Kā var būt tik čakla?

Reitings 344
Reģ: 29.01.2009
Es ar skaudību vienmēr skatos tās gatavošanas diskusijas. Un man vienmēr rodas šis jautājums - Kā jūs spējat katru dienu gatavot?

Gatavošanai es varu saņemties maksimums varbūt 2x nedēļā. Es vakarā pēc darba esmu nogurusi un gribu tikai atpūsties. Bet, protams, es gribētu arī būt laba saimniece. Tāpēc KĀ? Kā to dabūt gatavu? :( Lūdzu, palīdziet ar padomiem!

Un vēl daudzas raksta,ka gatavo arī pusdienas. Jūs esat mājsaimnieces vai strādājošas? Lūk, kā vēl šo dabūt gatavu?
08.11.2015 17:12 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Sodien uzvariju zupu 2 dienaam (sanaca tik laba, ka ceru, ka lidz ritdienai vinja "izvilks"), tas man aiznjema 30 min., ar trauku mazgashanuun virtuves nokopshanu.

Gatavojusi esmu, kad stradaaju, kad nestradaju un kad tagad esmu ar mazo majas, nekas uber taads man tas neliekas, vienkarshi negatavoju vairs nezin kadus edienus, kas aiznjem stundas.
08.11.2015 21:26 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Story-es lasiju tavu ierakstu par zupas gatavosanu un atcereejos sevi ar mazajiem!Atceros,ka man nepatika speeleeties ar beerniem,bet kaut ko gatavot loti patika-atceros taas pirmaas zupas ar jaunlopa galu,kiiselus uttLoti patika gatavot tiesi mazajiem-tos iipasos eedienus,kad vini saaka leenaam eest pieauguso eedienu!
08.11.2015 21:30 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es iepriekšējā darba vietā strādāju līdz 14.30, ap 3iem jau biju mājās. Bet man pat tad nepietika laika visam. Skriešana ik pārdienas; duša; kaut kas jāuzēd pēc darba, jo es nevaru gaidīt, ja man gribas ēst; filma/seriāls kādu pusstundu; kāda stunda, kamēr internetā visu vajadzīgo izlasīju; sporta zāle; duša. Nemaz nerunājot par visādām darīšanām centrā, solārijiem, draugu satikšanām utt., arī mājas kārtošanu ik pārdienas. Bet nu gulēt arī gājām vēlākais 10os, jo cēlāmies ap 4iem. Labi, ka mēs mājasdarbus dalām, ja man vienai būtu viss jādara, es vispār negatavotu.
08.11.2015 21:30 |

Reitings 6040
kumu, man ari patik mazajai gatavot, esmu taa pieradusi pie taa ediena, taa garsho, bez sals, pipariem, manam gastritam arii patiik :))

laba ideja par kiseli, bus jauzvara. Atcerejos savas omes uzreiz :)

Vispaar, kad tavi berni auga, tu ierobezoji vinju edienkarti? Piemeram, lidz 3 gadiem nevar dot senes, lidz gadam piena produktus, medu utt..? Vai vienkarshi devi ko juti, ka var?
08.11.2015 21:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nav jau tā, ka "nav laika", ja ir laiks seriālam/solārijam/Cosmo. Vienkārši nav laika, kuru gribētos veltīt kulnārijai. Es arī esmo no tām, kas gatavo nelabprāt, un jo vienkārsākus ēdienus, jo labāk. Man arī zupas top 20 min laikā, ja ir kāds ēdiens, kas prasa ilgāku laiku, tad tas ir tipa samet visu uz pannas un gaidi 30 min variants. Pa tām 30 min var pasēdēt Cosmo un paskatīties seriālu.

Retu reizi uznak vēlme kaut ko foršu pagatavot, tad gan produktus iepērku, gan recepti sameklēju (ja nav ideja tapat skaidra), gan ilgi un dikti varu čakarēties.... tikai parasti mājinieki neizrāda sajūsmu. Ja pašai vienatne savs mākslasdarbs ir jāēd, tad gribi negribi atgriezīsies pie 20 min kulinārijas.

Ilgos ēdienus parasti taisa vīrs, tam nav problēmu taisīt ēdienus, kuru pagatavošana aizņem 1-2 h.
08.11.2015 21:37 |

Reitings 3871
Story-es loti uzmaniigi taisiju visu-tad iznaaca,ka mees pieaugusie jau arii to pasu zupu eedaam beigaas!Atceros kaa cepu akninas...Biezpienu eedaam biezi,bet nevaariju daudz neko pienaa.Manam lielajam deelam bija alergija uz tela galu ,un tad saakaam ar jaunlopu!Mazajam bija alergija uz zemeneem-atkrita visi eedieni-kiiseli utt no zemeneem tad...Tas bija taads iipass laiks!Es lasiju veco dakteru graamatas-Spoku arii.Man bija veel vecaaka daktera graamata,kur bija veel visas veseliigaas zaalu teejinas utt!Tagad jau jaunie dara visu mazliet citaadi!Es reizeem padomaaju-un tiesaam bija laiks visam...Arii teaatriem ,operaam utt
08.11.2015 21:40 |

Reitings 3871
57 days-man laikam ir paveicies ar to,ka maniem viiriesiem vienmeer ir paticis gatavot tos pamatiigos galas eedienus.Es noteikti piekriitu par to,ka tai eest taisiisanai ir tomeer japatiik-jaapatiik tomeer tam procesam-taa ir zinaama veida meditaacija...
08.11.2015 21:43 |

Reitings 6040
un tiesaam bija laiks visam...Arii teaatriem ,operaam utt

Sodienas problema ir internets. Kamer mana maza masa ieliek instagramaa jaunaako bildi, esmu uztaisijusi visiem brokastis, izsukusi virtuvi, saklajusi brokastu galdu, pabarojusi bernu, ielikusi gultas velju mazgaties. :D

Tpfu, tpfu, tpfu, manai alergiju nav (vismaz nav veel nekas tads apests, kas izraisitu).
08.11.2015 21:43 |

Reitings 6040
taa ir zinaama veida meditaacija...

uhh, ka es gribetu vienu dienu tadu meditaciju, ar pavargramatu uz galda, vina glaazi, labu muzicinju fonaa.... un viena pati majas :)
08.11.2015 21:45 |

Reitings 3871
Ja runaa par meditacijaam,tad man taa noteikti bija un ir dreebju mazgaasana arii...!
08.11.2015 21:54 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Negatavoju 3 iemeslu pēc - neprotu, nepatīk un nav laika. :D
08.11.2015 22:53 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Teorētiski jau, protams, laika ir. Dienā ir 24h un kādas 16 no tām var pavadīt gatavojot. Es biju domājusi to tā, ka, ja es gribu atpūsties, tad man nav īsti laika. Protams, vakaros, kad es gatavoju, es nelasu ziņas un blogus un varbūt neskatos filmas, bet tad es nejūtos atpūtusies. Bet es priecājos un daļēji apskaužu tās sievietes, kurām atpūtai un "laikam sev" pietiek ar stundu. Es arī tā gribētu, bet es ātri izlādējos.
08.11.2015 23:06 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Tā man arī ir mistika, es izvēlos labāk būt badā, nekā pēc lekcijām un treniņa vēl kaut ko šmorēt.
08.11.2015 23:09 |

Reitings 6040
so.so

nu jaa, katram ir sava atpuuta, man atputa ir vanna un meditacija. Tas ir 2 lietas, kuras man nav biezhi, bet kad ir, es izbaudu. Un tad jutos kadu laika posmu ideali.

Es vispar varetu dzivot bez TV un interneta lielas devaas, jo tad es speju izdarit daudz ko citu. Bet katram savs. Vienigais kad skatos TV ir kad gatavoju, ari bernam neesmu 9 menesus radijusi TV, jo manaa uztveree tas ir nevajadzigi, bet redzi, tu speej atpusties pie TV un tas ir labi :) atpuutu vajag. Varbut pamegini apvienot virtuves darbus + tv? atri laiks paiet un 2 zakji ar 1 shavienu?
08.11.2015 23:12 |

Reitings 17280
so.so, aj, es arī supersievietes apskaužu, kam māja vienmēr tīra, vakariņas garšīgas, bērni teicamnieki, pašas sakopušās, un vēl karjera galvu reibinoša.

Es arī ta vietā labāk palasu grāmatu :D Nav ne spēka, ne vēlmes, ne enerģijas censties, sevišķi pēdēja laikā. Ja ne ģimene, pārtiktu no nutellas ar tēju, sēdētu tuksu tējas krūžu un nutellas burciņu ielokā, un mna būtu tik labi.....
08.11.2015 23:13 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
So.so, ir daudz ēdienu, kas sevi gatavo paši un kamēr viņi tur katlā šmorējas, tikmēr tu vari lasīt blogus. :-)
08.11.2015 23:28 |

Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Kad biju viena, gatavoju 3x nedēļā. Tagad, kad esam jau 5, gatavoju katru vakaru, bet ne viena - kopā ar bērniem, jo puikām ir jāsaprot, ka ēdiens pats no sevos nerodas un savu roku pieliekot labāk garšo, lai var savas nākotnes dāmasutināt un lai nav no pusfabrikātiem jāpārtiek. Mums gatavošana ir arī ikvakara saruna par to kā kuram pa dienu ir gājis :)
08.11.2015 23:28 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Jau sen esmu pamanijusi, ka šeit ir tādas ideālistes kā Emmanuelle (kumu), kubiete, Story bieži izceļās ar savu "man vienmēr ir ideāls izskats", "bērns", "māja" "vīrs" utt.

Es personīgi, audzinu bērnu, ar vīru mums attiecību nav, dzīvojam katrs savā istabā un ja arī nedzīvotu tā, bet kā pāris - es negatavotu ne uz 2, ne 3 dienām. Man aizņem daudz laika bērns, viņu jāpabaro, pašai labi jāizskatās un nav laika no sevis izspiest ideālo sieviņu. Ledusskapis ir, redzi? Paēdam to, ko atrodam.

Ideālās? Jūs vispār atpūšaties, man reāli interesē dienas grafiks "ideālajai mājsaimniecīetei".
08.11.2015 23:40 |

Reitings 17280
ShabbyEve, bet ir sievietes, kam tas tiesam izdodas ta dabiski, bez pūlem, un vēlpietiek laika i uz teātri aizskriet, i gramatu izlasīt, i nez ko vēl...
08.11.2015 23:49 |

Reitings 6040
oho!!!! pirmo reizi pamanu, ka kads ir pamanijis, ko saku foruma. :-D:-D:-D

Ja godiigi, man ir gruuti dzivot, kaa dzivoju, jo nevaru aiziet guleet, ja nav izgludinata velja, vai nomazgati trauki, gruti lidz ar to sadzivot ar citiem. KAdreiz pie mammas gaaju "ievest kartibu", tagad sapratu cik tas bija stulbi... Mana mamma nav pedante, vinja labak paskatisies TV nekaa izgludinas palagus, viena mana ome ir slinka un otra ome ir pedante. Vina saka, ka es vienigaa sieviete esmu vinjas pedas aizgajusi, viss vienmer sagludinats, savas vietaas un tirs. Tagad, kad gaidu otro berninju vairaak ljaujos dzer teeju un sedet cosmo, jo gribas papljapat, bet taa, ja man butu speeka veel palagus sagludinatu. Man ir dienas ritms tads, ka es varu 5 lietas vienlaicigi izdariit - taisit est un likt velju mazgaties, mazgat gridu vai suukt koridori. Un nee, berns nav atstaats novartaa, mes 7 vakaraa ejam vanninja, pargebjamies, gramatinja, tad lieku gulet. No rita vinja man ap 7 - 8 augshaa, ejam uz viesistabu, dzeru kafiju vinja spelejas, kadreiz spelejos pati ar vinju no ritiem, sobrid nav speeka, gulju divana un skatos. Tad uztaisu vinai est, pabaroju, paspelejamies kopaa, tad nu celjas virs, brokastis uztaisu,paspelejos ar bernu, pusdienas, paspelejos ar bernu, vakarinjas, un vakars klaat. Atpuuta man ir vanna, karsta vanna ar labaam putaam, tas pashas serijas kermenja kremu, dushas zeleju un meditativa muzika. Tad ari top visi mani pedikiri, manikiri, uzacis nokrasoju un viss. Neesmu makeup vergs, nekrasojos katru dienu un man nav ieveidoti mati. Ta ka re, nemaz tik ideala neesmu ;)
09.11.2015 00:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits