maqn sinepes negarso, bet galais noteikti garsai vajag, karbonadi apsmereju pirms cepsanas, merces galas francu pielieku klat tas bez krejuma, tomatu merces vai salda krejuma iedod garsas toniti labu!
Mājās man stāv visas šīs trīs un vēl citas, man ļoti garšo Amerikāņu sinepes, bet Latvijā vēl nekur neesmu redzējusi. Viņām tāda patīkama garša, lietoju mājās taisītos burgeros, mm.. pilnīgi sakārojās :D Vispār esmu kritusi uz dažādām mērcītēm, ko pievienot klāt garšas pastiprināšanai :)
Mums mājās vienmēr ir Dijon sinepes un graudu sinepes. Es šad tad lieku klāt marinādēm un salātu mērcēm, bet vīrs viņas smērē virsū un ēd pie dažāda veida gaļām, zivīm, sviestmaizēm etc. Vēl atviktnē stāv angļu sinepju pulveris, bet to vēl neesmu izmēģinājusi. Domāju arī pasūtīt burciņu krievu sinepju mammai, kad viņa brauks ciemos uz ziemīšiem. Tiem tomēr pavisam cits asums ;-)
Mazliet pārskrēju pāri NordicBelle ieliktajam rakstam, noteikti vēlāk izlasīšu visu, šobrīd slinkumiņš, bet vispār ļoti interesanti. Gribētos kādreiz pašai pamēģināt uztaisīt sinepes pēc savas gaumes, bet baigās variācijas tur un vesela diena. Šobrīd esmu tikai jau gatavām sinepēm likusi klāt medu un mazliet piepilinājusi worcester mērcīti, interesantākai garšai, superīgs savienojums uz gaļas. :)
Tagad pērku arī asas, bet tāda maķenīt saldena piegarša.. No tās pievienoju, kad gatavoju majonēzi, kā arī papildus vēl pildītajās olās iejauc.. Citādi man tās uzturā lietot neprasās :)