Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

10 gadi
Reitings 2563
Miss Joker, bet vai tad tā nav? :)
Šeit pat vismaz vienu tādu redzu, kura noteikti nekad neko savam bērnam nav aizrādījusi vai aizliegusi.
03.12.2015 15:24 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
kura noteikti nekad neko savam bērnam nav aizrādījusi vai aizliegusi

nu, nu, kuras tad ir taas mammas? Sheit jau drizak diskusija izvertusies cik latvieshu mammas stingras un neskandinaavas :D
03.12.2015 15:26 |

10 gadi
Reitings 2563
Story, es nedomāju Tevi, Tu liecies sakarīga mamma.
03.12.2015 15:27 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Si diskusija parada, ko pasam vecaki nav iemacijusi komunikacija ar lidzcilvekiem.. (t):-D
03.12.2015 15:27 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Uz doto brīdi vislabāk redzams lielais robs kaut vai "jaunajā" likumā par to, ka bērnus bez uzraudzības atstāt nedrīkst - latvieši nesaprot šo likumu un turpina vien dzīvot kā līdz šim...

Saprast jau saprot ka nedrīkst un labprātīgi jau to arī nedara, bet kur tad tai mātei likties ja ir izskrējusi pusi pasauli lūdzot lai kāds pa dienu bērnu pieskata kamēr pašai uz darbu jāiet, bet visi atsakās, auklei nauda arī nav, kaimiņi arī nav uzticami...tad kur tai mātei likties? Sēdēt vienai mājās ar bērnu kamēr nauda beidzās? Mums vispār likumdošana nav sakārtota un daudz kas ir jāmaina.

Protams ka es nevarētu iedomāties ka es savu bērnu atstātu vienu un nevaru arī peiņemt pilnībā ja uz ilgu laiku citi tā atstāj savus bērnus bez pieskatīšanas, bet reizēm es arī tos cilvēkus varu saprast. nu nav arī viegli. . . Nav mums tādi pabalsti un dzīvošana ka varam to bērnu bez raizēm audzināt un mācīt sēžot mājās :-/
03.12.2015 15:28 |

Reitings 6040
nee, es nedomaju sevi nemaz, bet vispaareji jautaaju....
03.12.2015 15:28 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Uz doto brīdi vislabāk redzams lielais robs kaut vai "jaunajā" likumā par to, ka bērnus bez uzraudzības atstāt nedrīkst - latvieši nesaprot šo likumu un turpina vien dzīvot kā līdz šim...

daudzi likumi ir absurdi un bez jebkāda pamatojuma
03.12.2015 15:30 |

Reitings 6040
Nav mums tādi pabalsti un dzīvošana ka varam to bērnu bez raizēm audzināt un mācīt sēžot mājā

tas arii ir lielais robs audzinaashanaa... jo ja man butu jaskrien uz darbu, pec tam uz darzinju panemt bernu, nedod dies, berns saslimst, jadoma kas pieskatis, jaabaro vins, es saubos, ka man butu laika sedet pie puku poda menesi...
03.12.2015 15:30 |

Reitings 17203
Askepott Nu bet lūk, pat tu atdzīsti ka ir reizes kad nevar visu darīt tieši tā kā ir noteikts plāna punktos. Protams pēc tam tu varbūt to centies labot, bet ir mirkļi kad nav izvēles, ir jāņem tas bērns un jāskrien,a r visu niķošanos un spārdīšanu, bet neviens jau nesaka ka dēļ tā tu tajā mirklī paliec par sliktu ma'ti vai arī ka tev ir neaudzināts bērns. Tas vienkārši ir tāds mirklis kad tu esi spiesta darīt tā kā apstākļi to liek.
03.12.2015 15:31 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
It kà jau normāli vainot pabalstu sistēmu un likumdošanu, bet tā skatoties no savas pieredzes - neteiktu, ka citās valstīs viss šis ir kaut kā krietni draudzīgāks pret vecāksiem, kā tas ir LV. Vienīgais, varbūt, pabalsti nedaudz lielāki, bet tāpat ne tik lieli, lai pietiktu izdzīvošanai bez darba. Man jau liekas, ka Latvijā ir diezgan ok jau ar to vien, ka bērna kopšanas atvaļinājuns ir 1,5 gadu. Citās valstīs pat tikai daži mēneši vai līdz gadam. Un nevienu neinteresē, kā vecāki tiks ar to galā. Taču nez kāpēc vecāki citās valstīs daudz maz tiek ar to galā, jo apzinās, ka tas vnk ir jādara un viss, toties Latvijā (neliels pārspīlējums) kaut kā sāk izdomāt attaisnojumus un bērnu vnk atstāj, jo, redz, pabalsts par mazu...
03.12.2015 15:35 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Miss Joker, ideālu vecāku nav! es esmu bērnu stingri turējusi aiz rokas un esmu ņēmusi rokās, kamēr viņš spirinās, jo citas izvēles nav. Nāk miegs, apvainojies, ka mājās nevarēs skatīties multenes un sākas. Bija tāds periods pāris gadus atpakaļ un arī tagad reizēm uznāk niķi, kurus esmu iemācījusies ātri pārvērst spēlē un bērns jau ir aizmirsis, ka tikko niķojās, bet ar visu to, nekad neesmu rāvusi aiz rokām, situsi pa pirkstiem vai kauninājusi.
03.12.2015 15:39 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
To ka latviesi audzina savus bernus var loti labi redzet pec to bernu skaita, ko UK socialie dienesti iznem no latviesu gimenem. Nesaku, ka britu socialais dienests darbojas nevainojami vai ka vini par daudz neiejaucas gimenes lietas, bet pat to visu nemot vera, no latviesu gimenem iznemto bernu skaits par kaut ko liecina. (t)
03.12.2015 15:42 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
vatson, nu es nezinu, lasīju, ka tos bērnus izņem no ģimenēm bez iemesla un pārdod bagātniekiem :D
03.12.2015 15:46 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
To ka latviesi audzina savus bernus var loti labi redzet pec to bernu skaita, ko UK socialie dienesti iznem no latviesu gimenem.

Briesmīgi tie latvieši. Sitēju tauta.
03.12.2015 15:50 |

Reitings 11162
jā, jā , ļaunie latvieši nemāk audzināt bērnus :D :D
03.12.2015 15:52 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
jā, jā , ļaunie latvieši nemāk audzināt bērnus

Arī Skandināvijā (vismaz tajā, ar kuru saskaros es) ir nepaklausīgi bērni un jaunieši, kas neciena vecākus cilvēkus utt. :D Viss kārtībā :D :D :D
03.12.2015 15:53 |

Reitings 17203
Mazliet novērsīšos un pastāstīšu vienu savu bērnības niķi.

Kad biju maza mani ņēma līdzi uz kapiņiem apkopt tur visu un man ļoti patik grābt lapas, to man arī ļava darīt, bet tad pa ceļas uz mājās es sāku drausmīgi niķoties un apsihojos jo gribēju to vel darīt, vārtijos pa zemi un skaļā balsī bļāvu "glāpt! glāpt!". Mana mamma man centās pa labam paskaidrot ka mēs tak nāksim vel un arī kad vairs nervi neturēja un kauns jau no visiem apkārtējiem palika tad arī stingrākā balsī runāja, bet es lūk biju riktīgi saniķojusies un neklausīju. Piebildīšu arī to ka es netiku ne bērnībā sista ne baigi iebaidīta utt. vienkārši šādi niķi bērniem gadās, māci cik gribi, bet tā pat tas var notikt. Galu galā šo situāciju ar manu apsihošanos izlaboja tas ka vienā mirklī māte ar omi apstājās un skatoties uz mani kā es savā gaišajā zili rozā jaciņā nošmulējusies netīra bauroju ka mani jāglābjm , viņas vienkārši vienā mirklī sāka skaļi smieties, nezinot ko vienkārši vairs iesākt un lūdzu, tas arī bija tas kas mani apturēja un es uz līdzenas vietas nomierinājos. Es tā nebiju darījusi ne pirms tās reizes, ne arī tas vairāk atkārtojās tādos apmēros. Ja kādreiz uznāca niķis tas vel bija kaut cik saprātīgs un mierīgā ceļā atrisināms, bet tajā reizē vienkārši nebija zināms ko vairs iesākt.
Tagad to rakstot un zinot man riktīgi smiekli par to nāk.
03.12.2015 15:53 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Vēl ir baigi veselīgi saprast "kas ir kas". Vecāki ir bērna pasaules centrs un tieši tāpēc ir milzīga atšķirība starp to vai vecāks tevi piekļauj sev cieši klāt un nes sev līdzi arī tad, kad tu esi niķīgs un apvainojies, jeb izliekas tevi neredzam, tēlo, ka iet prom, kliedz un sit. Bērni instinktīvi zina, ka vieni viņi ir bezpalīdzīgi un tāpēc ir bezgala atkarīgi no vecākiem, kuru uzmanību viņi alkst visvairāk par visu. Vardarbība ir šo dabisko tieksmi pavērst pret viņiem un viņus par to sodīt.
Mazā vecumā bērni ne tikai neprot sociālās normas, bet nav arī spējīgi sevi emocionāli regulēt (tapēc arī niķi, kašķi un histērijas) un viņos rada drošību, ka ir pieaugušais, kurš vienmēr būs blakus un palīdzēs "tikt pāri niķim". Ja tā ir, tad bērni aši iemācās kā to veselīgi darīt pašiem, ja nē, tad tas kā nasta velkas līdzi pieaugušā vecumā.
03.12.2015 15:54 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Latvijas Arlietu ministrija izdos bukletus ar padomiem bernu audzinasana latviesiem kas dzivo arzemes. Zinas nedzirdejat? Nez vai gluzi bez iemesl tas ir.
03.12.2015 15:58 |

Reitings 11162
Latvijas Arlietu ministrija izdos bukletus ar padomiem bernu audzinasana latviesiem kas dzivo arzemes. Zinas nedzirdejat? Nez vai gluzi bez iemesl tas ir.

gan , lai nevis ar padomiem , bet gan attiecīgo valsts likumdošanu
03.12.2015 16:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits