Pieņems atpakaļ?

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Sveikas!!!
Vakar iegādājos mēteli veikalā Terranova , uz cenu zīmes skaidri redzēju summu 9.99 (atlaides). Pie kases maksājot nepamanīju cik maksāju ( maksāju ar bankas karti ). Aizejot mājās atklāju ka uz čeka rakstīts 59.99 bet tas cipars 5 ir tik bāls ka var viņu ievērot tikai ieskatoties (izbalējis). Nevaru atļauties tērēt tādu summu šobrīd apģērbam . Vēlos preci atgriezt bet vai pieņems atpakaļ? Birkas nav noplēstas.
09.12.2015 09:55 |

Reitings 418
Reģ: 08.12.2011
Šajā situācijā vainīga esi pati (t) tas 5nieks tiešām IR redzams, pablāvāks, bet ir. Pie tam cena ir rakstīta uz birkas, tad to izsita čekā un galu galā kartes terminālī arī viņš ir redzams! Nu nevajag sapņot pie kases tādà gadījumā nevis pārmest pārdevējai, ka šī vēl 4to (!!!) reizi nav tev mutiski pateikusi cenu, tu akla esi vai kā? Un pareizi te teica ja nav skaidra cena vai vēl kaut kādi jautājumi, pieej taču pie kāda darbinieka nevis guli pa veikalu staigādama, samaksā par preci un tikai pēc pāris stundām iebrauc, ka cena ne tāda!
10.12.2015 03:07 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Es te vienīgā neredzu krāpšanu?
1) Cena uz birkas neskaidra - pieej un pajautā pārdevējai vai birka ir pareiza.
2) Cena parādās uz displeja kasē pēc tam, kad birka noskenēta.
3) Pārdevēja nosauc summu
4) Tā parādās termināla displejā.

Tā summa figurē tik bieži, līdz brīdim, kamēr darījums tiek pabeigts, ka neviens neko atpakaļ nedos, ja vien neatšķirās summas kases un termināla čekos. Tā, ka ja tur abos ir vienādi, būs vien jāstaigā mētelī, kurš maciņam par dārgu un nedaudz jāietaupa brillēm, lai šādu problēmu vairs nebūtu.
10.12.2015 07:16 |

Reitings 7408
K.C., šis nebūs tas gadījums, jo maksājot ar karti pircējam ir pienākums pārbaudīt vai summa sakrīt (Šo arī bankā pateiks), negaidot pārdevēja aicinājumu to darīt. Terminālā summa ir ar pietiekami lieliem un skaidri salasāmiem cipariem, nekādas maldināšanas vai noklusēšanas.

Tas strādātu gadījumā, ja mētelim uz birkas būtu izbalējis uzraksts, ka tā sastāvā, piemēram, ir kaut kas, no kā autorei alerģija. Šo informāciju pārdevējs pie kases, atšķirībā no cenas, neatkārto, tāpēc tā būtu uzskatāma par nepietiekamu, neskaidru vai nesniegtu vispār.
10.12.2015 07:23 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ja man liekas aizdomīgi zema cena, tad paskatos vēl tādai pašai precei blakus kāda ir cena.
Manuprāt, naivi cerēt,kad mētelis maksā 9,99EUR. Varbūt Jums ir palaimējies,bet es nekad neesmu redzējusi vienu mētelis,kurš tik lēti maksātu. Atlaižu laikā lētākais,ko esmu redzējusi -25EUR.
No vienas puses nejauki,ja veikala vadība neko nedara,nemaina,ja reiz šis nav bijis vienīgais gadījums ,kad ir padzisuši cipari,jo var jau nomainīt uz jaunu,kur ar cenām nebūs problēmas, bet no otras puses- nākamo reizi,ja liekas aizdomīgi zema cena paprasi pārdevējai vai patiešām tik arī maksā.
10.12.2015 08:12 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Tad nu tā ! Vakar mans draugs pieminēja ka tas viss var nonākt līdz BezTabu raidījumam. Šodien saņēmu zvanu no veikala vadības, nolasīja man morāli , bet tomēr piekrita atgriezt naudu . Lai būtu abas puses apmierinātas , man bija kaut kas tur jānopērk 10 eur vērtība.

Viss veikals bija pilns ar pārdevējām kuras pārlīmēja cenas (šoreiz visi cipari bija labi saskatāmi) .

Paldies visām meitenēm kas mani atbalstīja un bija manā pusē. Mums izdevās!:-)
10.12.2015 13:05 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Inifinity
Terranova iespārda :D Vēl pierunāja tomēr kaut ko nopirkt, sviests, super politika viņiem. Meitenes, boikotējiet to Terranovu, ja šādi necieņa pret klientiem.
Un paldies, ka padalījies ar iznākumu, citādi ziņkāre tomēr mocītu :D
10.12.2015 13:07 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
cosmo spēks vinnēja (l):-D
apsveicu !
10.12.2015 13:09 |

Reitings 5119
Un tās meitenes, kas raksta, ka autore pati vainīga. Skaidrs, ka viņa varēja būt piesardzīgāka, es arī cenšos sekot līdzi. Bet pircējam NAV pienākums pārjautāt cenu, ja nu cenu zīme nepareiza. Sviests. Un te skaidri redzama Terranovas politika, ja šādi ir jau n-tie gadījumi, ko pat bijusī Terranovas pārdevēja raksta.
10.12.2015 13:10 |

Reitings 7408
Kaķi, pircējam nav pienākums pārjautāt cenu, bet ir pienākums apskatīties uz summu, pirms spieda PIN terminālā. Pircējam nav tikai tiesības, ir arī pienākumi. Pienākumos ietilpst arī summas pārbaude pirms PIN koda ievades.

Vienam bariņam tagad būs mācība.
Lai gan izskatās, ka no šī gadījuma iemācīsies nevis skatīties, kāda summa ir ievadīta terminālā, bet gan to, ka par jebko var draudēt ar BezTabu. Pat par pašas bezatbildību pret saviem finansu līdzekļiem var pataisīt par vainīgo kādu citu.
10.12.2015 13:19 |

Reitings 5119
Alexxa
Tavuprāt šāda Terranovas prakse ir normāla? Ja gan meitenes kā pircējas, gan bijusī pārdevēja to apstiprina. Kā jau teicu - meitene varēja būt uzmanīgāka, bet tad tikpat labi varam teikt, ka ja pārdevēja apzināti izdod nepareizu (mazāku) atlikumu, tad tā nav pārdevējas vaina, bet gan meitenes? Es teiktu, ka šādos gadījumos vainīgi ir abi. Un konkrētāk īpaši tas, kas to ir darījis apzināti - vai nu pārdevēja, kas apzināti izdevusi mazāku atlikumu (nerunāju par cilvēcīgu kļūdīšanos) vai kā šajā gadījumā - Terranova, kas apzināti piekopj šādu cenu zīmju "izgaišināšanas" politiku.
10.12.2015 13:25 |

Reitings 2062
Alexxa lūdzu izlasi likumu :

manuprāt , ja arī Infinity te bija vainīga tīri neuzmanības dēļ , tad šī Terranova ir vainīga stipri vairāk jau no sākta gala ilgtermiņā piekopjot piečakarēšanas un likuma pārkāpšanas politiku .
10.12.2015 13:29 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Alexxa
+++

Pilnīgi piekrītu!

Reitings 2062
"Nepārprotama un skaidra cenu norāde nozīmē, ka patērētājs var viegli redzēt katras preces cenu. Cenu norādēm jābūt pietiekami lielām, redzamām un salasāmām (vērtējot no vidusmēra patērētāja uztveres viedokļa). Cenu zīmes vizuālais noformējums nedrīkst traucēt informācijas ieguvei par konkrēto preci vai
pakalpojumu, piemēram, jāpievērš uzmanība krāsu salikumiem, burtu lielumiem, burti nedrīkst būt saplūduši u.tml."

Reitings 37
Piekrītu Kaķim.

Varbūt arī ir pienākums paskatīties uz summu pirms PIN ievades, tomēr, ja Terranova nejustos necik vainīgi, tad jau pa zāli diez vai šodien skraidītu ntās pārdevējas un pārlīmētu cenas.

Vai tad tā nav? Kas vainīgs, tas bailīgs.
10.12.2015 13:30 |

Reitings 15092
Nu ja pārdevējas pārlīmē beidzot normālas cenas, tad vismaz kāds labums no visa šī pasākuma!
10.12.2015 13:30 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Prieks, ka puslidz labi beidzas. Cenas lime, jo nu sabijas - zin kaa , ja nu timer jasuta tos bez tabù.:-D
10.12.2015 13:37 |

Reitings 7408
Kaķi, veikala uzvedība ir neētiska. Bet tas nenozīmē, ka nav iespējams sevi no tā paglābt. Es to politiku zinu, pati mēdzu tajā veikalā kādu lupatu nopirkt. Ok, tagad tur kādu brīdi nebūs šādu situāciju, bet pēc laika atsāks atkal. Tā notiek ne tikai šajā veikalā. Teorētiski jau viņa bija brīdināta par īsto preces cenu - tā uzrādās gan kases lodziņā, kas pircējam rāda kopējo summu, gan terminālā pirms PIN ievades un pircējam ir tiesības no pirkuma atteikties turpat pie kases, ja summa neapmierina.
Pircēja pienākumos ir gan pārbaudīt preces kvalitāti veikalā, gan apskatīties summu terminālā, gan pārliecināties, ka atlikums izdots pareizi, neatejot no kases. Ja pircēji zinātu arī savus pienākumus, ne tikai tiesības, šāda situācija nebūtu iespējama. Pēdējā laikā arvien biežāk cilvēki aizmirst savus pienākumus un tad brīnās par šīm situācijām. Kā tad nebūs cirpēju, ja aitas pilnas malas?
10.12.2015 13:43 |

Reitings 5119
Alexxa
Tas nedaudz par daudz, vismaz man, atgādina preču iegādi tirgū vai uz ielas no čigāniem. Tur sevi tiešām jāsargā. Normālā veikalā nevajadzētu visu pārbaudīt tikai, lai veikals Tevi neapšmauktu. Nu tās ir manas domas :D Bet vēlreiz piebildīšu, ka es esmu no tām, kas pārbauda, bet es par faktu kā tādu.
10.12.2015 13:47 |

Reitings 2062

varbūt tāpēc , ka aitas ir godprātīgi cilvēki , kuri grib paļauties uz to , ka saņem preci vai pakalpojumu pienācīgā kvalitātē un precizitātē . Bet tieši šo alkatīgo mārketingu dēļ , sabiedrība neattīstās un stāv tādā pašā bedrē , kur jāraustās par katru kapeiku , jo tevi ikviens var piečakarēt ik uz soļa . :-/
10.12.2015 13:48 |

Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
ganjau veikala meitenes sūta Infinity pozitīvas domas, ka visam tagad jāpārlīmē cenas :-D
10.12.2015 13:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits