Pretruna

Reitings 239
Reģ: 16.03.2015
Sveikas!

Šovakar ar draugu apspriedām to, kādai jābūt ģimenes dzīvei.Un nonācām pretrunā... Es teicu, ka vīrietis ir tas, kurš nes lielo mamutu mājās un ir apgādnieks, bet sieviete strādā baigi neiespringstot uz algu, tie var būt 300 euro, un būtu okey. Vai ideālajā variantā var nestrādāt vispār, ja draugs pelna pietiekoši. Toties sieviete ir tā, kas uztur pavardu mājās, gatavo ēst un mīl vīru, lai viņš ir laimīgs.

Bet draugs uzskatīja tā, ka abiem ir jāstrādā un jāpelna pēc iespējas vairāk, un abiem jāpiedalās visos maksājumos, bez maz vai pusi uz pusi.

Kādi uzskati ir jums un jūsu draugam un kā darāt jūs?

Patīkamu vakaru!:-)
16.11.2015 22:09 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
tad vēl arī rodas jautājums , vai ir tā uzticība un abpusēja mīlestība , ja tā bail , ka pametīs vai pašai gribēsies iet prom . Skumīgi īstenībā , ja dzīvo ar cilvēku , par kuru nav pārliecības . :-/
17.11.2015 20:39 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Man zināmais gadījums ir klasika - meitene no laukiem atbrauca uz pilsētu, mācīties un strādāt negribēja, tāpēc atrada vīrieti ar skaistu konta bilanci, attiecībās tikai izpatīk vīrieša vēlmēm, tērē viņa naudu un skaisti blakus izskatās. Kopā viņi ir jau kādus 13 gadus. Precēti nav un visi īpašumi pieder vīrietim. Kā pats vīrietis reiz teica: "Kamēr izskatīsies jauna un apmierinās viņa vēlmes, tikmēr arī uzturēs viņu"! Visticamāk, ka pēc pāris gadiem arī meitene paliks plika kā baznīcas žurka - nevienam nevajadzīga un sevi uzturēt nespējoša!
17.11.2015 20:49 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Darla

domāju runa ir par sievietēm , kuras ir laulībā , nevis golddigeres . Atšķirība tomēr ir un liela .
Ar golddigerēm tā arī sanāk , ka lēkā no viena klēpja citā .
17.11.2015 20:52 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
gribu redzet majsaimnieci ar berniem kas gadiem ir neko vispar nedar tik uzbrina degunu. Kas ar to majum berniem un viru notiek un ka tur izskatas

Tas jau būtu jauki, ja visām, kas sēž mājās un deldē dīvānu, būtu bērni. Loģiski, ja ir bērns, tad diena paiet par viņu rūpējoties(protams, ja neiegrūž bērnu blakus istabā un neaizvelkas šopingā). Taču, mazai daļai ir tie bērni. Ne pusei no tām, kuras vīrieti uzskata primāri par bankomātu nav pat viens bērns, nerunājot, ka varētu būt vairāki. Lielai daļai nav ne bērnu, ne normālas izglītības vai intereses. 20 gadīgās princeses, kam galvā apmēram tas pats, kas Cosmo žurnāla lapās. Pati neko nav sasniegusi, bet vīrietim viņa esot jāuztur. Lielā iedvesmotāja :D:D:D
Pavarda sargātājas... smiekli nāk.
17.11.2015 20:54 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
u kādus 13 gadus. Precēti nav un visi īpašumi pieder vīrietim. Kā pats vīrietis reiz teica: "Kamēr izskatīsies jauna un apmierinās viņa vēlmes, tikmēr arī uzturēs viņu"! Visticamāk, ka pēc pāris gadiem arī meitene paliks plika kā baznīcas žurka - nevienam nevajadzīga un sevi uzturēt nespējoša!
tad sen biaj jamaina uz jaunako modeli, iznak ka damai vismaz 30 it jau ir :-D

domāju runa ir par sievietēm , kuras ir laulībā , nevis golddigeres . Atšķirība tomēr ir un liela .
tiesi ta! Un vispar golddigeres nemanu simtiem dzivojot uz ielas:-D ok, dzivo parastu dzivi un strada, bet vismaz 13 gadus dzive ir bbaudijusi uz pilnu klapi nevis vergijusi ka zirgs.
17.11.2015 21:03 |

Reitings 23705
aču, mazai daļai ir tie bērni. Ne pusei no tām, kuras vīrieti uzskata primāri par bankomātu nav pat viens bērns, nerunājot, ka varētu būt vairāki. Lielai daļai nav ne bērnu, ne normālas izglītības vai intereses. 20 gadīgās princeses, kam galvā apmēram tas pats, kas Cosmo žurnāla lapās. Pati neko nav sasniegusi, bet vīrietim viņa esot jāuztur. Lielā iedvesmotāja
bet smejies tev zel? Vinai labi, vecim abi un? Macities var ari 50 it gados nav aizliegts, un jau tika teikts bomzu patversmes piemeram LV ir 99% viriesi, jo sieviets ir vitalas un izdzivo jebkados apstaklos un iet uz augsu, ja vajag lenam bet notiek.

un ja tadai cosmo lasitajai vai kaudzem ka liekas jums ir kalpones kas kopj maju, gatavo tak suoer, man prieks, ko cepaties:-D
17.11.2015 21:07 |

Reitings 1170
tad sen biaj jamaina uz jaunako modeli, iznak ka damai vismaz 30 it jau ir

Viņam ir interesantas prasības guļamistabā, tāpēc arī vēl pāris gadus pagaidīšot. :D

domāju runa ir par sievietēm , kuras ir laulībā , nevis golddigeres .

Ja neparaksta neizdevīgus laulību līgumus, neapprec "vietējo huligānu" un abi nav nabadzīgi, tad īsti nav sievietei iespēja palikt plikai un nevarīgai!
17.11.2015 21:10 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Pati neko nav sasniegusi, bet vīrietim viņa esot jāuztur. Lielā iedvesmotāja

Bet kur tieši problēma? Atrast tādu veci, kas gribēs Tevi uzturēt, zinot, ka esi dīvāna deldētāja un psido iedvesmotāja, kas neko dzīvē nav sasniegusi, arī jāmāk. Tātad ir iemesli, kāpēc viņš tādu nimfu uztur.

Par sevi runājot, man patīk, kad ir sava nauda un nevaru iedomāties slinkot caurām dienām, jo tas nereāli nogurdina, bet nekas nav pret vīriešiem - mamuta nesējiem. Bet tas vairāk izpaužas apziņā, ka, ja man ar darbu neies spīdoši kādu laika periodu, piemēram, es zināšu, ka man ir vīrietis, kas spēs parūpēties par mani, neliekot priekšā rēķinus un neprasot no manis precīzi to pusi.
17.11.2015 21:12 |

Reitings 23705
Viņam ir interesantas prasības guļamistabā, tāpēc arī vēl pāris gadus pagaidīšot.
un ar smadzenem un meli aiz zobiem svaki, bet dama tici man so pametis atrak, atradis labaku eksemplaru :-D
17.11.2015 21:12 |

Reitings 23705
Bet kur tieši problēma? Atrast tādu veci, kas gribēs Tevi uzturēt, zinot, ka esi dīvāna deldētāja un psido iedvesmotāja, kas neko dzīvē nav sasniegusi, arī jāmāk. Tātad ir iemesli, kāpēc viņš tādu nimfu uztur.
tiesi ta! Un varbut vina neko negrib mietpilsnisku sasniegt? Nu negrib deldet tabureti ka planktons ofisa karjeras del? Grib gleznot , dzrt viinu, lakot nagus un mileties, nu un? Visiem nav nez kas jagrib:-P
17.11.2015 21:14 |

Reitings 1170
dama tici man so pametis atrak, atradis labaku eksemplaru

Ņemot vērā, ka jau vairākus gadus viņš no viņas savas mīļākās neslēpj, tad pieļauju, ka viņam pat būtu ērtāk, ja viņa pati prom aizietu. :D
17.11.2015 21:21 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Standarta Cosmo kašķis :D Es vispār te nesaprotu, par ko kašķēties. Man abi modeļi liekas ok, gan tāds, ka līdzvērtīgi sieviete un vīrietis veic maksājumus, gan arī, ja vīrietis uzņemās lielāko daļu maksājumu. Katrs pāris izvēlas sev tuvāko modeli. Tāpat arī jāsaprot, ka ir dažādas sievietes un ir dažādi vīrieši. Ir sievietes, kam ir svarīga karjera, komunikācija ar cilvēkiem, un ir tādas, kas labprāt sevi realizē savādāk, caur ģimeni, bērniem, mājām, hobijiem utt. Tāpat arī visi vīrieši nav tādi, kas pelnīs daudz un būs gatavi vienmēr parūpēties par visu. Cilvēki ir dažādi. Galvenais, lai satiekas divi cilvēki, kam ir līdzīgs skatījums uz lietām.
Es no savas puses atbalstu gan tās, kas pašas visu var un dara , ir ar saviem mērķiem un ambīcijām, gan arī ar prieku skatos uz tādām sievietēm, kas audzina bērnus, sagaida vīru ar siltām vakariņām katru dienu mājās, vēl aiziet 2 x nedēļā uz sporta klubu, vai gleznošanas kursiem.
Forši taču. Un, ja vīrietis to visu atbalsta, tas man liekas lieliski. Vīrietim pats svarīgākais ir, lai sieviete blakus staro. Vienalga, vai viņa staro par to, ka sasniegusi kādu lielo profesionālās izaugsmes mērķi, vai arī beidzot var atrast laiku kādiem kursiem, grāmatām, gatavošanai vai kam citam, sirdij tuvam.
17.11.2015 21:22 |

Reitings 23705
Ņemot vērā, ka jau vairākus gadus viņš no viņas savas mīļākās neslēpj, tad pieļauju, ka viņam pat būtu ērtāk, ja viņ
un ko tad slepj ja grib vala tikt? :-D

un neiet kopa tavi komentari

Viņam ir interesantas prasības guļamistabā, tāpēc arī vēl pāris gadus pagaidīšot.
:-D
17.11.2015 22:06 |

Reitings 1170
Rīdziniece, neko īsti neslēpj, bet pagaidām viņu nepamet, jo nav ne laika, ne vēlēšanās citu vietā meklēt - pagaidām šī pati laba. Cik arī sapratu, tad neviena no mīļākajām negribētu ar viņu kopā dzīvot - tikai izklaidēties. Viņš mums draugu lokā ir tāds vienīgais karjerists - sievu negrib, bērnus negrib, grib tikai strādāt un izklaidēties.

Domā ir viegli tik dumjas sievietes atrast? :D
17.11.2015 22:15 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Neuzskatu, ka šī ir tēma strīdiem, katram savs :)
Attiecību sākumā draugam teicu, ja viņš grib, lai aiz viņa vācu netīrās zeķes, sagaidu mājās kaila ar garšīgām vakariņām, viņam mani finansiāli ir jāuztur (nevis pliki jāuztur, bet jāspēj arī apmierināt vēlmi ceļot, jaunu mašīnu utm.) , bet, ja viņš vēlas vai nav spējīgs to izdarīt, un man ir jāstrādā, lai negaida, ka vēl pēc darba iešu apdarīt visus mājas darbus, ja abi strādā, abi ir vienādā situācijā un dara vienāda daudzuma darbus nevis es strādāju un vēl gatavoju, tad jau sanāk, ka vīrietis ir slinkā puse ģimenē, jo sieviete dara daaaaudz vairāk.
18.11.2015 01:06 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, neviens modelis nav nosodāms, bet svarīgākais ir tas, lai abiem sakristu domas par pieņemamāko modeli.
Es personīgi arī nespētu dzīvot uz neviena rēķina, pat ne vīra rēķina. Man ir ārkārtīgi svarīgi būt patstāvīgai, veidot karjeru (lai arī nākotne būtu nodrošināta) un nejusties nevienam parādā.
18.11.2015 12:16 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Man pazinu lokā ir viens interesants gadījums. Loti turīgs, precējies vīrietis sāka laist pa kreisi. Mīlākā jutās kā īsta sabiedrības dāma- bezmaksas dzīvoklis, dārgas mantas. Sieva uzzināja un izškīrās. Vīrietis atstāja sievai villu Baltezerā aizgāja pie mīlākās. Pēc neilga laika atrada sev jaunu mīlāko un iepiekšējo atstāja bez nekā- par dzīvokli bija jāsāk maksāt un nauda no gaisa vairs nekrita. Tā Nu sieva palika at villu Baltezerā un arī pati bija strādājusi visu laiku, kamēr mīlākā, kas lāva sevi uzturēt vīrietim, palika ar pliku dibenu. :-D
18.11.2015 12:34 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Bet Es nenosodu "pavarda turētājas". Galvenais ir, kā jau meitenes minēja, lai ir drošības spilvens. Bet tādam jābūt arī strādājošajām ;-)

Manā gadījumā dzīvojam kopā, abi mācāmies un abi strādājam. Mana alga gan ir 1/3 no mūsu ienākumiem. Gribētos, lai mana alga ir lielāka, bet tā ir pietiekama, lai spētu sevi uzturēt vajadzības gadījumā. + esmu ārzemēs un jauna. Ja būtu tāda nepieciešamība, man palīdzētu vecāki. Galvenokārt, gribētu lielāku algu, lai varētu vinam svētkos uzdāvināt tikpat vērtīgas dāvanas, kā vins man. Bet šī problēma man tikai uz Ziemassvētkiem palikusi aktuāla :-D

Lai arī mani ienākumi ir mazāki, budzets mums ir plus/ mīnus kopīgs. Draugs maksā visus dzīvokla izdevumus, katrs maksājam par skolu. Par ēdienu un izklaidēm- kam karte pa rokai :)

Mājas darbos abi esam diezgan lieli slinki, bet tīrīšanas darbus mēginam sadalīt uz pusēm. Ēst gatavošana gan ir mans pienākums, bet tas ir tāpēc, ka tā ir gan mana profesija, gan hobijs. Reizēm pēc skolas un darba esmu pārgurusi, tad pasūtam kko un nav problēmu.
18.11.2015 12:51 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mums ar vīru šajā ziņā sakrīt uzskati - mēs esam komanda. Mums kā komandai ir vesela rinda uzdevumu, lai varētu dzīvot ērtu un foršu dzīvi, sākot ar mājas darbiem un beidzot ar naudas pelnīšanu, bet pluss ir tāds, ka viss nav jādara vienam. Šos uzdevumus tad arī sadalām savā starpā līdzīgi - kuram laiks un vēlēšanās tas slauka grīdu, kurš pirmais mājās gatavo vakariņas. Es patlaban pelnu ievērojami mazāk, jo mācos, bet pēc 3 gadiem mana aldziņa vairāk nekā dubultosies, tāpēc mēs to uzskatām par ieguldījumu nākotnē. Ja mums būs mazi bērni vai vīrs pēkšņi sagribēs studēt doktorantūrā vai rakstīt grāmatu, tad viņam būs visas iespējas to darīt un nestrādāt.

Vienīgais, kas mani šajā diskusijā pārsteidz ir, ka ir tik maz sieviešu, kas sagaida līdzvērtīgu algu par līdzvērtīgu darbu. :-/
18.11.2015 13:22 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vienīgais variants, kurš man šķiet galīgi garām ir, abi strādā pilnu slodzi, bet "sieviešu darbi" (viss, izņemot 1 spuldzīti reizi mēnesī, vienu pilošu krānu reizi gadā un masīnas nogādāšanu līdz automehāniķim) ir pilnībā uz sievietes pleciem.

Pārējie varianti, kamēr apmierina abus, ir OK :) Pirmais variants NAV OK, pat ja apmierina abus :P

Ir divi iemesli strādāt par smieklīgu algu:
1) neko labāku nevar atrast
2) smieklīgā alga ir par darbu-aicinājumu-misiju (mācītājs, bērnudārza audzinātāja, skolotājs....)

Visādi citādi, strādāt pilnu slodzi par 300 eirikiem nav diezko gudri, pat ja vīrs nopelna pietiekami. Tad labāk staigāt pa kursiem un iesaistīties labdarības projektos.
18.11.2015 17:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits