels (jo reiz pacelta alga dažus vairs nemotivējot strādāt tikpat cītīgi arī turpmāk) bet ja labi strādā un esi labākā darbiniece, ik pēc 4 mēnešiem saņem prēmiju mēnešalgas apmērā, kas esot lielisks motivators strādāt uzcītīgi visu laiku.
Viss likās super, jo visās iepriekšējās darba vietās vienmēr biju viena no labākajām darbiniecēm un man raksturs prasa būt rūpīgai, kas deva cerību ka vismaz ik pa laikam saņemšu arī šo prēmiju.
Viss būtu super ja vien beigās neizrādītos ka 1 darbiniece spekulē uzburot neesošas lietas. Uztaisa tā, ka strādā ļoti daudz un labi bet patiesībā nekas tamlīdzīgs nav.
Piemērs - darba pienākumos ir ~20% darbs pie datora birojā un ~80% izbraukšana pie klientiem. Laiks ko prasa šis izbrauciens ir nenoteikts, jo tās var būt 30min un tikpatlabi 2-3h, viss atkarīgs kur ir tikšanās un cik klientam neskaidrību un jautājumu. Nu lūk, personīgi pati un vēl 1 kolēģe šo dāmīti esam pieķērušas ka itkā darba laikā viņa dara pavisam ar darbu nesaistītas lietas - piemēram es viņu darba laikā kad viņa itkā bija iekšs tikšanās ar klientu pieķēru ka dodas uz kino. Viņa mani neredzēja, bet kad atnāca atpakaļ uz biroju čipa bija ilgā tikšanās ar klientu. Darba kolēģe viņu pieķēra viesu namā ar viņas vīru laikā kad viņa itkā pēc darba laika papildus tikās ar klientu - acīmredzot klients kas tika ātri apaklpots pa dienu ielika vakarā kad itkā ārpus darba laika ilgi strādā.
Nu lūk un vadītājs tiaki redz to ko viņa apsniedz kā itkā patiesību un līdzarto viņa jau 4x pēc kārtas saņem prēmiju. Un pēc 2x reizes pat lika visām kā piemēru kā jāstrādā.

Nezinu ko lai dara - cenšos cik varu bet apziņa ka prēmiju tāpaat nesaņemšu ja šādi turpināsies. Bet "sūdzambībele" arī nēesu un pat nezinu kā uz ko tādu reaģēs priekšnieks ja pastāstītu (pierādījumu nav), jo viņš ir strikts ka nav jājaucās citu darbos jo esam visas 5 tak savā ziņā konkurentes. Tas ka viņa strādā maz arī gluži nevar tā atklāti pierādīt, kā aju minēju šis tikānās ar klientiem var būt nenosakāmu laiku.
Bet lai ietu prom no darba dēļ šī vien arī domāju nav vērts, jo pamatalga nav maza.
Lai pati sāktu krāpties - nu nē.. nēesu tāda...

Bet viņa tik turpina dzīvot cepuri kuldama - strādā acīmredzot maz un tik bauda papildus prēmijas. Nē nu man jau nebūtu žēl ja viuņa tiešām to būtu godīgi nopelnījusi kā vislabākā no mums visām.
12.12.2015 23:49 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Nu, es nezināšu, ko ieteikt, jo pati nesāktu strādāt darbā, kurā varbūtība, ka dabūšu vēlamo algu ir 1:5. Ja apmierina cietā alga, nestreso un dari, kas tev jādara. Ja neapmierina, meklē darbu, kurā ir normālāka algu sistēma. Manuprāt, visas tās sūdzēšanās, tāpat kā skaudība, dusmas utt neko labu nedos ne tavai karjerai, ne veselībai.
12.12.2015 23:54 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Man sakumaa bija lidziga koleegje, kura arii braukaaja pie klientiem, bet patiesiibaa darija citas lietas. Nu es pateicu direktoram taisniibu, kaa nekaa vins maksaa algu par neko.
12.12.2015 23:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits