Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

eļļa

 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Parunāsim par eļļu kā tādu! Veselīga vai ne? Kādu eļļu Jūs lietojat cepšanai un kādu salātiem!? Veikalu plauktos skatos it tik daudz dažādu eļļu, ka nesaprotu kura būtu veselīga un kura nē. Valriekstu eļļa, mandeļu eļļa, kokosriekstu eļļa, zemesriekstu eļļa un nemaz nerunājot par jau zināmām rapšu un saulespuķu eļļu kā arī olīveļļu, kas arī ir ar citronu ,ar čillī ,ar baziliku un ko tik vēl ne. Tad vēl ir pirmā spieduma un izspaidu eļļas. Vai vispār ir jālieto uzturā eļļa? Saka,ka cepts ēdiens ir slikts, bet mēs bieži mēdzam ko cept. Gaļu mēs cepam, reizēm arī dārzeņus cepam. Tad kā tad tur īsti ir? (t)
09.11.2015 17:41 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
nerafineta ella.
olivu, rapshu - abam augsts omega 3 saturs (laikam omega 3)
09.11.2015 17:45 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Protams ir vēl arī rafinēta un nerafineta, bet ar ko atšķiras?
09.11.2015 17:47 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
es cepu loti reti, varbuut reizi 3 meeneshos, izmantoju to,kas maajaas ir. salatiem lietoju nerafinetu olivu vai vinogu kaulinu ellas.
09.11.2015 17:49 |
 
Reitings 329
Reģ: 29.12.2012
Pārsvarā lietoju šo olīveļļu:

Agrāk lietoju arī šo kokosriekstu eļļu:

Viņa piedeva ēdienam saldenu garšu. Viņa arī matiem un ādai esot laba, taču tā arī neizmēģināju.
09.11.2015 17:50 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Es lasīju,ka kokosriekstu Eļļa esot slikta, bet citur,ka tieši laba un pat diētiska.:-D
09.11.2015 17:53 |
 
Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Parastu rapšu eļļu. Salātiem ķiploku vietā reizēm lietoju ķiploku eļļu, tā dod ķiploka piegaršu, bet neatstāj nepatīkamo smaku elpā.
09.11.2015 17:55 |
 
Reitings 22
Reģ: 24.11.2014
Mana uztura speciāliste atbalsta un iesaka tikai Extra Virgin olīveļļu, to arī lietoju .
Par kokosriekstu eļļu runājot- diētiska noteikti nav :D
09.11.2015 18:55 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Lietojam olīvełłu.
Cepšanai ir vajadzīga izspiedu ełłe ( tā tiek iegūta no jau izspiestām olīvu dałińām, kas palikusas no pirmā spieduma), salātiem atkal jalieto pirmā spieduma ełła :)
09.11.2015 18:58 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Salātiem parasti extra virgin olīveļļa. Ja jākarsē - vīnogu kauliņu eļļa, jo augsta (augstāka nekā olīveļļai) degšanas temperatūra. Pamēģināta arī kokosriekstu eļļa/sviests - cepšanai ļoti laba.
09.11.2015 20:09 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Salātiem ļoti patīk ķirbju sēklu eļļa, kuru sajaucu kopā ar citrona sulu. Cepšanai eļļu cenšos neizmantot (vispār cepu maz), bet ja vajag, tad lietoju rapšu vai kokosriekstu eļļu. Olīveļļa arī ir mājās, bet to lietoju mērcēm/riekstu sieriem/marinādēm.
09.11.2015 20:52 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Ā, par eļļu kopumā - manuprāt, ideālā gadījumā jālieto nav, jo eļļa nav "whole food", bet gatavot bez eļļām kaut kā man vēl nav vēlmes.
09.11.2015 20:53 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Mees loti daudz lietojam oliivellu !Kokosriekstu ellu es lietoju kermena ,matu maskaam-vienreizeeja!
09.11.2015 20:54 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
cepšanai diži nešķiroju , parasti tā ir rapšu vai olīveļļa , kokosriekstu eļļa man negaršo , izmantoju reti kad gatavoju kādu īpašu ēdienu, koksriektu eļļai jāskatās , lai tā ir auksti spiesta , tad tā ir ok ....

vasarā citreiz pati gatavoju eļļas ar garšām , pakrasti lieku klāt baziliku , es vispār esmu baigais bazilika fans , varu to ēst tāpat vien(l)

pankūkas vienmēr cepu ar saulespuķu eļļu , savādāk viņām nav īstā garša , man pankūkas garšo, ja tās gatavo mana omīte un omīte saka , ka visa sāls ir saulespuķu eļļā :D
09.11.2015 21:12 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Visaktīvāk lietoju olīveļļu un saulespuķu eļļu :) Garšo :D
09.11.2015 21:15 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Cepšanai izmantoju šo:


Salātiem šo (biežāk gan salātos lieku krējumu):
09.11.2015 21:30 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Svarīgi (gan veselīgumam gan garšai) ir ne tikai kādā eļļā, bet arī kādā temperatūrā un kādā traukā tas viss tiek cepts. Cepšanai parasti izmantoju rapšu eļļu, itāļu ēdieniem olīveļļu, bet, piemēram, gaļu visbiežāk cepu sviestā. Cepšanai lietoju čuguna traukus un vidēju temperatūru.
Salātu mērcēm olīvu vai sezama eļļu.
09.11.2015 21:42 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Cepšanai izmantoju rapšu eļļu, visneitrālākā garša un atširibā no olīvu eļļas ir ievērojami karstumizturīgāka un nav risks rasties kancerogeniem savienojumiem.
Salātiem eļļu praktiski nekad nelieku. Nekadas eksotiskas eļļas nelietoju, neredzu nedz jēgu, nedz nepieciešamību.
09.11.2015 21:45 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Visvairāk izmantojam paši savu olīv eļļu, tagad nevaru iedomāties iegādāties veikalā, tomēr jūtama atšķirība. Ir arī komplektiņš ar riekstu eļļām, pārsvarā salātu mērcītēm. Neuzskata, ka eļļa būtu kaitīga, ja lieto normālos apmēros un labas kvalitātes.
09.11.2015 22:02 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Trīs iemesli par labu rapšu eļļai; arī diētas laikā - http://pariem.lv/home/article/40
11.11.2015 21:59 |
 
Reitings 151
Reģ: 22.10.2015
gatavošanai izmantoju Gī sviestu! veselīgs un manuprāt labākais risinājums,piedod arī labu garšu ēdienam.
11.11.2015 23:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits