Kā var būt tik čakla?

Reitings 344
Reģ: 29.01.2009
Es ar skaudību vienmēr skatos tās gatavošanas diskusijas. Un man vienmēr rodas šis jautājums - Kā jūs spējat katru dienu gatavot?

Gatavošanai es varu saņemties maksimums varbūt 2x nedēļā. Es vakarā pēc darba esmu nogurusi un gribu tikai atpūsties. Bet, protams, es gribētu arī būt laba saimniece. Tāpēc KĀ? Kā to dabūt gatavu? :( Lūdzu, palīdziet ar padomiem!

Un vēl daudzas raksta,ka gatavo arī pusdienas. Jūs esat mājsaimnieces vai strādājošas? Lūk, kā vēl šo dabūt gatavu?
08.11.2015 17:12 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kad tev bus virs un berni, gatavosi gan. Un nestiepsi maja gatavu partiku ;-):-P
08.11.2015 17:51 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Kopš dzīvojam dzīvoklī, man, kurai vienmēr ir riebies gatavot kaut ko vairāk par makaroniem un pelmeņiem, ir pavērusies vesela kulinārijas pasaule, kuru steidzu izbaudīt. Ja vien ir līdzekļi, esmu gatava pagatavot kaut pašu velnu! (l)
Šad tad jau vēl iznāk pačīkstēt, kad nevar izdomāt, ko taisīt, bet kad piespiežas, ir forši. Nereti gatavojam abi kopā, tad ir jautrāk. Protams, process lielākoties ir diezgan laikietilpīgs, bet gadās arī pa pērlei, kuru var pagatavot ātri, vienkārši un pats galvenais - garšīgi. :)
08.11.2015 17:51 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Rīdziniece, draugs (civilvīrs) man ir, bērnu nav. Varu nopirkt līdzņemšanas ēdienu mums abiem. Kad būs bērni, rūpēšos par tiem mājās, nestrādāšu, daudzkārt ar savu vīrieti esam to izrunājuši. Visi nav vienādi ;) Katram savi uzskati par dzīvi.
Starpcitu, beidzot gribu tev pateikt, lūdzu, piedomā par savu rakstības stilu. Šausmas.
08.11.2015 17:56 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Man tomēr neliekas, ka tas ir ātrs process pat ar viegli pagatavojamiem ēdieniem. Mazāk par 20 minūtēm-pusstundu man personīgi parasti nesanāk (nu, ja vien tā nav omlete, protams), ieskaitot lietojamo trauku un rīku mazgāšanu, galda un plīts tīrīšanu utt. Un, ja cilvēkam ir pilnas slodzes darbs + studijas, piemēram, tad pat tā pusstunda ir pārāk vērtīga. Tajā laikā būtu iespējams gana daudz izlasīt, iziet paskriet vai kaut vannā pagulēt utt utml. Tāpēc es ļoti labi saprotu to konceptu "nav laika".
08.11.2015 18:01 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man nav izvēle, visus ir jābaro un ja paši gatavotu tad nu mēs visi pārtiktu tikai no pelmeņiem . .
08.11.2015 18:02 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man ļoti patīk iepriecināšanas un rūpju moments pret ēdājiem.. Turklāt gatavošana gan relaksē, gan arī rada gandarījumu un prieku :) Izbaudīt smaržas, pagaršot.. :)
08.11.2015 18:10 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Es gatavoju, jo man garšo vakariņās labi paēst. Bet darba dienās negatavoju sarežģītus ēdienus, tos es atstāju brīvdienām. :) Kad strādāju, tad gatavoju retāk. Bet centos vienmēr ko ātru un vienkāršu sagatavot. Tā kā man patīk dažādība, un ļoti ātri apnīk vienveidīgi ēdieni bieži, tad labprāt gatavoju. :)

Tagad, kad esmu vairāk pa mājām, tad arī sev sagatavoju ko brokastīs un pusdienās, bet tas ir ļoti vienkārši, bet veselīgi. :)

Un, kad neko galīgi negribās gatavot, tad pasūtu draugam, lai šis kaut ko sadomā. :D
08.11.2015 18:11 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man darbs nav 12 stundas, pārrodoties mājās, vēl viss vakars priekšā, var arī atlicināt laiku ēst gatavošanai, kas parasti aizņem laiku līdz stundai, paralēli sēžot internetā. Manu gatavošanu mājās ļoti motivē arī negaršīgais Daily cafe darbā, kas būtībā ir vienīgā opcija, kur paēst pusdienas. Pārtikt no pusfabrikātiem, fastfūdiem vai veikalu kulinārijām negribu, kafejnīcas un restorāni man ir izejamais, nevis ikdienas variants, un ēdiens uz pasūtījumu arī jāgaida. Ēst vienu un to pašu katru dienu nevēlos. Mājās gatavot ir lieliski (l)
08.11.2015 18:12 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Man ļoti patīk gatavot, tā ir sava veida atpūta, nestrādāju gan standarta darba laiku.
It īpashi ar gatavoshanu sāku aizrauties pēc bērna piedzimshanas, interesēties par produktu uzturvērtību utt. Tagad gatavoshana bērnam ir pat kā azarts, kā pagatavot garshīgu un veselīgu ēdienu un tādu,lai 3gadnieks ēd. Prieks,ka mazs cilvēcinsh ēd gan grūbas, kuskusu, bulguru, spinātus, brokoļus, pākshu pupas - lietas,kas citiem liek saviebties, domāju, ka tas lielā mērā no tā, ka piedāvāju jau no bērnības dažādību.
Pēc darba gan taisu vienkārshākus ēdienus, kas aizņem max 30 min. Zivs un dārzeņi cepeshkraasni, piem., nav pat jāstāv blakus. Un jā, uzstellēju mūziku vai kādu filmu fonā un aiziet. Vīrietis negatavo un tas priecē, jo es gribu būt vienīgā saimniece virtuvē. :D
Ja slinkums gatavot, pasūtam vai paņemam uz mājām no kāda kafūža, restorāna, bet tas pāris reizes mēnesī.
08.11.2015 18:32 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Cik sapratu,atslēgas vards ir "patiik". Man nepatiik,daru to ar piespiešanos,caur lielo nehochu. Agrak patika gatavot,bet kaa jau ar daudzam lietam,lidz ko tas kluust par pienakumu,taa tas nesagaadaa prieku. Nu neko..gatavoju caur dienu un tad taa negatavoshanas diena ir reali svetki :D
08.11.2015 18:46 |

Reitings 157
Reģ: 29.06.2015
Man ir tā, ka patīk gatavot. It īpaši brīvdienās izmēģinu jaunas receptes vai vienkārši ar prieku gatavoju, bet dažreiz darbadienās ir tāds riebums, ka nevar vienkārši, bet tas ir tikai mirkļa vājums.
Un tāpat kā NordicBelle, klīstu pa virtuves piederumu veikaliem un nodaļām ilgi, man pat tur patīk iepirkties vairāk kā drēbju veikalos, nopietni. :-D
Laikam jau labi izdevies pagatavots ēdiens man raisa lielāku patiku pret ēst gatavošanu katru dienu arvien vairāk un vairāk. (l)
08.11.2015 19:04 |

Reitings 5709
Man arī patīk gatavot, bet ļoti piekrītu iepriekšminētajam - ja tas ir kā pienākums katru dienu, tad tā patika un azarts var mazināties, diemžēl. Forši, ja var tā lēnām, izbaudot, kaut ko čubināties virtuvē... :) Es gan esmu iemācījusies gatavot ar meitu kopā - viņai ir savi uzdevumi, kur man var palīdzēt (sakult olu, sagriezt gurķus, saplūkt salātlapas u.tml.) un tad pašai lepnums par paveikto (un apetīte arī labāka :D).
Pieņemu, ka, ja būtu jāstrādā un tad fiksi jāpagatavo vakariņas mājās (jo ar bērnu, manuprāt, nevar atļauties negatavot), diez vai to uzskatītu par izklaidi un atpūtu.
08.11.2015 19:10 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Piemēram šovakar mums vakariņas gatavas 5 min.
Moncarella ar spinātiem, tomāti, pesto, olīveļļu un protams pesto.
08.11.2015 19:13 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
klīstu pa virtuves piederumu veikaliem un nodaļām ilgi, man pat tur patīk iepirkties vairāk kā drēbju veikalos, nopietni.
:D :D Man tas pats!
08.11.2015 19:30 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Es arī nesaprotu, kā var tik daudz paspēt. Ja es gatavoju vakariņas, tad sanāk paēst, dušā un gulēt. Kur nu vēl pusdienas un brokastis. Tāpēc sanāk diezgan neveselīgi ēst. :(
08.11.2015 19:38 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man patiik gatavot,bet noteikti ne peec pavaaru graamatas-recepteem!Mani laikam kaitinaatu kaut kas taads,kad esmu jau sagatavojusies gatavosanai ,un tad peeksni atklaatos ,ka tomeer truukst kaut kas no pirkumiem...Man patiik gatavot "pasas sacereetus eedienus".Laiku es vienmeer atradiisu,ja arii esmu straadaajusi visu dienu-ja ir veeleesanaas kaut ko dariit,tad laiks parasti atrodaas.
08.11.2015 19:47 |

Reitings 177
Reģ: 28.10.2015
Tas jau ir iestrādājies kā ikdiena.
No rīta duša, brokastis, kosmētika.
Vakarā vakariņas.

Man reizēm pat došanās uz kafejnīcu liekas krietni sarežģītāka kā pagatavošana mājās.
Un tiešām ir tik mežonīgi daudz recepšu, kas neprasa 3h vergošanu pie plīts.

Atļaušos pajautāt, kas jums ietilpst - es pēc darba gribu atpūsties pasākumā?

No kā jūs pārtiekat?
Man darbs beidzas +/-18.00, mājās esmu ap 19.00, ap 20.00 ēdu vakariņas, reizēm piekārtoju māju atiek laiks kādam seriālam vai grāmatai. Un esmu atpūtusies. :)
08.11.2015 19:49 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Man patik gatavot ..prieks citiem. Pati prieks sevis gatavoju bet maz un pietiek ilgakam laikam.
08.11.2015 19:54 |

Reitings 177
Reģ: 28.10.2015
Un v;el viena lieta, kas pēdējā laikā liek aizdomāties - ēdot mājās un gatavojot mājās var paēst krietni labāk par to naudu, ko atdod par gatavo ēdienu.

Mums ar draugu vakariņām ārpus mājas aiziet 30 eur.
Par to naudu varu nopirkt labu labo gaļu, lasi un tiešām daudz dārzeņus un paliks pāri vismaz puse naudas. Lūk arī iemesls gatavošanai.
08.11.2015 19:54 |

Reitings 344
Vasarasmeita, es arī mājās esmu ap plkst. 19.00. Un tad man gribas atpūsties - paskatīties filmu, palasīt grāmatu, pagulēt vannā. Tāpat arī pamīlēties :) Un 22.00 es jau guļu.

Ja gatavoju vakariņas, tad tajā vakarā sanākt tikai tas. Respektīvi, vai nu es gatavoju vakariņas vai arī daru kādu no augstāk nosauktajām lietām.
08.11.2015 19:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits