Mājdzīvnieku aiziešana uz labākiem laukiem ir tik pat sāpīga kā zaudēt tuvinieku.
Vidusskolas laikā, es uzņēmos rūpes par kaķēnu, no kura kaķu mamma atteicās uzreiz pēc dzimšanas, tā nu manā apgādībā nonāca mazs, ruds kunkulītis, kuram actiņas vēl nebija atvērušās un ēda no pipetītes.
Pēc dažiem gadiem vasarā runcis pazuda uz dažām dienām, atgriezās vēl trakāk kā no kara- zaudējis aci, klibs, pūžņojošām rētām. Nelabprāt ļāva pieskarties, visticamāk nabagam visas maliņas sāpēja, neko neēda, knapi spēja padzerties. Uzreiz vedām pie vetārsta- tur teica, ka visticamāk cilvēks nodarījis pāri nevis cits dzīvnieks. Pieņēmām lēmumu kaķi iemidzināt, jo ārsts teica, ka dzīvnieks šobrīd pārciešot nenormālas sāpēs un nav īsti pārliecības vai izdzīvos. Tās mokošās sāpes bija redzamas arī rudā drauga vienīgajā acī.
Ļoti pārdzīvoju, teicu mammai, ka nekad dzīvē vairs negribu nevienu kaķi. Rudenī mamma gan pa kluso, man nezinot, paņēma jaunu kaķi (izglāba kārtējo bēdu brāli), tā kā mācījos citā pilsētā, tad par to uzzināju tikai tad, kad atbraucu ciemos, mammai esot bijis bail teikt man pa telefonu, jo zināja, ka joprojām pārdzīvoju par iepriekšējo.