Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Šoreiz es piekrītu schoco.. tik smieklīgi lasīt, ka jūs viņai piekabiniet to, ko viņa nemaz nav teikusi un pārmetat, ka viņa nemāk lasīt, lai gan īstenībā pašas nemaz negribat/nelasāt ko viņa raksta :D
Divas sadziedājās un visas, kuras kaut mazliet savādāk uzraksta ir bērnu sitējas :D :D
03.12.2015 13:53 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Selīna +++

Es jau ar savu titulu samierinājos. :-D:-D:-D
03.12.2015 13:59 |

Reitings 7827
Šitais vispār bomba :D
Ja būtu lasījusi, tad zinātu kā bērnam bez soda un skaļākas balss norādīt robežas bērnam saprotamā valodā, ņemot vērā viņa jūtas.
03.12.2015 14:01 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nu es neko briesmīgu to skolēnu rīcībā nesaskatu , mums arī bija tādas zīmītes , nekas visi dzīvi, varbūt ne 3kl. , bet nedaudz vēlāk ... šis viss man atgādina tādu omīšu pēršanos- kad es mācījos tad tā nebija :D kad mēs gājām skolā tad bija savādāk ... :D nu protams, ka bija savādāk un kad mūsu bērniem būs bērni , ej, nu sazini , kas tad būs normāli un , kas nenormāli.
03.12.2015 14:01 |

Reitings 7827
NordicBelle, neticēsi, bet es ikdienā sastopu labi pieskatītus bērnus, kuru rokas nekad nenokļūst veikala olīvu traukā, jo bērnam ir vecāki, kuri pieskata, lai viņu atvases netraucētu citiem,

Un par produktu grābšanu pie kases, tā ir neaudzinātība apvienojumā ar bērna nepieskatīšanu.

Tavs pienākums ir gādāt, lai viņš netraucētu pārējiem sabiedrības locekļiem (iespēju robežās, zīdainis sabiedriskajā nav izslēdzams ar podziņu). Man nav jāēd netīri salāti, veikalam nav jānoraksta vesela salātu bļoda tikai tāpēc, ka vecāks nav spējīgs pieskatīt savu bērnu

Jā, es uzskatu, ka aizrādīt bērnam par to, ka viņš nedrīkst veikalā pats ņemt, ko vēlas, ir pareizi. Bet vairumā gadījumu es šādas situācijas neredzu,

Ak tu, bērnu nīdēja, slānītāja un brēcēja!:-D
03.12.2015 14:05 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Tām, kuras kaitina tie mazie bērni visur, jums nešķiet, ka kaut kas LV (pārsvarā valdošajā) pieejā ir ļoti greizi, ja bērni sabiedriskās vietās jārausta un jāaizrāda? Ka, acīmredzot, šādas metodes vienkārši nestrādā. Dānijā, piemēram, es ne reizi neesmu redzējusi raudošu bērnu veikalā (un viņi uz veikaliem ar bērniem, it īpaši brīvdienās, iet ļoti daudz). Un, protams, ne reizi neesmu redzējusi raustīšanu, bakstīšanu, vecāku dusmas... viss ir mierīgi. Nez kāpēc? Citi bērni tur ir, vai?

Varbut tur nav tik biezi berniem jasaka, ka nevar atlauties, nav naudinas. Vecakiem vienalga, ko berns samet groza, jo to var atlauties.. :-/

Bet mana pieredze Latvija nav slikta, neesmu neko sliktu noverojusi, un sos sausmu stastus neesmu piedzivojusi, man tadi cilveki nav apkart.
03.12.2015 14:06 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Selīna, ne vienmēr cilvēka uzskati nāk ar skaļu postulātu, citreiz tos var redzēt pēc tā kam cilvēks ir opozīcijā. Šajā gadījumā tā vietā, lai uzrakstītu kaut ko ala "manuprāt bērni jāaudzina nevardarbīgi, bet es uzskatu, ka būtu labāki rezultāti, ja darītu tā vai šā" dāma dirsa virsu "Skandināvu modelim" bez mazākās konstruktīvisma nokrāsas. Es (acīmredzot pārsteidzīgi) pieņēmu, ka tas nozīmē opozīciju viedoklim nevis vienkārši hobij-diršanu. :-D My bad! :-D
P.S. Jā, bērniem ir jūtas. Pārsteidzoši, ne? :-D
03.12.2015 14:07 |

Reitings 11162
tās , kuras saka , ka bērni ir jāsit un jārausta, laikam pašas bērnībā ir slānītas , kā pelavu maisi , roku palaišana ir vecāku bezspēks un nesavaldība, nespēja savāk savas emocijas un tas ir nožēlojami, ja vienīgais no pieaugušais var izdarīt ir uzšaut .... bērnu var sodīt arī ar nevardarbīgām metodēm , bet kam tas vispār ir vajadzīgs !? Tad nav jābrīnās, ka bērni vēlak savu taisnību rāda ar kaušanos , jo pēc dažu loģikas sanāk, ka taisnība ir tam kurš stiprāks ....
03.12.2015 14:09 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Varbut tur nav tik biezi berniem jasaka, ka nevar atlauties, nav naudinas. Vecakiem vienalga, ko berns samet groza, jo to var atlauties..

+ 10

Kad berns ir parliecinats, ka vinam driz nopirks to ko vins prasa, pateikt "ne" un uz to sanemt normalu attieksmi no berna ir viegli. Bet kad berns zina, ka mamma vienkarsi muld un sokoladi vinam neredzet ne pec nedelas, ne pec menesa, logiski ka tad sakas problemas.
03.12.2015 14:11 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Selīna, ne vienmēr cilvēka uzskati nāk ar skaļu postulātu, citreiz tos var redzēt pēc tā kam cilvēks ir opozīcijā. Šajā gadījumā tā vietā, lai uzrakstītu kaut ko ala "manuprāt bērni jāaudzina nevardarbīgi, bet es uzskatu, ka būtu labāki rezultāti, ja darītu tā vai šā" dāma dirsa virsu "Skandināvu modelim" bez mazākās konstruktīvisma nokrāsas. Es (acīmredzot pārsteidzīgi) pieņēmu, ka tas nozīmē opozīciju viedoklim nevis vienkārši hobij-diršanu. My bad!
P.S. Jā, bērniem ir jūtas. Pārsteidzoši, ne?

Atbrīvo putnus!

03.12.2015 14:13 |

10 gadi
Reitings 2563
Neredzu jēgu šai diskusijai. Katrai te ir savs vienīgais pareizais viedoklis un tās, kas domā pretēji ir pilnīgas muļķes un idiotes. Jo visiem taču ir jādomā vienādi. Nu kāda jēga visu laiku malt vienu un to pašu, vispār neiedziļinoties, ko otrs saka?
03.12.2015 14:14 |

Reitings 3925
roku palaišana ir vecāku bezspēks un nesavaldība, nespēja savāk savas emocijas un tas ir nožēlojami,

Ne vienmer. "Roku palaisana" reizem ir atrakais instruments kaa aiznest informaciju lidz berna smadzenem, ir reizes kad runashanai nav laika un ir reizes kad butu diezgan skali jakliedz lai berns sadzirdetu. Un te nu gan nav jabliezh no visa speka, bet viegli jauzshauj.
03.12.2015 14:15 |

Reitings 5709
Vatson, es ne reizi neesmu savai pirkusi saldumus veikalā, ne reizi arī nav prasījusi. Viņa zina, kādus produktus mēs pērkam un tos arī palīdz ielikt groziņā/salikt maisā u.tml. Neuzskatu, ka saldumu pirkšana būtu pārākā mīlestības izpausme. Ja prasa, var taču paskaidrot, kāpēc nē, nevis vienkārši teikt nē...

Par to raustīšanu veikalos kopumā - es esmu novērojusi, ka tā dara tieši vidusslānis. No nabadzīgākām mammām parasti staro lielāka sirsnība un iejūtība (to ne reizi vien esmu manījusi). Tā kā diez vai materiālais aspekts tieši šajā gadījumā ir noteicošais. Vispār LV cilvēki ir stresaini un bērni tāpēc bieži vien cieš. :-/
03.12.2015 14:17 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Skandināvu bērnu paklausībai nav nekāda sakara ar vecāku naudas maku.
Tam, ļoti iespējams, ir sakars ar vecāku noskaņojumu, jo grūtos apstākļos, kad ir jāstrādā smags darbs, lai pabarotu ģimeni, vecāki bieži vien noraujas no ķēdes noguruma dēļ. Līdz ar to, cieš arī bērns. Bet ir jāpadzīvo Skandināvijā, lai saprastu, no kurienes tie paklausīgie bērni rodas un tas nav tikai vecāku roku darbs, bet veselas sistēmas rezultāts.
03.12.2015 14:17 |

Reitings 5709
Vēl viena. Uzšaušana kā ātrākais informācijas nodošanas līdzeklis, nu super. Kas jums nav kārtībā??
03.12.2015 14:19 |

Reitings 11162
"Roku palaisana" reizem ir atrakais instruments kaa aiznest informaciju lidz berna smadzenem, ir reizes kad runashanai nav laika un ir reizes kad butu diezgan skali jakliedz lai berns sadzirdetu.

lūk, tu lieliski apliecināji manis teikto, tās ir pieaugušā emocijas , ne bērna. es uzskatu, ka neesmu pārāka par bērnu , mēs esam vienā līmenī tā teikt un tākā es negribētu , lai mana meita tā vietā lai atrastu vārdus un laiku man ko palūgt , uzšautu man lai kustos ātrāk mājās , jo multenes tulīt sāksies ( jā, jā dumjš salīdzinājums ) un , principā nav laika skaidrot.
Bet nu katram vecākam savs audzināšanas modelis no citiem pa gabalu lien ārā pārākums par bērnu ...

piebildīšu vien, ka mani absolūti neinteresē kā, kur un ar ko citi slāna savus bērnus. Tā nav mana problēma.
03.12.2015 14:20 |

Reitings 1121
Par to raustīšanu veikalos kopumā - es esmu novērojusi, ka tā dara tieši vidusslānis. No nabadzīgākām mammām parasti staro lielāka sirsnība un iejūtība (to ne reizi vien esmu manījusi). Tā kā diez vai materiālais aspekts tieši šajā gadījumā ir noteicošais. Vispār LV cilvēki ir stresaini un bērni tāpēc bieži vien cieš.

Ka var ta no skata noteikt kura nabadziga mamma? pec apgerba? pec ta ko perk? stereotipi?.. tas nu galigi nav kriterijs..

Kuros veikalos jus to parasti noverojat? cik biezi tiesi?
Vai no viena gadijuma uzpusts zilonis.
03.12.2015 14:22 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Uzskatu, ka viss ir audzinaashanaa. Un probleema ir nevis laika truukumaa( mana mamma arii visu muuzhu smagi straadaajusi), bet pashaa attieksmee pret beernu. Nav laika-nav arguments. Veltot 10 kvalitatiivas minuutes beernam ar konkreetu sarunu, attieksmi, piemeeru var izaudzinaat labaak nekaa cita maajaas seedosha maajsaimniece. Un "audzina" arii vienkaarshi ar savu dziivoshana piemeeru. Man pa 12 gadiem nereizi vecaaki nesekoja uzdotajiem darbiem utt., bet viss tika izpildiits. Manii tika ielikts kas ir pienaakums, darbs, uzvediiba, discipliina, kultuura utt.
Muusdienaas var just, ka vecaakiem ir slinkums nodarboties ar beerniem, vieglaak izdabaat vinu iegribaam un buut vinu "draugam" vai pieprasiit audzinaashanu no skolotaajiem( kuriem nav jaaaudzina, bet tikai jaamaaca!). Beerni muusdienaas ir loti izlutinaati, ar lielu visatlautiibu, jaa varbuut pashpaarliecinaataaki, bet shii pashpaarliecinaatiiba ir koks ar diviem galiem, jo dziivee ar to vien nepietiek un var aplauzties.
Es labaak buushu kuce(nevis draudzeniite) savam beernam un audzinaashu to stingraa discipliina, vinsh man caur negribu, ja vajadzees, lasiis utt.:D, bet galu galaa buus normaals un attiistiits (manaa uztveree) cilveeks.
03.12.2015 14:24 |

Reitings 3925
Salomē, lidz gadiem 4-5 manejie ari nezinaja kas ir sokolade, nezinaja kas ir cepumi un vispar saldumi tapec ari neko tadu neprasija, bet kaut kad pienak ta diena, kad berns iepazistas ar saldumiem, saprot ka tas ir garsigi un sak prasit vecakiem. Un prasa jau ne tikai sokoladi, prasa daznedazadas citas lietas un ja vecaki visu laiku tikai saka "ne, ne, ne, ne un ne" es nebrinos, ka berns taisa scenas. Atceros no skolas laika, ka visuzstajigakie prasitaji vecakiem bija berni, kuru vecakiem finanses neatlava pirkt neko atrpus absolutam nepieciesamibas lietas.
03.12.2015 14:25 |

Reitings 1121
Manuprat, te nepamatoti, tiek noliktas latviesu mammas un vecaki. Mana mamma ir super, un visas apkar esosas ari, un tak como mammas ari ir tik forsas!
03.12.2015 14:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits