Protams, ka vecākiem bērni jāmīl ar beznosacījuma mīlestību un jārūpējas par viņiem pēc labākās sirdsapziņas.
Bet tomēr kokam ir divi gali. Es nāku no daudzbērnu ģimenes un 3 no 5 bērniem esam jau savā dzīvē, pieauguši, patstāvīgi un labi pelnoši. Vecāki mums neko neprasa, izņemot reizēm viņus kaut kur aizvest, aizbraukt pakaļ vai aizdot auto, ja tētim savs auto servisā - bet šis man šķiet pilnīgi normāli, jo vecāki mums sponsorēja braukšanas tiesību iegūšanu.
Bet, neskatoties uz to, ka vecāki neko neprasa, es nevaru nepalīdzēt. Ja es jūtu, ka vecākiem slikti ar naudiņām, tad es viņiem iedodu naudu, uz jubilejām dāvinu lielas naudas summas, esmu devusi vecākiem naudu ceļojumam, palīdzu jaunākajai māsai, brālim, kuri vēl studē un nestrādā, piepalīdzu ar remontu vecāku mājās, gan materiālus nopērkot, gan savu darbu ieguldot. Protams, ka man būtu ērti aizmirst par visām viņu problēmām un nedienām un dzīvot savu dzīvi, bet es nekad nevarētu stāstīt vecākiem, cik lielas un dārgas mantas esmu nopirkusi, zinot, ka viņi visu savu dzīvi veltījuši bērnu audzināšanai un nekad tik lielas un dārgas mantas nav varējuši atļauties... Es drīzāk nopirkšu kaut ko mazāk lielu un dārgu, lai kaut ko varētu nopirkt arī viņiem...
Tas tā.. manas pārdomas, izlasot diskusiju.