pasniedzējai liela mute

Reitings 87
Reģ: 27.06.2015
Principā esmu cilvēks, kas var paciest daudz ko, kas nāk pār manu galvu, saprotu, ka katram ir labās dienas un sliktās dienas,
bet:
kā norādīt pasniedzējai viņas vietu, ja viņa ar savām frāzēm jau pārkāpj manas personīgās robežas?
pirmo reizi es uz to paklusēju, bet viņa ir arī atkārtojusi šo te frāzi.
Es domāju neteikt neko, bet ierakstīt viņas mutes palaišanu un tad... aiznest uz skolu valdi? vai kur? bet vai es ar to kaut ko panāktu?
man nav intereses ar viņu smērēties, gribu, lai kāds no augšas viņai parāda, ka deguns par augstu pacelts.
07.12.2015 15:52 |

Reitings 426
Reģ: 13.09.2012
vista nu, ko lai vairāk saka.. tev vajag aizsargājošu amuletu kabatā nēsāt.. vai ja tas izraisa smieklus, tad vnk jānošauj tā vecene..
07.12.2015 18:24 |

Reitings 426
Reģ: 13.09.2012
es vienai skolotajai arodenee ari nepatiku, jo nepadevaas man tas priekshmets, nepatika un nesanaaca.. a vecene gala exaamenaa garaam ejot man pajautaa "uz izlaidumu naaxi..? ja pabeigsi vispaar.. un smiins sejaa" bljin nu tad es par spiiti vinjai gribeeju paradit ka es varu un pabeigshu.. viss vaarijaas man un dusmas ilgi bija vel uz vinju.. bet peec laika vinja saslima.. skolaa vairak kaa pus gadu nebija.. laikam jau sanjeema atpakalj peec nopelniem ha ha ha..
07.12.2015 18:37 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Necel brēku, tiešām. Sākumā runāt mēģini privāti ar pasniedzēju, nevis skrien pie vadības, tas nekad labi nebeidzas, nu studentam, protams.:-D
07.12.2015 18:42 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Šī situācija ir jārisina viennozīmīgi, bet nu protams, ne Bez Tabu!

Ja jau esi tik inteliģenta un nevēlies ielaisties vārdu peripetijā ar pasniedzēju, tad ieteiktu būt arī godīgai - norit krupi un spert pirmo soli - aprunātos ar to pasniedzēju. Saprotu, ka jūties pretīgi, bet vismaz mēģini parunāt un paskaidrot, noskaidrot, kas par lietu. Ja tādā garā turpināsies, iedu pie dekāna - ar visiem papīriem, viņas komentāriem. Ja iespējams pierādīt, ka izlaidi TIKAI 1 lekciju, tad arī ar to. Uzskatu, ka NAV normāla uzvedība a) no pasniedzējas b) pieauguša cilvēka. Manuprāts, tāds naglums jāliek pie vietas..

Piekrītu, ka a-skola nav skola, kas maksā, tas pasūta arī mūziku (ja esi maksas grupā).
07.12.2015 18:53 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Priekšmetos, kur ir obligātais apmeklējums vienmēr ir apmeklējuma lapas-saraksti, tapēc pasniedzējiem parasti ir kontrole kurš kur ir un kur nav bijis. Ja šķiet, ka vērtējums ir nepamatots, tad to vienmēr var pārsūdzēt. Tikai attieksmei gan vajadzētu būt vērstai uz sadarbības uzlabošanu un produktīvu sadarbību nevis "nosūcēt, sarāt, nolikt pie vietas, sodīt un lai cieš". Ar tādu attieksmi neviens negribēs iedziļināties un ja vien pasniedzēja nav jau visiem pēdējos 10 gadus kritusi uz nerviem, visi būs viņas pusē.
Bet vispār es nesaprotu, kur problēma izlasīt izlaistās lekcijas konspektu un ja nepieciešams palasīt paplašināti par aplūkotajām tēmām tā, lai tev arī būtu saprašana par šo vielu? Jo man izklausās, ka viņas pretenzijas par to vienu lekciju ir tādas, ka tu esi kaut ko būtiski palaidusi garām un līdz galam nesaproti to ko nu jums tur māca.
07.12.2015 19:04 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Varbūt esmu dīvaina, bet es wee komentārā nesaskatīju neko tādu, kas liktu apšaubīt viņas prāta spējas. Arī es nesaprotu kāpēc meitenei vajadzētu iet un vēl atvainoties savai pasniedzējai par to, ka viņa nebija vienā lekcijā. Pasniedzējam, neatkarīgi no simpātijām vai antipātijām pret savu audzēkni, jābūt objektīvam viedoklim un objektīvi jāvērtē audzēkņa zināšanas, nevis zem katras lapas jāparaksta apakšā viens teikums, kurš balstīts uz pašas pasniedzējas iekšējo neapmierinātību par neapmeklēto lekciju. Vai tiešām tādam cilvēkam, kurš savu darbu veic balstoties uz personīgām antipātijām un to dēļ neliek audzēknim tādas atzīmes, kādas tas ir nopelnījis, vēl būtu jāiet atvainoties un varbūt vēl ziedi jāaiznes, parādot, ka viņa arī turpmāk var pret saviem audzēkņiem izturēties balstoties uz savām iekšējām sajūtām?
Jāvēršas pie vadības, citu iespēju neredzu.
07.12.2015 19:47 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, vienmēr ir vērts problēmu sākotnēji risināt mierīgi. Parunā ar pasniedzēju.. protams, neiesaku to darīt agresīvā un lecīgā tonī, jo ar naidu mieru nepanāksi.

Ja tomēr nolem iziet uz cīņu, tad atceries, ka tajā pastāv arī risks zaudēt..
07.12.2015 19:58 |

Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Es vispār nesaprotu, kāpēc būtu jāņem vērā apmeklējums, ja students veiksmīgi izdara visu, kas tiek prasīts - ieskaites, mājasdarbi, utt.

Iemeslu piekasīties var atrast vienmēr, bet nevienam pasniedzējam nav tiesību pazemot studentu. Es tavā vietā kādu laiku nogaidītu un neko nedarītu, varbūt dāmai pašai apniks, ja redzēs, ka visi viņas uzbraucieni ir kā pret sienu. Ja nu tomēr tas turpinās, ej runāt ar programmas vadītāju, dekānu, aizej kaut līdz rektoram. Skaties, vai kursabiedri nevar tevi atbalstīt, apliecināt, ka pasniedzēja tiešām neizturas kā vajadzētu. Ar Bez Tabu vari piedraudēt, ja nu vadība galīgi neceļ ausis, bet reāli televīziju šeit iesaistīt, manuprāt, nevajadzētu.
07.12.2015 21:32 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
autore tā arī nepateica ko tad īsti pasniedzēja viņai teica. Iespējams, ka nav nekas traks. Vienkārši katrs tekstu var uztvert savādāk.
07.12.2015 21:37 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Uzreiz jau nevajag "Beztabu",bet mierīgi parunāt ar pasniedzēju.
Es gan atbalstu,ka ir jāapmeklē lekcijas. Nerunāju,ja kavēts 1x vai 2x,bet par daudz lielākiem kavējumiem. Priecājos,ka bija pasniedzējas,kuras pateica,ka 10 balles varēs saņemt,ja semestrī būs kavēts 2x. Ja vairăk,tad max atzįme 8. Jā,saprotu,ka citi strādā,bet tad jau mēs visi varam strædāt un atnākt uz gala eksāmenu. :)
07.12.2015 21:52 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es te būšu tāda kašķīga un atļaušos teikt, ka tā frāze un netaisnība varētu būt autores pārspīlējums. :D Jo parasti tādi cilvēki, kuri kādam "grib ierādīt viņa vietu" (interesanti, kāda tad ir pasniedzējas vieta? :D Zem sola, tev kurpes pucējot?), pa dzīvi ir lecīgi un visu dramatizē. Protams, es varu kļūdīties, bet tas izteiksmes veids atbaida. Iespējams, atzīmes ir objektīvas un tev tiešām trūkst zināšanu?
Es uzskatu, ka par pasniedzējiem jēga ir sūdzēties gadījumos, kad tiek aizskarta persona (izskats, uzvedība, vecums, dzimums etc), nevis viņa zināšanas. Vari jau sūdzēties arī tagad, bet nu tad es tev ieteiktu uzreiz arī mainīt augstskolu.
07.12.2015 21:55 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
sugar , teica gan

ja es kavētu lekcijas, būtu cits jautājums.
manā kontā ir visas (izņemot vienu) apmeklētas lekcijas, izpildīti darbi, ieskaites un viss cits
viņas kontā ir nepamatotu atzīmju izlikšana, kas nebalstās uz pierādītajām zināšanām un diagnožu uzstādīšana par to ko es sapratīšu un ko nekad.

nu man prieks , ka daudzas ir tik pakļāvīgas un pielaidīgas , tapēc jau tie pasnēdzēji bieži kāpj uz galvas , kā jau te teica , kas maksā pasūta mūziku, ja ir vajadzīgs 100% apmeklējums, tad to risina savādāk , mums bija konsultācijas , kuras varēja apmeklēt tie kuri nav bijuši kādā lekcijā un tad ieskaitīja arī to lekciju uz kuru neesi bijis. A-skolā tākā nebūtu jāizska personīgas piezīmes tāpat kā darbā , nevienai neliktos normāli , ja priekšnieks Jums 101x atgādinātu , ka reiz nokavējāt 30 min.... Tāpat arī universitātē , to visu var atrisināt, bet ne jau regulāri atkārtojot savu subjektīvo viedokli par radušos situāciju ....
07.12.2015 21:58 |

Reitings 5533
es nebiju uz vienu viņas lekciju, VIENU!!!
tagad katra mana atbilde, ko lekcijā pasaku tiek izsmīnēta un izņirgāta,vairāk par 5 neliek un pat nelabo kļūdas, tikai apakšā uzraksta, ka nebiju uz vienu viņas lekciju, tāpēc neko nezinu un nesaprotu un nezināšu un nesapratīšu, iedomājieties

Mana versija ir tāda, ka tajā vienā nokavētajā lekcijā pasniedzēja stāstīja kaut ko, kas ir ļoti būtisks mācību vielas saprašanai, meitene nebija, nedzirdēja, tāpēc tagad nezin un nesaprot, jo nebija klāt tad, kad skaidroja. Nu un tagad ir izpūsts tipisks mušzilonis :-P
07.12.2015 22:17 |

Reitings 11162
kapēc neviena nepieļauj iespēju, ka viņai varbūt ir materiāli no tās lekcijas ? es nezinu kā citur , bet mums bija kopējais kursa epasts , kur pasniedzēji sūtīja informāciju par darbiem , kas jānodod un jau notikušās lekcijas prezentāciju ...
07.12.2015 22:20 |

Reitings 5533
Wee, ar mūsdienu tehniskajām iespējām lekcijas konspektam tiešām būtu jābūt un arī kursa literatūra jālasa, bet te no pasniedzējas ir diezgan skaidra vēsts: "tava atbilde ir nepareiza, jo tu neklausījies, ko es saku, tapēc nevari nonākt pie pareizās atbildes"
07.12.2015 22:26 |

Reitings 9596
wee, ko tad tieši teica? Es tā arī neiebraucu.
diagnožu uzstādīšana par to ko es sapratīšu un ko nekad.

Kur tas teksts, ko pasniedzēja teica?
Man tiešām pēc tiem tekstiem izklausās, ka diskusijas autore ir ambicioza un pārāk sāpīgi uztver pasniedzēju, nevis otrādi. Man galīgi neticas, ka pasniedzējai nav dziļi vienalga kurš kuru lekciju ir apmeklējis un ka uz visām lekcijām ir 100% apmeklējums. Un ka viņa tagad pie katras iespējas studentei mēģina ieriebt un pazemot viņu. Tīri loģiski domājot.
07.12.2015 22:34 |

Reitings 11162
"tava atbilde ir nepareiza, jo tu neklausījies, ko es saku, tapēc nevari nonākt pie pareizās atbildes"

kas arī lieliski pierādi , ka pasniedzēja nerīkojas korekti , kādi motīvi viņu vada , vēl būtu jānoskaidro , bet nu adekvāti, manuprāt, tas nav .
07.12.2015 22:34 |

Reitings 5533
Tas nav pedagoģiski un neizklausās īpaši produktīvi, bet mēs jau nezinām visu situāciju un pasniedzējas motīvus, iespējams, ka pasniedzēja mēģina autori šādā veidā izaicināt uz diskusiju. Varbūt tur tā sāls. Bet autore vispār tāda briesmīgi jūtīga un par pilnīgi visu apvainojas, tas jau no iepriekšējām tēmiņām skaidrs :-P
07.12.2015 22:40 |

Reitings 9596
Es pārlasīju visus autores komentārus un šādu tekstu, ko wee iekopēja neredzu :D
Es nezinu, man šķiet, ka kaut kas te "nav tīrs". Nu nevar tik neadekvāts cilvēks būt pasniedzējs. Sliecos domāt, ka autore kaut ko līdz galam nestāsta, vai neredz no savas puses. Un tiešām neticu, ka viss ir dēļ vienas neapmeklētas lekcijas.
07.12.2015 22:43 |

Reitings 5533
Sugar, ja tu domā pēdējo wee citātu, tad tas ir no manis :-)
07.12.2015 22:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits