Nu ko es lasu tagad? :O
Tad vispār pirms kaut ko sāk darīt ir bez maz jāsauc notārs, kurš visu fiksē, cik sieva iztērē, cik vīrs iztērē un kurš ko vairāk darīja, lai būtu skaists un ērts dzīvoklis/māja? Vai da jeb kas. Kaut vai kopīgās vakariņas dodoties arī jāsēž notāram klāt, kas fiksē cik tad vīrietis izterejis vakariņām. Tad jau arī bērniem ir sava vērtība jāuzstāda. Jo redz, lai cik skaists sākums, tā nebūs mūžīgi un laicīgi ir jau jāparedz šķiršanās.
Ja laulība tiek šķirta, pie kā paliek bērni?
Pastāstīšu Tev kādu piemēru. Bija pāris, dzīvoja civillaulībā. Katram no vecākiem bija mantots dzīvoklis. Pieteicās bēbis. Vīrietis savu pārdeva, par to naudu veica remontu sievietes dzīvoklī un to glauni iekārtoja. Pagāja pāris gadi, sieviete satika savu ex, jūtas uzbangoja, bērna tēvs tika pamests. Protams, lūdza tam pamest dzīvokli. Tagad čalis īrē dzīvokli, maksā uzturlīdzekļus un cīnās par iespēju redzēt savu mazo, kamēr čikse ar "ex" dzīvo glaunajā dzīvoklī. Normāla situācija?
Tadu situaciju ir daudz, ne tikai virietis paliek bez dzivoklja, arii sieviete! Bet tur jau pashi vainiigi, mans virs grib pardot vienu dziivokli, es vinjam uzreiz pateicu - nee!
Savus centienus mani aizvainot vari paturēt pei sevis.
schoco, būtu man tā. Tad ne es, ne mans vīrietis nepārdotu dzīvokli, bet noteikti kādu no tiem dzīvokļiem būtu izlikts izīrēšanai. Papildus naudiņa nāktu un tad varētu remontu veikt ar to naudu pakāpeniski. Bet nu ko gudriem cilvēkiem padarīsi?
Es tikai norādīju uz situācijas absurdumu. Tas, kā tu uztver šo idejas kritizēšanu kā tevis kritizēšanu.. padomā par to
Spried pēc sevis? Neviena loģiski domājoša, racionāla būtne tā nerīkosies.
Nu redzi, situāciju ir daudz, bet parūpēties par savu nodrošinājumu nevajag. Labāk cerēsim un visu augsto spēku, ka neviens no mums nemainīsies, būsim tikpat racionāli, mīloši, arī tad, kad gribēsim iet katrs savu ceļu. Noteikti.
Tiešām, nekāda personiska norāde.
as ir tikai remonts, meitenes, nevis vīrs man ceļ villu jūras krastā
Vīrietis savu pārdeva, par to naudu veica remontu sievietes dzīvoklī un to glauni iekārtoja.
Vai vari atklāt, kāds ir tavs viedoklis par ikdienas tēriņiem- pārtika, komunālie maksājumi, apģērbs bērniem. Tas 10 gados visdrīzāk sastāda daudz lielāku summu nekā remonts. Vai ģimenē vajadzētu uzturēt grāmatveža piezīmes ar visiem iztērētajiem čekiem?
Ipatneja pasacina. Kas tas par remontu ar zelta tapetem uz kuru var izteret pardota dzivokla naudu? Jeb ari pardotais dzivoklis bija tik mazvertigs? Normali cilveki normalas vertibas dzivoklus butu abus pardevusi un ta vieta nopirkusi vienu lielu dzivokli vai maju, bet ja viriesa dzivoklis atradas kaut kur periferija, kur cenas tiesam ir loooooti zemas, bet sievai ir pilsetas dzivoklis, tad nav ko gaudot, ka par pardota dzivokla naudu remontu uztaisijis, tadas ir dzivoklu tirgus cenas un normals remonts maksa tik tik maksa. Var pienemt, ka ta bija vina ires maksa.
Visam ir jābūt +/- 50/50, ja pieņemam, ka algas ir aptuveni līdzīgas.