Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Un tajā pašā laikā es arī nedomāju ka atsevišķās reizēs uzbļaušana uz bērnu būtu tas sliktākais. Kā ne kā vecāki ir tie kas savam bērnam māca kāda būs reālā pasaule un ja tas bērns visu mūžu ir piedzīvojis tikai mierīgu runāšanu ar sapratni, bet nonākot piemēram skolā vai darbā atnāk skolotājs/priekšnieks un kārtīgi izbļaustās uz viņu(kas arī gan nav labi, bet tā notiek), tad tas tajā mirklī jau būs kā šoka terapija un tas cilvēks tajā brīdī būs vel vairāk traumēts jo ar to nebūs vispār saskāries un nebūs tam gatavs, bet ja vecāki būtu kādu reizi par kā slikta izdarīšanu uzbļāvuši, tad tas bērns būtu jau tam sagatavots ka tā arī var notikt dzīvē.
03.12.2015 16:05 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
MJ, nu super, malaces - mamma un ome, ka nenjeema aiz rokas un nepurinaaja vai nesita!

Katrai situacijai ir izeja.
03.12.2015 16:12 |

Reitings 17203
Story Bet zini, māte arī tajā reizē ne pa jokam bija izvesta...Nu kā ta no malas izskatījās tak :D Man pašai smiekli un kauns par ko tādu nāk. Tā smiešanās vienkārši bija tas ko cilvēks pēdējo varēja darīt, jo vienkārši vairs nezināja kā tikt galā un ko iesākt.. Sīkais netīrs, nošmulējies un bļauj pēc palīdzības lai viņu izglābj :D
03.12.2015 16:15 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
MJ, bet zini, es arī esmu smējusies par bērna niķiem. Un tā arī ir, ka esi pārgurusi, izvesta un bērns nav nomierināms, bet tad tu tā paskaties uz to situāciju itkā no malas un reāli paliek smieklīgi. :D
03.12.2015 16:19 |

Reitings 270
Reģ: 19.06.2014
To ka latviesi audzina savus bernus var loti labi redzet pec to bernu skaita, ko UK socialie dienesti iznem no latviesu gimenem. Nesaku, ka britu socialais dienests darbojas nevainojami vai ka vini par daudz neiejaucas gimenes lietas, bet pat to visu nemot vera, no latviesu gimenem iznemto bernu skaits par kaut ko liecina.

Tur nav nekāda sakara ar sišanu vai tml., tur valda liberālisti, kuri uzskata, ka pret bērnu nedrīkst pacelt balsi, likt viņam vairāk mācīties vai nodarboties ar sportu. Ja tu savam bērnam labu gribot, uzspiedīsi vairāk mācīties vai piedalīties kādos pulciņos, tad tev var atņemt bērnu.
Tieši liberālistu un pārspīlēto "cilvēktiesību" dēļ ir tāda situācija kā tēmas autore ir aprakstījusi - bērniem ir visatļautība, viņi ir neaizskarami un drīkst darīt ko grib, viņiem nav pienākumu, bet ir tikai tiesības. Pats jau pirms laba laika zināju cik tālu viss šis ir aizgājis, skolās skolotājiem tiek kāpts uz galvas un viņi pat necenšas kaut ko darīt, jo nav jēgas un viņi pat to nedrīkst. Turklāt, situācija paliek tikai sliktāka...
03.12.2015 16:27 |

Reitings 6040
Es vienreiz saku raudaat, berns negrib guleet, saku raudat tad kadu minuti abas paraudajam, meita ieraudizja, ka raudu un apklusa. Pamiljojaamies un aizgajam abas guleet.

un par iznjemtajiem berniem - es drizak esmu noverojusi uz ielaam briemsigus britus - vecaakus, netirus, berni vejainaa laikaa bez zekem, cepureem, jakaam, isajos t kreklinjos, perk alinjus.
03.12.2015 16:28 |

Reitings 17203
Neons Man jau pat liekas ka tā smieklu terapija arī varētu būt atsevišķos gadījumos ļoti laba lieta :D
Bet smieklīgi jau ir arī :D
03.12.2015 16:28 |

Reitings 17203
Es vienreiz saku raudaat, berns negrib guleet, saku raudat tad kadu minuti abas paraudajam, meita ieraudizja, ka raudu un apklusa. Pamiljojaamies un aizgajam abas guleet.

Vot šādu metodi arī es savam bērnam piekoptu :D
03.12.2015 16:29 |

Reitings 6040
Pats jau pirms laba laika zināju cik tālu viss šis ir aizgājis, skolās skolotājiem tiek kāpts uz galvas un viņi pat necenšas kaut ko darīt, jo nav jēgas un viņi pat to nedrīkst. Turklāt, situācija paliek tikai sliktāka...

taa arii ir, es macijos kopaa ra 16 - 18 gadigajiem, bija shausmiigi, bija.... un skolotajs neko, vinjam jagrozas kaa gribi, lai tikai noturetu skolenu uzmaniibu, bet skoleni neuzskata, ka vinjiem ir pienakums klausities un cienit, kad skolotajs runaa.

Tas viss ir tads koks ar 2 galiem, ir forshi, ka tu audzini bernus bez sishanas, bljaushanas utt., bet taja pashaa laikaa ir jaaudzina berniem kljut atbildigaakiem un cienit citus, kas anglju bernos galiigi nav.
03.12.2015 16:30 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
kad es raudu meita vienmēr mani žēlo un dara visu ko es lūdzu :D
03.12.2015 16:32 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es skatos uz savu siko masu ar vinas draudzenem - nu tik superigas, zinatkares meitenes, bet nezinu kaa ir citi. Mana laika ari skolotajas tika dirst sutitas, viens otru apsmeja, nebija md izpilditi - parasti klusitinem sedeja un nelelojas ar to. Ko es esmu ieverojusi no saviem studiju biedriem, ka vini bez maz vai lepojas, ka nav izmacijusies vai dabujusi divnieku.
Par audzinasanu - man taa gruti spriest par citiem, redzot vienu vai citu situaciju. Citviet arzemes vispar ir normali, ja berns sez veikala uz gridas, spelejas ar mantam turpat veikala utt., Latvija uz berna kliedzuenu jau skatas kaa uz noziegumu, mates vainu.
Par tam skolam vel, domaju tik tiesam daudz kas ir atkariba no skolotajas vai vinu nems par pilnu vai ne. Ari mums bij skolotajas, kuras tika vairak cienitas , citas vsp neklausijam.
03.12.2015 16:33 |

Reitings 6040
kad es raudu meita vienmēr mani žēlo un dara visu ko es lūdzu

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
03.12.2015 16:36 |

Reitings 6040
Bet ja ljoti nopietni, taam, kuras zin - vai ir labi berna klatbutnee raudaat? Biezhi?
03.12.2015 16:36 |

10 gadi
Reitings 2746
Es ari esmu telojusi, ka raudu un mazais uzreiz parstaj blenoties , redz , ka mamma bedajas. Tas bij, kad vinam bij kadi nepilni 2 gadi, tgd atkodis, ka teloju :-D
03.12.2015 16:37 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Manā klasē novēroju, ka skolēni klausa un ciena skolotajas, kuras necenšaa būt vareni stingras. Tas stingrakas varēja kliegt, cik vēlas. Ar tadu attieksmi tikai panaca pretēju efektu.
Turpretī, bija skolotajas, kuras ar cieņu un vienlīdzību vērsās pie skolēna, nekad nepacēla balsi un ticiet vai nē, bet visi vienmēr viņas klausīja. It īpaši bioloģijas skolotāju. Viņas stundas bija visklusākās. Pat tad, ja kadam tomēr pietrūka uzmanības, viņa nekad nekliedza, lai aizver muti, nerakstija piezīmes,bet gan klusēja, kamēr puika pats saprata, ka viņš traucē, un traucē ne tikai skolotajai, bet gan visai klasei, jo klases biedri bieži paši viņas stundās sāka viens otru kušināt, jo skolotaja stāsta ļoti interesantu stastu no savas dzīves, kurš ir cieši saistīts ar bioloģiju. Un tada bija katra stunda.
Toties skolotājas, kuras atļavās raties, saukt mūs par kamieļiem uc, tika ļoti necienītas.
03.12.2015 16:40 |

Reitings 17203
Story Zināt es nezinu, bet domāju ka bieži tā nevajadzētu darīt, vismaz ne tā pa īstam,varbūt ar tādu uzspēlētu toni to darot vel varētu, bet ja bērns domās ka tas ir nopietni tad tur jau var sākties ar laiku bērnam domas ka tev kāds dara pāri utt. Kas arī attiecīgi tālāk var radīt sekas.
03.12.2015 16:40 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu es netēloju , ja raudu tad pa īstam un asarām kā pupas ... :D man jau šķiet , ka ir tikai normāli, ja bērns redz , ka arī mamma var sabēdāties un raudāt , mēs visi taču esam tikai cilvēki
03.12.2015 16:45 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Nezinu par raudāšanu, bet esmu lasījusi, ka, ja bērns raud, tad makslīgi raudāt līdzi gan nevajag un saukt par mazu bēbīti, ko esmu novērojusi arī savā radu lokā. Kādēļ, es vairs neatceros, būs jaatrod gramata un jāpārlasa šī nodaļa.
03.12.2015 16:46 |

10 gadi
Reitings 2746
Nu pa istam es reti raudu, pat neatceros kad, tapec nedaudz pieteloju.
03.12.2015 16:47 |

Reitings 6040
nevajag un saukt par mazu bēbīti, ko esmu novērojusi arī savā radu lokā. Kādēļ, es vairs neatceros, būs jaatrod gramata un jāpārlasa šī nodaļa.

es lasiju, atceros tikai, ka puishiem nedrikst teikt - ko tu raudi kaa meitene, meitenes tikai raud utt., jo tas vinjos "ieaudzina" nebut lidzcilveekiem, nespeeju just liidzi un it ka tadlej, ja virietis nemaak mierinat sievieti, iespejams bernibaa ticis kauninaats par raudaashanu. Berniem ir jalauj raudaat un jaizrunaa vinju emocijas, tas ta pat kaa mums pieaugushajiem, kurai patiktu ja viirs teiktu "beidz raudat", mums tak patik, ka samiljo un pajautaa kadelj tu raudi..

Man skiet, ka ir labi, ja berns redz, kad mamma raud kadreiz, bet ne biezi jo beigas berns to raudashanu pats var sakt izmantot pret vecaakiem un sakt manipuleet - paraudashu un man nopirks, iedos, pazhelos, nekas par to nebus utt.
03.12.2015 16:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits