Atvaino, es knapi izburtoju tavu komentāru :D Tu laikam manu domu nesaprati. Ne jau kādam darba devējam ir žēl maksāt 800 vai vairāk. Nav runa par to. Man vispār, pat kā maza uzņēmuma īpašniecei, ir kauns kādam maksāt mazāk par 600eur. Jo man šķiet, ka 700,800 vispār ir tas minimālais, ko vajadzētu cilvēkam saņemt. Tas, ko es vēlējos pateikt, ir, ka darba pārrunās nevajag stāstīt, ka sieva grib, lai tik un tik pelna, ka esi atbraucis no ārzemēm un tāpēc tev vajag nopelnīt vismaz tik un tik, bet gan vajag uzsvērt savas zināšanas un prasmes. Starp citu, mēs būtu bijušas arī gatavas maksāt tos pašus 700,800eur, ja būtu par ko maksāt, ja tiešām būtu kāds kāndidāts ar normālu attieksmi. Bet es arī saprotu, ka tas nav nekāds sapņu darbs, uz kuru pieteiksies tie sakarīgie cilvēki.
Es uzskatu, ka cilvēks ar izglītību, pieredzi un pašapziņu, kas māk komunicēt un labi prezentēt sevi un savas prasmes, spēs iegūt savā sfērā vismaz par 20-30% lielāku atalgojumu, kā tie, kas to nespēj. Vajag kļūt pašapzinīgākam un mācēt darba intervijā izcelt savas stiprās puses, noslēpt vājās, kā arī paskaidrot darba devējam, kāpēc viņam būtu jāmaksā, piemēram, vairāk kā vidējo algu šajā nozarē konkrēti attiecīgajam kandidātam.