Labrīt! :-)
Es pati strādāju jau vairākus gadus tādā darbā, kas prasa precizitāti - skaitļi, datumi, nr. u.tml.
Autorei pirmkārt iesaku, VIENMĒR jautāt, ja kas nav skaidrs, vienalga, vai strādā jau 1/2 gadu vai vairāk. Varbūt tev šķiet vai negribas, vai kauns jautāt kolēģēm, bet labāk pajautāt! Pat, ja viņas par to šķitīs niknas, pati savaldies, pajautā, pasaki ''paldies'' un viss. Par to jau tevi neatlaidīs, ja pajautāsi. Un, ja kolēģes domā ar galvu un nav personīgi uz tevi uzēdušās, viņas tomēr sapratīs - pie sevis novērtēs, ka pajautāji, nevis ''atkal'' pieļāvi (nezināšanas) kļūdu.
Ja saki, ka 2015. gada vietā ieraksti 20105, nu sorry, tad gan tas norāda, ka nepārbaudi vai arī ar redzi slikti, jo visi cilvēki zin, ka ir 2 tūkstoši kaut kāds gads - t.i., nu kā var sajaukt divi tūkstoši ar divdesmit??? :-D Tas pats būtu 33. datums, 71. mēnesis utt.
Par kļūdām citos ciparos/numuros, centies pārbaudīt tik reizes, kamēr 100% zini, ka ir pareizi, kā jau meitenes te teica! Un nesteidzies (!!!), pati pēc pieredzes zinu, ka steidzoties rodas kļūdas, kas tajā brīdī paslīdz acīm garām, man ar' ir gadījies, arī ar jau 4-5 gadu pieredzi darbā :-D Tādēļ arī, pirms saglabāt/printēt/sūtīt prom uz 5 minūtēm atej no darba, paskaties kaut vai griestos un tad pārbaudi vēlreiz, tās 5 minūtes tāpat neko nemainīs, pat, ja steidzams uzdevums.
Man palīdzēja vēl variants, ka rakstot daudz ciparus no papīra datorā, es klusām pie sevis skaļi saucu tos ciparus un tad rakstīju, tādējādi tu balsī dzirdi to skaitli un tas labāk atspoguļojas tavās smadzenēs un rakstot ir mazāka iespēja, ka uzdrukāsi ko citu un/vai arī pamanīsi kļūdu, ja pirksti aizšaus greizi. ;-) Man gan bija drusku kauns no kolēģiem sākumā, kad to darīju, mazums, padomās nenormāla - runā ar sevi, bet tagad tā vairs nedaru, jo esmu jau uztrenējusies kļūdas nepieļaut. Man draugs šito ieteica - un tas tiešām palīdz mazināt kļūdu skaitu. ;-)
Lai veicas, centies, gan būs labi! ;-)
P.S. parasti daudz nekomentēju, bet par šo gribējās izteikties, jo pati caur asarām esmu gājusi tam visam cauri, kad ir steiga, daudz darba un pēc tam vēl podi, tādēļ saprotu, kādas tev sajūtas.