Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
luizelza, Tu tik briesmīgi raksti, ka pusi vispār saprast nevar :-| Lai gan tam nav vispār nekāda sakara ar piedzimšanu ļaunam (atverot vārdnīcu, skaidrojumā šķirklī vārdam ļauns noteikti neredzēsim neko par narkotikām vai vieglu uzvedību), bet jā, vispirms es vainotu sevi, jo arī es uzskatu, ka bērns ir ģimenes spogulis, neviens nepiedzimst ļauns, par tādu izveido vide.
02.12.2015 19:19 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Laba diskusija izvērtās. Es esmu par to, ka bērni nav jāsit. Bērni ir jāmāca, jārunā ar viņiem. Es ne reizi netiku sista. Man zināma sieviete no sava tēva gan ik pa laikam bērnībā atrāvās. Atšķirība ir tāda, ka man pat prātā neienāktu sist bērnu, raustīt aiz rokām vai bļaut par visu, bet viņas ģimenē tas skaitās normāli. Laikam tas aizvainojums ir tik liels, ka apbižojot savu bērnu, viņiem paliek labāk.
Un kāds tas bērniņš izaug...nedrošs, par sevi nepārliecināts un arī agresīvs, diemžēl.
02.12.2015 19:24 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es tā padomāju, ko man tās "meitas padauzas" un "ļaunie bērni" atgādina un sapratu, ka vienu zināmu personāla daļas darbinieci ar brīnišķīgu līgavaini un mīlestību pret "sievietes vietu", kura sevi beigās tā izblamēja, ka bija jādzēšas ārā no Cosmo. Tā jau ir, šito būtni īsti nopietni nevar uztvert, nav visas dakšas atviktnē... :-P
02.12.2015 19:26 |

Reitings 2152
Un kāds tas bērniņš izaug...nedrošs, par sevi nepārliecināts

Bērnudārzā vienu reizi nācās piedzīvot, kā draudzenes mamma viņu histēriski sāka aiz auss purināt, kamēr puņķi un asaras šķīst pa gaisu, un man šķiet, ka līdz pat pamatskolai tas manī iedzina tādas bailes, ka ne prātā nenāca provocēt kādu pieaugušo, nepakļauties. Brrr, joprojām šermuļi skrien pār kauliem.
02.12.2015 19:29 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Diversija, zinu meitenu, kurai tēvs bija narkomans, sita siesvieti pat tad, kad viņa bija gaidībās. Vispar unikals cilvēks bija. Sieviete no viņa izšķīrās un no pirmās dienas audzinaja meitu ar savi mammu. Nu jau meitenei ir 15, nu kopija tēva! Raksturs, izgājieni, viss! Lai arī tika audzināta ka ne pareizi, tad ne slikti. Bet tur ir viss no tēva! Pat runasveids, viltība..! Ta kā, var arī piedzimt ļauns :D bet ar gudru pieeju, to varēja mainīt, bet mātei likās, ka viss ir ok.
02.12.2015 19:30 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Drausmas. Es, kad redzu, ka kāda māte bļauj uz bērnu vai purina aiz rokas, nepadomāju sliktu par bērnu, bet par pašu pieaugušo. Nu neliekas tas normāli. :-/
02.12.2015 19:32 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Bērns ir jāaudzina, tas ir fakts. Siksna vai pēršana vai kas tāds, kamēr var savādāk tikt galā es neatbalstu, tas ir galējais variants. Par audzināšanu tiešām var atrast daudz info.
Bet tas nemaina faktu ka ja es savu bērnu būtu centusies audzināt labi, kā vien spēju un tā pat pieķertu viņu vairākas reizes spēlējoties ar lietāk kas var pat apdraudēt viņa dzīvību un runāšana nav līdzējusi, tad es nevaru galvot ka es mirkļa iespaidā nevarētu aizsvilties un tam bērnam vienu reizi mūžā iedot pa dupsi. nē, ne jau tā ka lūk mājas darbu nav izpildījis vai aiz sevis kārtību atstājis, bet gan tādā gadījumā ja viņš paņemtu un spēlētos ar sprāgstvielām(kā piemērs). Tad es tiešām paņemtu aiz auss, noalsītu lekcijas un kāpēc to nedrīkst darīt un kāpēc ir bīstami, bet ja tas atkārtotos vel tad jā, es vissdrīzāk tajā momentā paņemtu un dotu pa dupsi, tieši tāpēc ka es uztrauktos par bērna paša drošību un man pašai ir paniskas bailes no sprākstvielām vai kā tāda kas var apdraudēt pašu vai apkārtējos.

Visādos citos variantos kā roku bāšana bļodā, matu raušana utt. tad es audzinātu teiktu ka tā nevar utt. un fiziski vai garīgi necensos iespaidot bērnu.
02.12.2015 19:35 |

Reitings 17203
Un nedomāju ka ir tādi ļani bērni, ir vienkārši neaudzināti bērni vai arī tādi kuri ir ļoti ietekmējušies no apkārtējiem.

Bet vispār redzot kādi bērni ir dažiem vecākiem, mani tiešām pārņem šausmas ka publiskās vietās/transportos tie bērni ārdās, lamājās un spārdās vecāku priekšā, bet vecāki to uztver tā mierīgi, necenšās pat aizrādīt bērniem, vai arī ja aizrāda tad ir redzamska ta bērns ilnībā neklausa vecākus. Es ko tādu nespētu pieņemt par normu kā māte, tādus niķus censtos iznīcināt saknē, protams visu darot pēc grāmatām un pa labam cik vien tas ir iespējams.
02.12.2015 19:38 |

Reitings 957
Kāpēc sprāgstvielas stāv bērnam pieejamā vietā? :D
02.12.2015 19:39 |

Reitings 17203
Bet ir arī tomēr vienkārši bērni kuri ir grūtāk audzināmi tas arī ir fakts un viņi prasa vel lielāku uzmanību no vecākiem un audzināšanu. Ja tāda bērna mātei nervi nav izturīgi tad nu ir kā ir :-/

Reitings 2152
Askepott, protams, raksturu var ietekmēt arī iedzimtība (taču ne obligāti, jo ir tik pat daudz gadījumu, kad sliktiem vecākiem izaug labs bērns) , bet šajā gadījumā domāju, ka arī augšana bez tēva dod savu artavu. Grūti jau tā spriest, nezinot neko vairāk, bet es tāpat droši vien palikšu pie sava, ka nu neticu, ka cilvēks var piedzimt ļauns.

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012

Pēc komentāriem spriežot šķiet, ka šeit ir ne viena vien šāda māte. Varbūt jūs varat paskaidrot, kādēļ jūsu bērns drīkst visu, arī aizskart citus, bet pārējie cilvēki ir bezmaz vai lietas pret, kuriem var izturēties kā ienāk prātā?

Mans berns nedrikst daudz ko un nedrikstes. Ejam uz grupinjaam, mans berns njem nost citiem mantas, logiski, ka es nelauju un vinjai paskaidroju ka nedrikst, njemu nost, kaut vai ar asaram acis cinas preti. Vai nu piedavaju samainit savu mantu pret otra berna mammu. KArtibai ir jabut!

Antonello

Par laimi, man ir arii draugi, kuri ir ljoti patikami cilveki.

Jaa, man ir daudz pazinju, kaiminju, studiju biedru, kursu biedru, pazinu no bebishu grupinjaam, pazinjas no sporta kluba un baseina, jo neesmu mamma, kura sezh tikai maajaas, bet tadelj jau tie ir tikai mani pazinjas. Par draugiem nestastu forumaa. Aaa, nu 1 x, kur tiesham likas, ka cilveks ir mans draugs. Bet patikami, ka visas manas diskusijas parlasiji :-P:-P:-P
02.12.2015 19:40 |

Reitings 17203
AskepottEs to piemēru nedomāju tā ka viņas stāvētu bērnam pieejamā vietā(nedod dievs manās mājaš būtu sprāgstvielas vai ieroči), bet piemēram tā ka tas bērns viņas būtu dabūjis kaut kur, piemēram skolā vai no kāda kaimiņu puikas kuri lūk ar tādām lietām spēlējās. Tad arī protams savu tiesu norautos to bērnu vecāki.

Ir tak visādi brīnumi kurus bērni sāk darīt tiklīdz viņi nonāk saskarsmē ar citiem bērniem, ieskaitos arī to ka ir apkārt tādi slikti audzināti bērni kuri tad arī var slikti iespaidot citu bērnus. :-/
02.12.2015 19:43 |

Reitings 5533
Miss Joker, es jau pāris lapas atpakaļ tev rakstīju, ka bērns jāsūta uz fizkas pulciņu, bet vecāki ir bezatbildīgi idioti, kas sprāgstvielas glabā bērnam pieejamās vietās.
02.12.2015 19:44 |

Reitings 957
Nepiedzimst ļauns, bet rakstura sliktās īpašības gan pardzimst un tās arī ir tās nelietes, kuras izraisa ļaunumu, ja netiek jau laicīgi pamanītas un novērstas.
02.12.2015 19:48 |

Reitings 957
Miss Joker, bet var taču bērnam jau no zīdaiņa vecuma macīt, kas ir drošs un kas nedrošs, kādas tādām spēlītēm būs sekas.
Manā bērnībā bērni no pagalma daudz ziepes vārīja, es nekad nepiedalījos ziepju vārīšanā, jo zināju, ka var sanākt sāpīgi, ka arī mudināju citus atturēties no tādam izklaidēm.
02.12.2015 19:52 |

Reitings 2152
Redzi, atgriežamies pie sākuma secinājuma, ka nepiedzimst ļauns, ka nozīmīga loma ir audzināšanai :)
02.12.2015 19:54 |

Reitings 17203
Miss Joker, es jau pāris lapas atpakaļ tev rakstīju, ka bērns jāsūta uz fizkas pulciņu, bet vecāki ir bezatbildīgi idioti, kas sprāgstvielas glabā bērnam pieejamās vietās.

Atvainojos ka iepriekš to neredzēju, bet es jau izskaidroju ka tas bija domāts tādā gadījumā ja tas bērns pats viņas ir ieguvis kaut kur un atnesis mājās. Un jā par tiem pulciņiem utt. es piekrītu ka tas labi nodarbina bērnu, pilnveido un arī attur vairāk no visādu muļķību darīšanu.

Par tām sprāgstvielām gan runājot man piemēram bail palika vien kad draugs stāstīja kā viņš bērnībā uzvedās. Viņam ĻOTI interezēja fizika un ķīmija un viņš pats bija samācijies taisīt visādas sprāgstvielas un citus brīnumus, pietam arī ļoti labi iemācījās to darīt ar mājās atrodamiem produktiem par kuriem vecāki pat nevarētu iedomāties ka ir bīstami. Viņa gadījumā varbūt vajadzēja tiešām kādu pulciņu vai ko tādu saistībā ar to lai nodarbinātu, bet nu dziļos laukos ar tiem pulciņiem ir kā ir :D
Labi ka ne draugs ne neviens cits no tā visa necieta, bet nu es iedomājoties ka manam bērnam varētu būt tādas aizraušanās jau nosirmoju :D
02.12.2015 19:54 |

Reitings 17203
Miss Joker, bet var taču bērnam jau no zīdaiņa vecuma macīt, kas ir drošs un kas nedrošs, kādas tādām spēlītēm būs sekas.

Jā es jau arī nesaku ka ir savādāk! Loģiski ka māca kas ir labs un slikts un es uz visiem 100% zinu ka savam par visādām bīstamām lietām ļoti mācītu, bet tu nekad nevari būt drošs par to kā piemēram kādi skolas biedri vai kaimiņu bērni ietekmēs tavu bērnu. Tak tie bērni arī to manu bērnu varētu iedzīt situācijā ka vai nu tu nāc un dari to ko mēs daram utt. vai arī tu būsi atstumtais un apsmietais visu skolas laiku. Tādas situācijas kad gribi "iekļauties" arī rada situācijas kur bērni sāk darīt ko tādu kas ir pilnīgi pretēji viņu audzināšanai vai pat uzvedībai. Jā protams to visu arī ir jāmācas, bet situācijas ir dažādas un nevar sagatavot ne māte pati sevi pilnīgi visiem scenārijiem, ne arī bērnu.
02.12.2015 19:59 |

Reitings 5533
Njā, māte rāj un per, bet bērns "spēlējas" tāpēc, ka viņu interesē fizika un ķīmija. Baisi, ne? :-D Es teiktu, būtu priecājusies, sūtījusi uz fizikas pulciņu un izaugtu zinātnieks. Nevis sabļauj un ieper, lai izaug dumjš un nobijies.
02.12.2015 19:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits