Vispār baigi jocīgi tas ir, visas tās izteiksmes :D Es negribu izklausīties ļauna, bet man tiešām nepatīk, ka LV ir tik daudz izlokšņu un pārējā. Par latgaliešu valodu (cik nu valodu) nemaz nerunāsim, bet, piemēram, tas pats kurzemnieku akcents - man tā kaitina! :D Es nevaru! Man draugs no Kurzemes un par laimi viņam vsp praktiski nav, tikai dažus vārdus izteica tipiski pa ventiš, bet to es kā velnu dzinu no viņa ārā. Es uzskatu, ja jau brauc uz Rīgu, jārunā normālā, nekropļotā latviešu valodā. Protams, tāpat pēc kkādiem vārdiem varēs kaut kādu atšķirību just, bet ka sāk laist riktīgā dīvainajā mēlē, tad tā jocīgi.. Nu tādā ziņā, kā sazinās ar cilvēkiem, tas taču ir reāli gramatiski nepareizi! Grūti jau arī tiem pašiem cilvēkiem, man kursā meitene no latgales (par žurnālisti mācās) un viņa no Latgales - ārprāts, viņa it kā runā, bet tie vārdi viņai ir citādāki, tādi mīkstāki, nu neviens nesaprot, tai skaitā pasniedzēja, un es redzu, ka viņa cenšās, bet traki, ka tā - žēl viņas. Tapēc man liekas nepareizi, ka bērnam vecāki jau kopš bērnības māca runāt ar tiem visiem akcentiem un izloksnēm, nevis rāda piemēru par pareizu valodu.