Vīramāte

Patīk
Reitings 28441
Reģ: 09.12.2015
Sveikas. Vēlos izkratīt sirdi un varbūt saņemt kādu padomu, atbalstu, uzmundrinājumu. Esmu precējusies jau 10 gadus, ir 3 bērni, bet vīramāte izturas pret mani un bērniem kā pret svešiniekiem. Ārēji viss ir laipnības robežās, nav skandālu un atklāti naidīgu tekstu, bet ir bijušas neskaitāmas intrigas, teksti starp rindiņām.... Ir skaidrs, ka nekad netikšu pieņemta viņas acīs. Un tās nav manas iedomas, to ir apliecinājuši neskaitāmas situācijas, kuras visas negribu uzskaitīt, vien ainas ieskicēšanai pateikšu, ka vīramātei ik pa laikam uzsāk saruna ar dēlu, kurā viņa mēģina manu vīru atrunāt no tā, ka viņš remontē mūsu dzīvokli, jo tas taču esot uz mana vārda, turklāt iegādāts pirms laulībām, tātad, ja es izdomāšot, varot izmest viņu laukā un visu viņa ieguldījumu atstāt sev........ tas neesot gudri ieguldīt svešā īpašumā...... Mazbērni arī viņai pie kājas, to arīdzan apliecinājuši vairāki gadījumi, bet neizplūdīšu. Es, ja godīgi, vislabprātāk viņu vispār izslēgtu no mūsu dzīves, pārāk daudz reizes ar bērniem esam sāpināti, taču skaidrs, ka vīrs tam nepiekritīs. Viņš uzskata, ka man nav jāņem galvā viņa māte. Bet tas ir tik grūti. Vairs negribu viņu redzēt un negribu, lai bērni viņu redz.:-/
09.12.2015 10:07 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Nu ko es lasu tagad? :O

Tad vispār pirms kaut ko sāk darīt ir bez maz jāsauc notārs, kurš visu fiksē, cik sieva iztērē, cik vīrs iztērē un kurš ko vairāk darīja, lai būtu skaists un ērts dzīvoklis/māja? Vai da jeb kas. Kaut vai kopīgās vakariņas dodoties arī jāsēž notāram klāt, kas fiksē cik tad vīrietis izterejis vakariņām. Tad jau arī bērniem ir sava vērtība jāuzstāda. Jo redz, lai cik skaists sākums, tā nebūs mūžīgi un laicīgi ir jau jāparedz šķiršanās.

Pastāstīšu Tev kādu piemēru. Bija pāris, dzīvoja civillaulībā. Katram no vecākiem bija mantots dzīvoklis. Pieteicās bēbis. Vīrietis savu pārdeva, par to naudu veica remontu sievietes dzīvoklī un to glauni iekārtoja. Pagāja pāris gadi, sieviete satika savu ex, jūtas uzbangoja, bērna tēvs tika pamests. Protams, lūdza tam pamest dzīvokli. Tagad čalis īrē dzīvokli, maksā uzturlīdzekļus un cīnās par iespēju redzēt savu mazo, kamēr čikse ar "ex" dzīvo glaunajā dzīvoklī. Normāla situācija? :)
09.12.2015 16:55 |

10 gadi
Reitings 1496
Raven, kas tas par uzskatu, ka laulības līgumu var slēgt tikai pirms laulībām? :D

Un cilvēki mēdz mainīties, vari dzīvot savā ilūziju pasaulē, domājot, ka visi ir cēli un lieliski cilvēki, bet tā nav. Savus centienus mani aizvainot vari paturēt pei sevis.

Ja laulība tiek šķirta, pie kā paliek bērni?

Padomā vēl kādu tikpat viedu jautājumu. :D
09.12.2015 16:58 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Pastāstīšu Tev kādu piemēru. Bija pāris, dzīvoja civillaulībā. Katram no vecākiem bija mantots dzīvoklis. Pieteicās bēbis. Vīrietis savu pārdeva, par to naudu veica remontu sievietes dzīvoklī un to glauni iekārtoja. Pagāja pāris gadi, sieviete satika savu ex, jūtas uzbangoja, bērna tēvs tika pamests. Protams, lūdza tam pamest dzīvokli. Tagad čalis īrē dzīvokli, maksā uzturlīdzekļus un cīnās par iespēju redzēt savu mazo, kamēr čikse ar "ex" dzīvo glaunajā dzīvoklī. Normāla situācija?

Tadu situaciju ir daudz, ne tikai virietis paliek bez dzivoklja, arii sieviete! Bet tur jau pashi vainiigi, mans virs grib pardot vienu dziivokli, es vinjam uzreiz pateicu - nee!
09.12.2015 16:59 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
schoco, būtu man tā. Tad ne es, ne mans vīrietis nepārdotu dzīvokli, bet noteikti kādu no tiem dzīvokļiem būtu izlikts izīrēšanai. Papildus naudiņa nāktu un tad varētu remontu veikt ar to naudu pakāpeniski. Bet nu ko gudriem cilvēkiem padarīsi?
09.12.2015 16:59 |

10 gadi
Reitings 1496
Tadu situaciju ir daudz, ne tikai virietis paliek bez dzivoklja, arii sieviete! Bet tur jau pashi vainiigi, mans virs grib pardot vienu dziivokli, es vinjam uzreiz pateicu - nee!

Nu redzi, situāciju ir daudz, bet parūpēties par savu nodrošinājumu nevajag. Labāk cerēsim un visu augsto spēku, ka neviens no mums nemainīsies, būsim tikpat racionāli, mīloši, arī tad, kad gribēsim iet katrs savu ceļu. Noteikti.
09.12.2015 17:01 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Savus centienus mani aizvainot vari paturēt pei sevis.

Es tikai norādīju uz situācijas absurdumu. Tas, kā tu uztver šo idejas kritizēšanu kā tevis kritizēšanu.. padomā par to ;-)

Tad jau jāsāk skaitīt, cik tualetes papīrus katrs nopircis :-D
09.12.2015 17:02 |

10 gadi
Reitings 1496
schoco, būtu man tā. Tad ne es, ne mans vīrietis nepārdotu dzīvokli, bet noteikti kādu no tiem dzīvokļiem būtu izlikts izīrēšanai. Papildus naudiņa nāktu un tad varētu remontu veikt ar to naudu pakāpeniski. Bet nu ko gudriem cilvēkiem padarīsi?

Bet padomā, kādi var būt iebildumi sievietei pret ieguldījumu dokumentāli fiksāciju, ja viņa neplāno šļūkt prom? Vai arī te ir tāda pasuga, kas laulību līgumus arī uzskata par šķiršanās priekšvēstnesi? Tad varbūt apprecēties arī nevajag, jo, lai šķirtu laulību, tā vispirms ir jānoslēdz. :D
09.12.2015 17:03 |

10 gadi
Reitings 1496
Es tikai norādīju uz situācijas absurdumu. Tas, kā tu uztver šo idejas kritizēšanu kā tevis kritizēšanu.. padomā par to

un
Spried pēc sevis? Neviena loģiski domājoša, racionāla būtne tā nerīkosies.

Tiešām, nekāda personiska norāde. :D :D :D
09.12.2015 17:04 |

10 gadi
Reitings 1496
Labi, te viss ir skaidrs, vīrietim ir pienākums dot, dot un dot, lai sievietei būtu ko ņemt. Ja grib kaut ko atpakaļ, tas ir nevīrišķīgi, nepareizi un visādā citādā ziņā absurdi. :D

Es eju gatavot vakariņas, lai visām labs vakars!
09.12.2015 17:08 |

Reitings 6040
Nu redzi, situāciju ir daudz, bet parūpēties par savu nodrošinājumu nevajag. Labāk cerēsim un visu augsto spēku, ka neviens no mums nemainīsies, būsim tikpat racionāli, mīloši, arī tad, kad gribēsim iet katrs savu ceļu. Noteikti.

Bet tu spried par pilniigi citu situaaciju, shaja situacijaa virietim nav nekas!!! Tikai berni un sieva, kur normals virietis gribetu, lai berni dzivo normalos apstaakljos, nevis remontaa, kursh veikts pirms 15 gadiem.

Patīk
Reitings 28441
Reģ: 09.12.2015
Pēc šīs sarunas es piedāvāju vīram noslēgt laulību līgumu. Viņš atteicās. Piedāvāju arī krāt čekus par veiktajiem ieguldījumiem.... Neesmu nekāda aprēķinātāja un līdz šim nekad nedomāju par mantas dalīšanu. Tas ir tikai remonts, meitenes, nevis vīrs man ceļ villu jūras krastā. Turklāt kā jau teicu tur aiziet mūsu kopējā nauda, es nesēžu vīram uz kakla.
Par attieksmi pret bērniem es negribu plašāk iztirzāt. Nevēlos šeit publiskot pārāk daudz personiskas informācijas.
Mana ģimene vīru pieņēma uzreiz. Viņam nekad nav bijis jācīnās par manu vecāku labvēlību. Ar manējiem tiekamies biežāk kā ar vīramāti, jo komunikācija ir vieglāka un patīkamāka visiem, to atzīst arī mans vīrs. Vīramāte bieži tikusi aicināta uz kopīgiem pasākumiem, bet nebrauc, jo arī mani radi viņai neiet pie sirds.

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Tiešām, nekāda personiska norāde.

Ok, tev taisnība, kā pieaudzis cilvēks, atzīstu savu kļūdu un atvainojos par neadekvāto komentāru.

Vai vari atklāt, kāds ir tavs viedoklis par ikdienas tēriņiem- pārtika, komunālie maksājumi, apģērbs bērniem. Tas 10 gados visdrīzāk sastāda daudz lielāku summu nekā remonts. Vai ģimenē vajadzētu uzturēt grāmatveža piezīmes ar visiem iztērētajiem čekiem?
09.12.2015 17:10 |

Reitings 6040
as ir tikai remonts, meitenes, nevis vīrs man ceļ villu jūras krastā

Nu daudzas to nesaprot :-D:-D:-D:-D:-D
09.12.2015 17:12 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Vīrietis savu pārdeva, par to naudu veica remontu sievietes dzīvoklī un to glauni iekārtoja.

Ipatneja pasacina. Kas tas par remontu ar zelta tapetem uz kuru var izteret pardota dzivokla naudu? Jeb ari pardotais dzivoklis bija tik mazvertigs? Normali cilveki normalas vertibas dzivoklus butu abus pardevusi un ta vieta nopirkusi vienu lielu dzivokli vai maju, bet ja viriesa dzivoklis atradas kaut kur periferija, kur cenas tiesam ir loooooti zemas, bet sievai ir pilsetas dzivoklis, tad nav ko gaudot, ka par pardota dzivokla naudu remontu uztaisijis, tadas ir dzivoklu tirgus cenas un normals remonts maksa tik tik maksa. Var pienemt, ka ta bija vina ires maksa.
09.12.2015 17:21 |

Reitings 276
Reģ: 29.01.2009
Vai nevari pie notāra noslēgt kaut kādu vienošanos, ka ar vīru Jums ir vienādas tiesības uz dzīvokli, lai visiem sirds mierīga, ja reiz būsiet mūžam kopā?
09.12.2015 17:29 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Jau kura diskussija, kur schoco runā kaut kādus murgus... kāds remonts? kāds notārs? kāds līgums? TU par ko runā par remontu vai villu Nīcā? Labi, ka autorei pašai pietiek galvas un neklausās tādu lietotāju komentārus :-D:-D:-D Tu saki raven un Story, ka cilvēki šķirās kā pieaugušie, kur tad tavs konkrētais piemērs? Ko viņi neizšķīrās kā pieaugušie un nepārdeva to superzelta sienām izremontēto dzīvokli un nenopirka vietā jaunus divus, kaut bez remonta? Bet ja pa tēmu, tad es autores vietā uzzvanītu tai vīra mātei un pateiktu, ko domāju un, lai liek mieru! Ne velti palikusi viena, ka viens vīrs aiziet pavisam uz citu sauli un otrs aizmūk! Jo pati stulba!
09.12.2015 18:52 |

10 gadi
Reitings 1496
Vai vari atklāt, kāds ir tavs viedoklis par ikdienas tēriņiem- pārtika, komunālie maksājumi, apģērbs bērniem. Tas 10 gados visdrīzāk sastāda daudz lielāku summu nekā remonts. Vai ģimenē vajadzētu uzturēt grāmatveža piezīmes ar visiem iztērētajiem čekiem?

Visam ir jābūt +/- 50/50, ja pieņemam, ka algas ir aptuveni līdzīgas.

Starp citu, budžeta kontrole nav slikta lieta, lieliski redz, kur tērē lieki. :-)
09.12.2015 18:56 |

10 gadi
Reitings 1496
Ipatneja pasacina. Kas tas par remontu ar zelta tapetem uz kuru var izteret pardota dzivokla naudu? Jeb ari pardotais dzivoklis bija tik mazvertigs? Normali cilveki normalas vertibas dzivoklus butu abus pardevusi un ta vieta nopirkusi vienu lielu dzivokli vai maju, bet ja viriesa dzivoklis atradas kaut kur periferija, kur cenas tiesam ir loooooti zemas, bet sievai ir pilsetas dzivoklis, tad nav ko gaudot, ka par pardota dzivokla naudu remontu uztaisijis, tadas ir dzivoklu tirgus cenas un normals remonts maksa tik tik maksa. Var pienemt, ka ta bija vina ires maksa.

Īres maksa? Tad jau Tu piekrīti, ka no sievietes, kas pie vīrieša dzīvojusi, arī ir jāatprasa īres maksa, ja? ;-)
09.12.2015 18:57 |

Reitings 6040
Visam ir jābūt +/- 50/50, ja pieņemam, ka algas ir aptuveni līdzīgas.

Ko darit sievietei, kura nestradaa, bet audzina bernus? Un kura nesanjem pabalstus?
09.12.2015 18:58 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Lai tas arī būtu gala vārds - lai arī cik ļoti viens otru mīlat, tik un tā izšķirsieties! :-D
09.12.2015 18:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)