Labdien, pagājušā gadā par projektā iegūtajiem līdzekļiem uzsāku truškopību.
Lieta tāda ka esmu nonākusi tādā situācijā,ka īsti truša gaļu pārdot nesanāk. Radās tāds jautājums ,varbūt kāds zin kādu sadarbības parteri kurš uzpērk gaļu te pat Latvijā,vai kaimiņvalstīs!Protams par normālām naudām! :-)
Kādēļ pārdot nesanāk? Mums laukos piesakās paši, ka labprāt nopirktu gaļu, kad truši tiks kauti. Ja paši nekauj, tad pārdod, iemaina trušus utt. Turpat apkārtējie nepērk? Varbūt sludinājumi, kaut vai facebook, ka ir iespēja nopirkt? Par sadarbības partneriem nezinu.
Nu sludinājumi ir, bet domāju varbūt tāpēc ka dzīvoju gana mazā pilsētiņā,līdz ar to vai nu truša gaļa nav tik pieprasīta, vai arī nevar īsti atļauties. Jo izdevīgāk jau ir nopirkt, piem. cūkgaļu!:-)
Diez vai mazā pilsētiņa būs pie vainas. Pazīstu personīgi pāris palielus trušu audzētājus, kas audzē trušus laukos, mazā miestā, kā arī manos laukos tiek audzēti pāris desmiti trušu un cilvēki saka, ka trušu gaļa ir labākā un ir pieprasījums.. kaut gan pati arī neēdu. Varbūt vajag tik vairāk pareklamēties, uztaisīt tās reklāmas redzamākas? Ja jau sāks pirkt, tad jau aizies visticamāk.
justasmile arbūt par attiecīgu samaksu piedāvā cilvēkiem to ka aizvedīsi to gaļu līdz pircējiem, vai kaut kā tā ? Lai pievērstu uzmanību arī no tālākiem rajoniem.
Es needu arī putnus, cūkas un liellopus.
Bet trusi, manuprāt, apēst ir tāpat kā apēst kaķi. Tie taču arī varētu būt veselīgi. Iespējams pasīksti, bet veselīgi. Arī nav augstāka kasta taču.
Miss joker- itkā jau bija doma piedāvāt piegādāt uz Rīgu, piem reizi mēnesī. Tālu gan sanāks,bet nekas. Tāpēc jau meklēju uzprcējus.:)
Agī, Inga 88 meitenes diskusija jau nav par to! es saprotu,man sākumā arī bija tā dīvaini ēst trusi.
Bet ka tu jau sāc darboties, dien dienā strādā-tas jau ir savādāk!
tāpēc tādas kuras ir pret truša kaušanu-lūgšu nekomentēt šo diskusiju!:)