Saku Tev īpaši vēlreiz. Liku uzsvaru uz sabiedrības attieksmi pret bērnu, kurš grib šokolādi. Nevis uz to, ka bērns grib šokolādi un kā rīkosies vecāki.
Jo esmu bieži novērojusi skatus Latvijā, ka mamma sāk bērnu bārt pie kases un vēl svešas tantes iejaucas ar replikām, kāds neaudzināts bērnelis un visi kopā kaunina bērnu, kuram gribas saldumu. Par tādu sabiedrības attieksmi es arī runaju. Bet Tu ieciklējies uz faktu par saldumu ņemšanu. Esmu pieradusi, ka tādas lietas nokarto civilizētā veidā.
Jo esmu bieži novērojusi skatus Latvijā, ka mamma sāk bērnu bārt pie kases un vēl svešas tantes iejaucas ar replikām, kāds neaudzināts bērnelis un visi kopā kaunina bērnu, kuram gribas saldumu.
Mamma sīcim stāsta, ka nevar pats ņemt, vispirms ir jāpajautā atļauja, bet cilvēki apkārt
Jo esmu bieži novērojusi skatus Latvijā, ka mamma sāk bērnu bārt pie kases un vēl svešas tantes iejaucas ar replikām, kāds neaudzināts bērnelis un visi kopā kaunina bērnu, kuram gribas saldumu.
Ja mamma izskatitos truciga, es tam bernam nopirktu karoto sokoladi, jo padomatu, ka mamm to vienkarsi nevar atlauties.
Schoco, protams, svētā nevainība! Nu, un ko tu gribi no šīs diskusijas? Lai "dumjās Skandināvu mammas" atzīst, ka bērns līdz elkoņiem veikala rosolā ir fui un nepareizi? Kā tev no tā paliek labāk?
Problēma jau ir tajā, ka šajā diskusijā ir 2 puses - "stingrā līnija", kura uzskata, ka bērnam pašam jau no dzimšanas jāzina kā uzvesties un ja nezina, tad vajag pa dibenu citādi izaug izlaidies un otrā puse, kura uzskata, ka bērni jāaudzina ar mīlestību, vārdiem un piemēru. Tikai pirmās puses pārmetumi un piemēri otrajai, gan lielākoties ir ar bērniņiem, kuriem acīmredzami nākas augt savā vaļā un uzmanību viņi var panākt tikai ar ekstrēmu uzvedību. Turklāt lielās tantes pat nemaz i nekautrējas bērnu vainot šajā situācijā, kura cēlonis ir viņa vecāki
Tā jau daļai šķiet, ja turēs bērnu pavadiņā, neļaus teju vai elpot, tad bērns izaugs super paklausīgs un pašai šķiet, ka ir super mamma un ideāli "audzina" bērnu.
Shcoco, es lasu, ko tu raksti - mal visu laiku uz riņķi par rosolu, olīvām un snikeru stendu pie kasēm. Un es tev simtpiekto reizi var pretī pastāstīt, ka "aizrādīšana, lai tā nedara" ir pilnīgi bezjēdzīga, ja tā nenāk kopā ar plašu un garu, turklāt ne vienreizēju, bet visai biežu izskaidrojumu kāpēc
uzskata, ka bērnam pašam jau no dzimšanas jāzina kā uzvesties un ja nezina, tad vajag pa dibenu citādi izaug izlaidiesVai piefantazēt kaut ko klāt tev ir normāli? :D
Bet tā kopumā, īpaši pēdējās replikas liecina vien par rūgtumu un tur nu mēs ar Askepott nevaram palīdzēt, ne ar savu pieredzi pedagoģijā, ne izglītību, ne pieredzi bērnu audzināšanā.
Ja būtu lasījusi, tad zinātu kā bērnam bez soda un skaļākas balss norādīt robežas bērnam saprotamā valodā, ņemot vērā viņa jūtas.
Es atzīstu, ka mana kļūda - diskusijā ar tevi vispār nevajadzēja ielaisties, jo viss kas no tavas puses nāk ir muļļāšanās pa to pašu rosola bļodu un mēdīšanās par to, ka "foršajiem bērniņiem jau neko nevajag aizliegt". Varbūt tiešām savā centībā sāku tev likt vārdus mutē, jo ar to, "ko tu raksti" nav iespējams diskutēt - tie vienkārši ir tukši uzdirsieni.