Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
koshka

bet tad skolai ir jaizsledz uz laiku skoleens no klases un jarunaa ar vecaakiem. Domaa, ja vinjam 3 x iedos ar siksnu, berns vai taa mate mainisies? Nee!

Un vispaar berni taa uzvedas, jo vinjiem pietrukst uzmanibas un milestibas gimenee...
02.12.2015 17:57 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
Vēl piemēram - mani reāli kaitina tie bērni, kuri nemāk uzvesties sabiedriskās vietās, kāpj uz trolejbusa sēdekļiem, sper pa pretējo krēslu utt. Un ja mammai nesanāk normālā valodā paskaidrot, tad, manuprāt, adekvāti būtu kaut kā rīkoties (kā - man vienalga), nevis smaidīt, jo nu.. bērnu taču audzināt nevar, varam tikai mīlēt un lolot. Bērnam ir jāsaprot, ka viņam ir gan tiesības, gan pienākumi, kādā veidā to viņam paskaidro - tas paliek uz vecāku sirdsapziņas, bet tas, ko es nevaru ciest, ir tie visatļautīgie bērni, kur vecāki nekādā veidā nepieliek audzināšanas pūles.
02.12.2015 17:58 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Vienmēr var citādāk un bez raustīšanas. Cita lieta ir - vai tu gribi interesēties, lasīt un meklēt, kā risināt problēmu mierīgā ceļā. Protams, ka negribi. Protams, ja bērns jau ir 'sabojāts', tad ir javēršas pie speciālista. Un ne pie speciālista siksnas izskatā
02.12.2015 18:00 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
koshka

bet tad skolai ir jaizsledz uz laiku skoleens no klases un jarunaa ar vecaakiem. Domaa, ja vinjam 3 x iedos ar siksnu, berns vai taa mate mainisies? Nee!

Tik tālu, cik es izlasīju, situācija bija tāda, ka skolotāja informēja direktori, pie direktores atskrēja bērna mamma sakot, ka viņas bērns ir labs un nekas tāds tur nenotiekot. Lielākā daļa klases vecāku rakstīja iesniegumus, bet direktore sliecās uz to, ka viss konflikts jāizrisina skolotājai, jo nu kā - mamma saka, ka viss ir ok, turklāt draud ar advokātiem utt., ja viņas bērnu izslēgs.
Kā viss tur beidzās, nezinu, neizlasīju.

Es nesaku, ka to bērnu kādam jāper, bet palaist tādā pašplūsmā to situāciju vnk nevar.
02.12.2015 18:01 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Koshka
Tevī ir bērnībā uzkrātais aizvainojums un tāpēc tev kremt, ja tevi bērnībā varēja slānīt, bet tu tagad mūsdienu bērnus nedrīksti. Psihiatru tev vajag! :D

Sišana neko neiemāca un neko neliek labāk saprast vai atcerēties. Sišana ir pieaugušā pašsavaldības trūkums. Ja sišana vai bļaušana būtu efektīva, tad jūs visi strādātu tikai pie tādiem priekšniekiem. Tikai nez kāpēc pieaugušie no tādiem cilvēkiem izvairās.

Miss Joker
Bīstamā situācijā vēl jo vairāk bērnu nedrīkst ne sist, ne bļaut. Bērns stresā var sevi savainot, jo mēģinās bēgt ni vecākiem vai slēpt kaut ko. Notici, ka var bērnu izaudzināt bez emocionālas un fiziskas vardarbības! Ir psihologi, grāmatas-tas tiešām darbojas!
02.12.2015 18:04 |

Reitings 6040
koshka

berns jasak macit ir jau no mazotnes, jau no 8 meneshiem jasak skaidrot, ka to aiztikt nevar, ka mantas jasaliek mantu kastee atpakalj, ka mutee bazt var tikai to ko mammaun tetis lauj, nevis visas drazas no zemes utt. Jaa, berns nesaaks 9 meneshos kramet mantas atpakalj kastee, bet tik agri jasakas audzinashanai!! Jaa, berns ari nesapratis, ka nevar mutee bazt ladetaaju, bet regulaari to atkartojot un skaidrojot vins sapratis, ka aa to nedrikst!

Daudzi uzskata, ka aij, zidainis, mazinjsh, aij gan jau kaut kad darzinja iemacis est ar tiru muti, nevartities pa zemi utt. Audzinasana ir tikai uz vecaaku pleciem un tai ir jasakas jau ljoti agri!

Manas pazinjas nesaprot kaa es no pirmaa menesha lidz shim bridim un vispaar kapeec, mazgaju no ritiem/vakaros bernam muti, zobus, rokas. Kpec es vispar 1 x nedeljaa lieku bernu vanna? Kam tas? Kadelj atnakot majas mazgaju savam bernam rokas. Kadelj? Lai man pec tam nebutu jaskraida paklaj un jaskaidro - ejam, meitinj, mazgat rokas, ja neklausisi nopershu!

Berns nav tikai piedzemdeet un palaist skolaa, tas ir ljooti smags un atbildigs darbs!
02.12.2015 18:05 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Un vispaar berni taa uzvedas, jo vinjiem pietrukst uzmanibas un milestibas gimenee...

lielaakais bulshits ar ko pamato beernu agresivitaate
ir arii launi beerni , ir ! Un ar taadiem ir "jaarunaa" tieshi taapat kaa vini to saprot , noslaaniit maajaas tad seedees mieriigs . Savaadak izaug visaadas padauzas un huligaani
02.12.2015 18:06 |

Reitings 5709
koshka,
Bērnam ir jāsaprot, ka viņam ir gan tiesības, gan pienākumi, kādā veidā to viņam paskaidro - tas paliek uz vecāku sirdsapziņas.

Ievērojot likumu! Tās, kas te saka, ka bērnam var uzkliegt, raustīt un nopērt, acīmredzot, nezina, ka tas ir aizliegts ar likumu. (t)
02.12.2015 18:07 |

Reitings 187
Reģ: 14.09.2015
Pagājušogad Ziemassvētkos sēdēju ar savu ģimeni pie galda. Visi sprieda cik mūsdienu skolēni ir briesmīgi un šausmīgi, izglītības sistēma arī šausmas briesmas un vispār viss galīgi nolaists, visi stulbi un neudzināti. Vienīgais cilvēks, kas neko neteica, bija mana mamma, kurai patiešām vēl ir 2 skolas vecuma bērni, visi pārējie spriedēji bija tādi, kam visi bērni absolvējuši mazākais 5 gadus atpakaļ (un dažiem pat 40 gadus atpakaļ) un ar skolu nav absolūti nekā saistīti, bet visi bija par tēmu ļoti zinoši.
Nedrīkst visus likt vienā maisā, tas arī viss. Vienmēr ir bijuši razbainieki un vienmēr ir bijuši klusi, cītīgi un kārtīgi bērni.

Reitings 957
Koshka, un te nu atklājas latviešu mentalitate, un ne tikai latviešu. Bieži Latvijā redzu, ka bērns pie kases veikalā sakt ņemt košļenes, končas un mamma sāk rāt un aizrādīt, visi skatās, katrs trešais drausminās, kā tā, kadas šausmas, bērnam tada visatļautība..
Briesmīgi nepareizajā Skandināvijā pie šādas situācijas sirsnīgi pasmējās par bērnu ar domu 'kāds jauks bērniņš', un apkart nevienas dusmīgas sejas. Un tas ir novērojams visur. Bērns ir bērns. Latvieši to negrib saprast. Grib lai bērns jau no divu gadu vecuma ir pieaugušais maza bērna ķermenī.
Nekad nav traucējuši bērni ne trolejbusā, ne kur citur.

Reitings 2062
Tās, kas te saka, ka bērnam var uzkliegt, raustīt un nopērt, acīmredzot, nezina, ka tas ir aizliegts ar likumu.

baac , ja tu zinaatu kaa kaitina tas tavs paarlieku izlecoshais liberaarisms un sekoshana ikvienai jaunai modes tendencei vai pieneemumiem (t)
02.12.2015 18:09 |

Reitings 6040
lielaakais bulshits ar ko pamato beernu agresivitaate

Kads bullshits? Ja tevi tavs virs nemiil, nevelta laiku - tu dzivo laimiga un smaidi? Vai ej uz darbu ar ne parak labu garstavokli? Vai iekshaa nesap sirsninja? Ar ko mes pieaugushie atskiramies no berna?

Nee, varbut tev vienalga, ka tavs virietis tev saka - veelaak parunasim, veelaak aiziesim uz kino, veelaak nopirksim, man tagad nav laika ( ko biezhi vecaki atbild saviem berniem), bet ar berniem taa nav, vini nemaak savas emocijas savakt, biezi tas milestibas trukums parvershas agresija!
02.12.2015 18:10 |

Reitings 957
Tiešām žēl, ka Latvijas bērnu tiesību aizsargājošās instances iesaistās tikai tad, kad bērnam ir jau teju vai neiroloģiska rakstura problēmas. Lūk, Latvijas nākotne.
02.12.2015 18:14 |

Reitings 1164
Bet atkal lielākoties komentāros parādās skolas politikas, izglītības sistēmas nopelšana. Nesen gadījums - mazākas klases skolēns starpbrīdī gāja dzert ūdeni no tām speciālajām izlietnēm, bet lielākas klases skolēns ūdens strūklu izšļakstīja un mazais viss bija slapjš un sāka raudāt.
Kur šeit vainojama skola? Ne jau noskatījās no skolotājas. Jutās liels varonis, jo vecāks.
Es uzskatu, ka viss tomēr sākas ar audzināšanu ģimenē jau no mazas kājas. Un nedomāju bērziņdaktera audzināšanu, bet saprātīgu.
02.12.2015 18:19 |

Reitings 957
ir arii launi beerni

Kur tu to ļauno bērnu dabūji? Kāpostos? Vai par tādu izaudzināji?
02.12.2015 18:20 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Latvijā redzu, ka bērns pie kases veikalā sakt ņemt košļenes, končas un mamma sāk rāt un aizrādīt, visi skatās, katrs trešais drausminās, kā tā, kadas šausmas, bērnam tada visatļautība..
Briesmīgi nepareizajā Skandināvijā pie šādas situācijas sirsnīgi pasmējās par bērnu ar domu 'kāds jauks bērniņš', un apkart nevienas dusmīgas sejas. Un tas ir novērojams visur. Bērns ir bērns. Latvieši to negrib saprast. Grib lai bērns jau no divu gadu vecuma ir pieaugušais maza bērna ķermenī.

Protams, bērnam ir jāļauj viss, ko viņš vēlas. Ja vēlas kaut ko veikalā apēst, nekādu problēmu, tas taču ir tikai bērniņš. Ja vēlas savas netīrās rokas bāzt sveša cilvēka drēbēs, nekādu problēmu, tas taču ir jauks bērniņš. Ja pieskrien pie salātu stenda un iebāž savas rokas olīvu traukā, viss ir labi, tas taču ir bērniņš, lai paspēlējas. Tad bērniņš aiziet uz skolu un sauc savu klasesbiedru, kuram problēmas ar kāju par kropli, bet tas arī nekas, bērns taču nav pieaugušais, nesaprot, ka līdzcilvēks ir invalīds, kuram noteikti sāp, ka nevar bumbu spēlēt, skriet kā pārējie. Sabiedriskajā nepalaiž vecākus cilvēkus sēdēt, arī viss labi, tas taču ir tikai bērns, lai aug personība, jāsūta ome d****, jāpastāv par sevi, jāattīstās kā individualitātei. (l)
02.12.2015 18:23 |

Reitings 2062
Protams, bērnam ir jāļauj viss, ko viņš vēlas. Ja vēlas kaut ko veikalā apēst, nekādu problēmu, tas taču ir tikai bērniņš. Ja vēlas savas netīrās rokas bāzt sveša cilvēka drēbēs, nekādu problēmu, tas taču ir jauks bērniņš. Ja pieskrien pie salātu stenda un iebāž savas rokas olīvu traukā, viss ir labi, tas taču ir bērniņš, lai paspēlējas. Tad bērniņš aiziet uz skolu un sauc savu klasesbiedru, kuram problēmas ar kāju par kropli, bet tas arī nekas, bērns taču nav pieaugušais, nesaprot, ka līdzcilvēks ir invalīds, kuram noteikti sāp, ka nevar bumbu spēlēt, skriet kā pārējie. Sabiedriskajā nepalaiž vecākus cilvēkus sēdēt, arī viss labi, tas taču ir tikai bērns, lai aug personība, jāsūta ome d****, jāpastāv par sevi, jāattīstās kā individualitātei.

+++++

Kur tu to ļauno bērnu dabūji? Kāpostos? Vai par tādu izaudzināji?

nedziivoju skandinaavijaa , tur varbuut ir savaadaak , bet zin pati redzi tacu , ka Latvijaa liberaalaa audzinaashana nestraadaa ! Un launu beernu netruukst jau no pashas mazotnes , gan jau arii tavaa Norveegijaa taadu papilnam .
Teiksi , ka beerns nav launs , ja otram pa galvu sit ar speelu kluciishiem ? Un dara to atkal un atkal , jo neklausa pieaugushajam . Aiz muguras veel gardi pasmejas un pasaka " redzi , man nekas nav par to , ka tev situ "
(t)
02.12.2015 18:29 |

Reitings 957
Schoco, nu nezinu, šeit es neko no Tevis minētaa nenovēroju ar visu liberālo audzināšanu. Runājot par invalīdiem, tie nekad netiek apsmieti un, turklāt, mācās kopā ar veseliem bērniem, tadējādi tiek bērnos ieaudzināta cilvēku vienlīdzība, slims tu vai vesels. Saku vēlreiz, ir jaaudzina bērns, bet ar prātu. Un ja reiz iebāzīs rokas salātos, kas notiks? Saules gaisma pazudīs? Izskaidro, kādēļ nedrīkst bāzt rokas salātos.
02.12.2015 18:31 |

Reitings 213
Reģ: 25.11.2015
Beerns ir vecaaku spogulis, tikai un vieniigi. Ja mamma vienmeer savas probleemas risina kliedzot, beerns dariis taa pat. Un cienu pret apkaarteejiem ieaudzina gimenee, taapat kaa pieklaajiibu.
02.12.2015 18:33 |

Reitings 957
Teiksi , ka beerns nav launs , ja otram pa galvu sit ar speelu kluciishiem

Tad ir jādomā, kādēļ bērnam nav iemācīts, ka otram sāp?
Nevajag vainot bērnu pie savām kļūdām un meklēt atgovorkas.
02.12.2015 18:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits