Ceļošana un izmaksas + idejas

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Sākšu ar to, ka nekur ārpus LV sevišķi neesmu bijusi. Esmu lidojusi, palikusi viesnīcā utt., bet parasti tie bija īsi izbraukumi tepat kaimiņvalstīs (Krievija, Lietuva, Igaunija, Zviedrija, Lielbritānija), un mērķis nebija ceļošana. Un parasti braukšanu un maksāšanu organizēja kāds cits.
Vēlos aizbraukt uz kādu silto zemu valsti, kur daba un kultūra atšķiras no tā, kas ir mums apkārt. Tas ir mans sapnis. Lasot aprakstus, šķiet, ka man patiktu Malta vai vispār kāda Vidusjūras sala.
Jautājums ceļotājām- kādas ir kopumā izmaksas šādiem ceļojumiem? Tā jau visi saka, ka var nopirkt ļoti lētas aviobiļetes un ceļot pa lēto, bet man tā nešķiet, papētot piedāvājumu. Ēšana, transports (kaut vai no lidostas un atpakaļ), dzīvošana, ekskursijas (kaut pašas elementārākās) - beigās sanāk prāva summa. Vai nav labāk ņemt tūroperatoru piedāvājumus, tur viss iekļauts un nav jādomā par ēšanu?
Cik vispār esat gatavas tērēt ceļojumam kopumā? Cik tāds tālāks ceļojums izmaksāja jums (Turcija, Ēģipte, Grieķija, Kanāriju salas...)? Varbūt varat padalīties ar konkrētām naktsmītnēm, ekskursijām un to cenām? Sevišķi interesē Malta.
06.12.2015 17:59 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Ja brauc lielākā bariņā (4 un vairāk cilvēki), tad parasti ļoti izdevīgi ir noīrēt dzīvokli (kaut vai caur to pašu booking). Sanāk nereti tāda pat cena no cilvēka kā, ja gulētu 16-vietīgā istabiņā hostelī. Bet dzīvokļi bieži ir skaisti un izremontēti un viņos parasti ir normālas virtuves - tur var pagatavot kārtīgas vakariņas un brokastis, kas nebūt nav sviestmaizes, bet arī netuvojas restorānu cenām. Piemēram, kādus spageti ar piedevām uztaisīt un nopirkt klāt vīnu (l)
06.12.2015 23:51 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Man nepatīk braukt caur aģentūrām. Manuprāt, krietni izdevīgāk un jaukāk ir ceļot uz savu galvu.
Lēti atpūsties var Grieķijas salās. Un tur ir burvīgi.
Biļetes uz Kosu vai Rodu var nopirkt salīdzinoši lēti. pat no padsmit eiro vienā virzīenā. Viesnīcu iteiktu meklēt pilsētas centrā, lai visur var nokļūt. Ārpus pilsētas veisnīcas būs lētākas, bet tad būs jāīrē auto, vai jāizmanto taksis, lai kaut kur nokļūtu. Bet bookingā var regulāri atrast visādus atlaižu piedāvājumus. Principā viesnīca ir atrodama vidēji 35, 40 eur par nakti.
Grieķija principā ir lēta zeme. Vakariņas restorānā, 50-80 eur uz 4 cilvēkiem. Bet protams ir arī lētāki varaianti. Mašīnu var izīrēt pa aptuveni 30 eur dienā, riteni 4-10 eur. Forša lieta ir kruīzi ar jahtiņām. cenas ir 20-40 eur no cilvēka, cenā ietilpst arī ēdināšana. Ostās ir ļoti daudz jahtu, kuras peidāvā visdāžādākos maršrutus un izklaides iespējas.

Starp citu, es biju Kosā pirms diviem mēnešiem. Tur bēgļu bija daudz. Bet, ja godīgi, es nekādā veidā neizjutu nekādu diskomfortu.

Izcils galamērķis ir Itālija. Tur var braukāt krustu šķērsu. Itālijā ir laba un salīdzinoši nedārga vilcienu satiksme. No Milānas vai Romas var ar vilcienu braukt uz Pugliu vai Napoli. Tās ir kolorītākās un arī lētākas vietas Itālijā.
Piemēram uz Neapoli no Romas var aizbraukt ar vilcienu no 29 eur. Neapolē viesnīcu vidējā cena 40, 50 eur par nakti. Restorānos var paēst no 50-150 eur 4 cilvēki. Tratorijās no 20-70 eur. Spāņu kvartālā ir burvīgas ēstuves, ar fantastiski gardu, autentisku ēdienu, un cenas tur ir pat 3, 4 eur par porciju. Vispār Neapole ir īstā vieta, kur neglābjami iemīlēties Itālijā.

No Neapoles var pavizināties apkārt Vezuvam. Tur ir vietējais vilciens,kas tā arī saucās - Circumvesuviana. Biļetes ir lētas. Paŗis eiro. pa ceļam var izkāpt Herkulānā. Helkulānas apskate bez gida maksā kādi 3 eur. Tālāk ir arī Pompje pietura. Bez gida ieeja Pompejā arī ir ap 3 eur. bet es silti ieteiktu tur doties ar gidu. Tas tiešām ir tā vērts. Gids bija laikam 10, 15 eur. no cilvēka. Tālāk no Pompeja var braukt uz Sorento, kas ir gala pietura. Ja pareizi atceros, biļete no Napoli līdz Sorento ir aptuveni 4 eur.
No Sorenrto savukārt ir vērts doteis uz vienu no pasaules skaistākajām pislētām - Amalfi. Tā ir pasaka!!!

Principā, Pugliā ir daudz burvīgu pilsētiņu. Un visur var nokļūt ar vilcienu.

Tāpat vērts ir doties arī uz Pugliu ( papēdi). Tur var nokļūt ar vilcienu uz Lecci. Burvīga, pislēta ar jauku arhitektūru.
Tālāk no Lecces var doties uz pašu papēža galu ar vietējo vilcienu. Biļešu cena ir paŗis eur.
Jauka vieta ir Galipoli.

Viesnīcu cenas ir līdzīgas kā Neapolē. Ešana gan būs nedaudz dārgāka.
07.12.2015 00:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits