Ideālākajā variantā ietiktu braukt, ja ir paziņas tajā valstī. Ar aģentūru tomēr var iegrābties.
Jā, var doties lasīt tomātus uz Nīderlandi vai citās fermās un fabrikās strādāt, bet var jau atrast arī citus darbiņus!
Piemēram, mana mana māsīca, kad dzīvoja un strādāja UK, sākumā bija kā istabene lielā viesnīcā, vēlāk kļuva par supervaizeri un vēlāk jau bija viesu nama menedžere, kur bija ļoti lielas priekšrocības, jo bija ļoti laba saimniece un, piemēram, kad viesu namā mainīja TV, darbiniekiem ļāva vecos TV ņemt sev (cik jau nu veci, plakanie vien bija, vienkārši nomainīja uz vēl jaunākiem). Ēdienreizes uz viesu nama rēķina. Protams, lielās viesnīcās tā diez vai būs, bet nopelnīt var. Darbi ir daudz. Bet labāk tomēr caur pazīstamiem cilvēkiem vai radiem.:-)
Es biju reiz aizbraukusi uz vasaru pastrādāt, sākumā tiku viesu namā, bet tur saimniece solīja vienu, bet realitātē bija pavisam savādāk un tad aizgāju uz ātrās ēdināšanas vietu strādāt. Pa 3 mēnešiem atpelnīju gan lidmašīnas biļetes, gan vilcienu biļetes,visus transporta izdevumus, varēju paēst, samaksāt par istabiņu, kurā dzīvojos viena pati, nopirkt sev visu ko, nopirkt savējiem visādas drēbes un štruntiņus, izbraukāt visādas apskates vietas un akvārijus, un muzejus utt. Un vēl atvest pāris simtus latu uz mājām:-) jebkurā gadījumā, nevajag baidīties sākt ar mazumiņu. Ir paziņas, kuri aizbrauca strādāt melno darbu ūdeļu ādas vilka nost), bet beigās iedzīvojās un atrada labu darbu, jo jau bija valoda iemācīta, atrada māju un laimīgi dzīvo!:-)