Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Puķu kopējām - vai tam tā ir jābūt?

 
Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Kā jūsu istabas puķes uzvedas gada aukstajā periodā?Vai tas ir normāli, ka augs paliek švakāks vai arī tā ir mana vaina?

Ir mirte podiņā, vasarā daudz dzīvojās pa balkonu, skaisti kuploja un zaļoja. Tagad vai nu centrālapkures vai kā cita iespaidā sākusi nīkuļot, mazie zariņi sakalst, birst lapiņas, lasīju, ka tas var būt no sausuma, bet mirte tiek regulāri laistīta un kopta, tādēļ sausums nevarētu būt pie vainas.
Kas vēl? Gaismas trūkums? Stāv pie loga, cik nu tagad daudz gaismas ir, tik arī maksimāli tā ir mirtei pieejama. Kādas problēmas vēl varētu būt?
03.12.2015 10:53 |
 
Reitings 252
Reģ: 12.12.2014
Nepārlaisti - ar laistīšanu klusajā sezonā nevajadzētu pārcensties, labāk mazāk nekā par daudz.

Mirte ir jutīga pret pārliešanu un arī pret iekaltēšanu. Tā jālej vienmērīgi ar mīkstu ūdeni. Līdzko mirtei ir par sausu, tai birst lapiņas. Pēc tam lapas ataug, bet pavisam sīkie zariņi sakalst. Šajā laikā mirte jālaista uzmanīgi, jo sasirdzis augs patērē mazāk valgmes, tāpēc to viegli var pārliet. Mirtei patīk, ja to rasina, tikai ne ar cietu ūdeni.

Noliec vēsumā - mirte vislabāk jūtas vēsās telpās, īpaši ziemā, kad maz gaismas. Augam jāierāda gaiša vieta, bet jāsargā no tiešiem saules stariem. Vēlams, lai temperatūra labākajā gadījumā būtu +10 grādu, bet ne augstāka par +15 grādiem. Ja ziemā mirti tur tumšā un siltā telpā, sāk birt lapas, kā arī tai mēdz uzmesties pūkainās bruņutis.
03.12.2015 11:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits