pasniedzējai liela mute

Reitings 87
Reģ: 27.06.2015
Principā esmu cilvēks, kas var paciest daudz ko, kas nāk pār manu galvu, saprotu, ka katram ir labās dienas un sliktās dienas,
bet:
kā norādīt pasniedzējai viņas vietu, ja viņa ar savām frāzēm jau pārkāpj manas personīgās robežas?
pirmo reizi es uz to paklusēju, bet viņa ir arī atkārtojusi šo te frāzi.
Es domāju neteikt neko, bet ierakstīt viņas mutes palaišanu un tad... aiznest uz skolu valdi? vai kur? bet vai es ar to kaut ko panāktu?
man nav intereses ar viņu smērēties, gribu, lai kāds no augšas viņai parāda, ka deguns par augstu pacelts.
07.12.2015 15:52 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Nu nevar tik neadekvāts cilvēks būt pasniedzējs.

Var un kā vēl!
07.12.2015 22:46 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Tas nav pedagoģiski un neizklausās īpaši produktīvi,

tieši tā , autore ir studente , bet pasniedzējai būtu jābūt gudrākai viņai pieredze ar studentiem ir daudz lielāka nekā , šaj studentei ar pasniedzējiem .... nu cilvēki ir dažādi , es neietu atvainoties , jo neredzu iemeslu, taču nevajag uztvert darbu un nebūšanu lekcijā , kā personīgu apvainojumu, man bija šāda angļu valodas pasniedzēja , mācīja man to pašu ko vidusskolā , neierašanos traktēja kā personīgu apvainojumu un necieņu ( un pajāt , ka es strādāju), Ok , saprastu ja mācītos budžetā un pilna laika klātienē , bet es mācījos vakaros , kas skaitās nepilna laika klātiene.
07.12.2015 22:47 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
NordicBelle, bet tad nav tā, ka to teica pasniedzēja, bet gan cosmo dāmu radoša iztēle :)
07.12.2015 22:48 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
sugar, oi, var, var būt. Man viena tāda pasniedzēja bija - tīrās šausmas :D Viņa bija tāda baigi lēcīga un augstprātīga, vieslektore.. Mēs grupā bijām 6 cilvēki un viņa izpildījās pa pilno. Jā, nevienu (gandrīz nevienu) nav mutiski pazemojusi (tomēr 1 vai 2 meitenes dabūja gan.. ok, pašas nebija īsti attapīgas, bet vai tas ir iemesls pazemot studentus? nezinu).. Zinu, ka pasniedz LU un ir īsts eņģelis, jo tur milzīgas auditorijas un grupas, kur savu varu izrādīt ir stipri vien sarežģītāk. Man bija pie kājas, aizgāju no lekcijas un aizmirsu, bet tādas jutīgākas dvēseles mums pat raudāja viņas dēļ..

Neņemos spriest kā ir autores gadījumā, bet visādi var gadīties.. Nu, pasniedzēji ir tikai cilvēki un kā mēs zinām, ne visi cilvēki ir smalkjutīgi, toleranti un pacietīgi
07.12.2015 22:50 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
jau kuru reizi redzu, ka te raksta par budžeta un maksas studentiem. Pasniedzējam ir vienalga. Bieži vien gan maksas, gan budžeta studenti mācās vienā grupā un pasniedzējs nezina kurš ir kurš. Turklāt tas, ka esi budžetā, nenozīmē, ka esi kaut kāds nepilnvērtīgs vai mazāk svarīgs par "maksātāju", bet tikai to, ka par budžeta studentu tādu pašu summu maksā valsts (jo budžetnieka atzīmes vai zināšanas iestājeksāmenā bijušas labākas).
07.12.2015 22:52 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Jebkurš studiju ietvaros veiktais darbs ir jāvērtē individuāli. Nevar pie katra darba pierakstīt, ka "nebiji/tad nezināji u.tml". To var ņemt vērā tikai izliekot gala vērtējumu, un arī tikai tad, ja nav attaisnojoša iemesla. Students pērk pakalpojumu, viņam nav jālien uz vēdera, lai izpatiktu katram akadēmiķim. Ja studenta uzvedība atbilst Studiju reglamentam u.c. iekšējiem normatīviem, pasniedzējs jākar uz mieta. Un ne jau Bez Tabu. Ir labāki varianti.
07.12.2015 22:52 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
sugar , piedod mana laža ! :)

Turklāt tas, ka esi budžetā, nenozīmē, ka esi kaut kāds nepilnvērtīgs vai mazāk svarīgs par "maksātāju", bet tikai to, ka par budžeta studentu tādu pašu summu maksā valsts (jo budžetnieka atzīmes vai zināšanas iestājeksāmenā bijušas labākas).

ir liela starpība valsts nauda , paša nauda vai nedod dievs kaut kāds studiju kredīts. Es maksāju , par kvalitatīvu pasniedzēja darbu , jopcik , meitenes cik izmaksā studijas , jūs taču zināt un tad par šo naudu ir tikai loģiski , ka es vēlos , lai mani vismaz ciena... Budžetā parasti mācās pilna laika klātienē , kas paredz , ka principā tu visu laiku velti mācībām , vakara studenti loģiski , ka pa dienu strādā ( nu vismaz lielākā daļa ), lai varētu apmaksāt šīs burvīgās studijas .... Tad nu man šķiet nepieņemami , ja kāds par manu naudu vēl atļaujas rupji man ko aizrādīt vai strostīt kā tādu skolēnu par nobastotu algebru. Pieauguši cilvēki lietas risina savādāk ....
07.12.2015 22:59 |

Reitings 731
Reģ: 31.10.2009
Jā,saprotu,ka citi strādā,bet tad jau mēs visi varam strædāt un atnākt uz gala eksāmenu.

Nu, un kas Tev liedz to darīt? Ja nav noteikts obligātais apmeklējums, studentam nav parādu, visi vērtējumi ir labi, tad, kas viņam var liegt ierasties tikai uz eksāmeniem? :) Tikai kaut kā nezinu nevienu studentu, kurš nemācoties spētu uzrakstīt labi eksāmenus, tā kā lielākā daļa, kas strādā tomēr cenšas arī mācīties un nereti tieši strādā, lai samaksātu par studijām. Ja netiek pārkāpti augstskolas noteikumi, tad neredzu problēmu.

Autorei ieteiktu mazliet atslābt, jo izskatās, ka Tu to situāciju mazliet dramatizē. Kaut kā negribas ticēt, ka dēļ VIENAS neapmeklētas lekcijas pasniedzējai ir tik briesmīga attieksme. Varbūt pati nedaudz pārvērtē savas zināšanas? Un ja jau viņa zem Taviem darbiem liek tādus tekstus, kā raksti, tad jau vari iet un runāt ar augstākiem mācību spēkiem un pierādīt pasniedzējas nekorekto rīcību. Bet pievienojos ieteikumam izrunāties ar pašu pasniedzēju sākumā. Man kursā arī ir daži indivīdi, kas mēdz uzskatīt, ka zemie vērtējumi ir uzēšanās iemesls, lai gan nereti tie darbi tiešām nav nemaz tik spīdoši kā paši sadomājušies. Es, protams, nesaku, ka tas ir Tavs gadījums :)
07.12.2015 23:14 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Uzskatu, ka jebkurš konflikts sākotnēji ir jāizrunā ar konkrēto cilvēku. Censtos cilvēcīgi, bez liekas agresijas pajautāt pasniedzējai zem četrām acīm, kas īsti notiek. Ja konstruktīva saruna tomēr neizdodas un nekas nemainās, tad var domāt par citiem risinājumiem. Ja patiešām pasniedzēja ir uzēdusies tikai vienas neapmeklētas lekcijas dēļ un ir iespējams uzrādīt reālus darbus ar neadekvāti izliktiem vērtējumiem, tad dotos pie studiju daļas atbildīgā darbinieka, lai izklāstītu reālo situāciju un lūgtu padomu, ko darīt šādā situācijā.
07.12.2015 23:33 |

Reitings 382
Reģ: 24.02.2014
Ko tad viņa tev tādu vislaik saka?
07.12.2015 23:35 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Nu, pirmkārt, ir jāsaka, ka tik tiešām ir pasniedzēji, kas vērtējumus liek pēc savas personīgās patikas, un tādu ir gana daudz.
Otrkārt, es ietu parunāties ar programmas vadītāju un pajautātu, kā rīkoties. Jo viņš varbūt labāk zina šo pasniedzēju un viņas niķus, stiķus un var ieteikt Tev labāko variantu. Bet nevis uzreiz brēcot skriet vienā vai otrā virzienā, tīri pajautāt padomu kādam, kas šo cilvēku zina labāk par tevi.
Treškārt, ieteiktu beigt spītēties, dramatizēt. Vajag nomierināties un tiešām izvērtēt, kas, kā un kādu iemeslu dēļ ir mainījies pēc šīs vienas liktenīgās lekcijas, lai gala beigās neiznāk vien pašas izdomājums.
08.12.2015 00:55 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Esam kursa izjutusi pasniedzejas mobingu pret vienu personu, tas bija kaut kas sausmigs, bet nevareja cinities, jo bija labos draugos ar nodalas vaditaju, beigas panaca savu.. meitene izstajas no kursa, loooti zel meitenni, vienkarsa tada, nespeja sevi aizstavet, vienkarsi loti kautriga bija
08.12.2015 01:01 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Nu, es - pēc personīgās pieredzes - ar pasniedzejiem 'kasīties' ieteiktu uzmanīgi. Palūgtu kādu objektīvu viedokli - parādot darbus, varbūt arī kādu sarunas ierakstu (tīri lai tas cilvēks dzīrd balss intonāciju..). Kā arī - ja sakarīgi / draudzīgi un izpalīdzīgi kursabiedri - palīgtu nokopēt viņu pārbaudījumu darbus un to rezultātus. Un TIKAI pēc tam kko darītu.
Pašai ir bijis uzēdies pasniedzējs .. kad , kopā ar kursabiedreni, paspēlēju kariņus ar taisnības pierādīšanu. Un universitāte izlēma, ka tā bija mums, ne viņam .. Pēc tam trīs semestrus pabojāja gan nervus, gan sekmes abām (ok, nebiju akadēmiskais spīdeklis, bet zināšanas gan bija un ir krietni virs vidējā. Kursabiedrene - izcilniece :D ) . Eksāmena jautājumus var uzdot dažādus, arī līdz absurdam 'neadekvātus' ;) Izgāst mani nesanāca, bet nevar teikt, ka necentās. Līdzīgi arī ar otru meiteni. Stāstiņš pārdomām.
08.12.2015 01:23 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Mani pacieta reti kura skolotāja, visus pēdejos pamatskolas un tehnikuma gadus. Īsti nepatikai iemeslu neredzēju, atzīmes vienmēr ir bijušas virs vidējā, bet gadījās neapmeklēt lekcijas un stundas. Parādus neatstāju, uz kd vnmēr ierados. Nu neko, ko es darīju - neko, vienkārši ignorēju piezīmes, bija kas nomierinājās, bija, kas visus gadus izmeta pa kādai spārnotajai frāzītei. Bet mani tas īsti nekad neietekmēja.
08.12.2015 01:45 |

10 gadi
Reitings 591
Reģ: 29.01.2009
vai tā ir Daugavpils Universitāte?
tur pāris gadus atpakaļ bija viena pasniedzēja, kura tieši tāpat ņirgājās par studentiem.
droši vien viņa tur ir arī joprojām.

par kavējumiem (pēc viņas ieskatiem) vienkārši nepielaida pie eksāmena. vairāk kā pusi kursa.
es biju kavējusi, bet kautkā tiku starp tiem, kuri tomēr drīkstēja eksāmenu rakstīt.
es nezinu, pēc kā viņa šķiroja studentus...
08.12.2015 16:17 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Fanija,problēma ir tajā,ka viens nenăk,bet cits nāk un beigās nenācējs vēl ceļ pretenzijas. Mūsu kursă bija tā,ka meitene bija ārzemēs. Atgriezăs novembra beigās. Un pasniedzēja jau sākumā brīdināja,ka apmeklējumu arī ņems vērā. Beigās pie atzīmju izlikšanas skuķis izplůst asarās,ka viņai 7,bet pārējām 9 un 10.
08.12.2015 16:37 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Neko neizdarīsi, ja cilvēks jau profesors (kas nozīmē, ka it kā gudrs un inteliģents), bet ar šādu uzvedību...

Nezinu, kā citās universitātēs, bet LU daudzi pasniedzēji nav profesori, lekcijas pasniedz maģistru beiguši pasniedzēji.
Tas atspoguļo faktu, ka pat 10 augstākās izglītības nepadara cilvēku par racionāli domājošu un civilizētu būtni.
08.12.2015 16:43 |

Reitings 3647

Vispār ir arī tādas fakultātes, kur apmeklējums ir obligās.. Autorei iesaku vispirms parunāt personīgi ar pašu pasniedzēju.

Jā, kā jau teicu, nezinu par citām universitātēm, bet LU tas nozīmē apmeklējumu vismaz 75% apmērā. Viena lekcija nav vairāk par 25% no apmeklējuma.

Daži pasniedzēji monotonā balsī nolasa lekcijas saturu un domā, ka ar to viņu darbs beidzas. Kāda jēga apmeklēt lekciju, kuras apmeklējums varētu būt aizstāts ar mācību grāmatas izlasīšanu.
08.12.2015 16:49 |

Reitings 731
Reģ: 31.10.2009
Un pasniedzēja jau sākumā brīdināja,ka apmeklējumu arī ņems vērā. Beigās pie atzīmju izlikšanas skuķis izplůst asarās,ka viņai 7,bet pārējām 9 un 10.

Nu jā, šis jau ir cits gadījums. Ja pasniedzējs ir uzsvēris, ka apmeklējumus ņems vērā, tad loģiski, ka studentam ar to ir jārēķinās un čīkstēšana pilnīgi nevietā. :)
08.12.2015 16:50 |

Reitings 3647
To ka cilveks nav studejis tad izlasot var saprast, jo nerubi ka ta nav skolas sistema. Un to ka stude jau sev, un zinasanam jabut . Citi eksus vinas vieta neliks.

Rīdziniece, neuztver personīgi, bet tu tiešām esi studējusi? Ja jā, ar tādu valodu, ko lieto forumā varētu spriest, ka augstākā izglītība prastumu neizārstē - nerubi, eksus ;-)
08.12.2015 16:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits