Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Āboli un olas

 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Kā samiksēt ābolus un olas tādās variācijās, ka iznāk kaut kas garšīgs? Domāju par rīvētiem āboliem ar olbaltumu, bet vai tur kas sanāks? Galīgi neesmu virtuves guru, kas māk likt kopā produktus bez priekšā redzamas receptes. 8-)
03.11.2015 16:41 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
p.s. nav cepeškrāsns
03.11.2015 16:41 |
 
Reitings 300
Reģ: 20.06.2011
man liekas sanāk garšīgas maizītes, ja uz baltmaizes uzliek sagrieztus ābolus un to olu var sajaukt ar krējumu un cukuru, uzlikt virsū un cepeškrāsnī, bet neatceros vai tur to olu tiešām vajag :D
03.11.2015 16:42 |
 
Reitings 751
Reģ: 31.08.2015
Nav cepeškrāsns rakstija tak
03.11.2015 16:44 |
 
Reitings 300
Reģ: 20.06.2011
es tik cītīgi rakstīju, ka nepamanīju, kad meitene pievienoja par cepeškrāsni :-/
03.11.2015 16:45 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
cep pankūkas ar āboliem
03.11.2015 16:50 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Ēdiens "no citas operas", bet - salāti, kuru sastāvdaļas ir: āboli (smalki sagriezti), vārītas olas (arī smalki sagrieztas) un puravi. Mērce pēc gaumes - skābais krējums, majonēze vai so abu sajaukums. :)
03.11.2015 17:04 |
 
Reitings 748
Reģ: 13.10.2015
Pančas bija vakar, kur protams, bija āboli.:)
03.11.2015 17:10 |
 
Reitings 686
Reģ: 20.10.2012
ļoti garšīga sanāk ābolu Šarlote (l)
http://receptes.tvnet.lv/receptes/abolu-sarlote/
03.11.2015 19:06 |
 
Reitings 686
Reģ: 20.10.2012
aa...nav cepeškrāsns, tad vari nemaz neskatīties :D
03.11.2015 19:07 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Vari pagatavot pildītos ābolus. 4 āboli, 2 ēd. k. rozīņu, 1 ēd. k. vaniļa, 4 ēd. k. cukura, rieksti.
Ābolus nomizo, izdur serdes, liek verdošā cukurūdenī, pievieno vaniļu un lēni vāra, nepieļaujot ābolu sašķīšanu. Apvārītos ābolus izņem ar putu karoti, pēc atdzišanas serdes vietā iepilda nomazgātas, noplaucētas rozīnes un sakapātus riekstus. Ābolus glīti kārto uz stikla šķīvīšiem, tos var rotāt ar saputotu krējumu. Pasniedz ar pienu, kafijas krējumu vai vaniļas mērci.
03.11.2015 19:18 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Vai ābolu uzpūteni. Tad Tev vajadzēs uzvārīt ābolus un samīcīt tos masā. Tad pagatavošanai būs nepieciešams - 1 glāze ābolu masas, cukurs vai medus pēc garšas, 1 olas baltums.
Atdzesētu masu samaisa ar cukuru vai medu, pievieno olas baltumu, saputo baltas, stingrās putās. Lai uzputenis būtu stingrāks, putojot pievieno 12 tējkaroti izšķīdināta želatīna.
Uzputotu masu ēd bez piedevām ar pienu vai vaniļas mērci.
03.11.2015 19:20 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Burkānu salāti ar āboliem un riekstiem. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, ābolus nomizo, izņem sēklotni un sagriez sīkās šķēlītes. Riekstus sasmalcina, visu samaisa un pārlej ar medu. Ja nevēlies tik saldus salātus, medus vietā ņem majonēzi.
03.11.2015 19:23 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Pildīti āboli

I
Palielus ābolus nomizo, izņem serdes. Katlā ielej ūdeni apmēram 3 cm augstumā, pieber cukuru, uzvāra, ieliek sagatavotos ābolus un, noslēdzot katlu ar vāku, 5—7 minūtes pasautē, tad ar putu karoti uzmanīgi izņem un atdzesē. Izdobtajos ābolu vidos iepilda saldinātu svaigu vai vārītu ogu masu. Pasniedz ar vaniļas mērci.
II
Ābolus sagatavo tāpat kā iepriekš, tikai sautēšanai ūdeni saldina maz. Atdzesējot ābolus pilda ar zivju vai cepeša salātiem. Pasniedz aukstajā galdā vai viesību pusdienās kā priekšēdienu.
03.11.2015 19:25 |
 
Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Kartupeļu un ābolu placenīši

Kartupeļi (vārīti) — 800 g, āboli — 200 g, ola — 1 gab., milti — 3 ēdamkarotes, sāls, rīvmaize, taukvielas.

Vārītiem, masā sastrādātiem kartupeļiem pieliek sakultu olu, mazliet sāls, skaidiņās sarīvētus ābolus un miltus. No masas veido plācenīšus, apviļā rīvmaizē un cep sakarsētās taukvielās. Pasniedz ar skābu krējumu un cukuru,
03.11.2015 19:26 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu ja ir baltmaize un piens, tad var oliņu sajaukt kopā ar pieniņu, izmērcēt tur maizīti un tad likt uz pannas ļoti lēnām cepties, abolīti sagriestu gabaliņos arī liek blakus cepties bet iepriekš piemērams apberot ar cukuriņu un kanēli, tā ļauj viņiem uz tās panniņas apcepties, baltmaizei no abām pusēm un tad liek virsū tur pat blakus ceptās ābolu šķēlītes :) Kaut kas uz saldo pusi varētu iznākt :P
03.11.2015 19:29 |
 
Reitings 41
Reģ: 24.09.2015
aaaaaaaaa,manas acis!!!

var oliņu sajaukt kopā ar pieniņu, izmērcēt tur maizīti, abolīti sagriestu gabaliņos apberot ar cukuriņu, uz tās panniņas apcepties, tad liek virsū tur pat blakus ceptās ābolu šķēlītes
03.11.2015 19:33 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
UFC Nu ne katra gaumei to es zinu :D

Bērnības atmiņas haha :D
03.11.2015 19:37 |
 
Reitings 41
Reģ: 24.09.2015
nee, varbuut jau garsiigi, bet tie pienini, maiziite, pannina. :D bet berniba taa sveeta lieta, jauki, ja tev asociejas ar miikstinaajuma formaam ;-)
03.11.2015 19:39 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Haha pati pat nepamanīju to, atvainojos :D
03.11.2015 19:39 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Uzcep ābolu pankūkas :) Baigi gardi sanāk viņas, tik ābolus jāgriež ļoti mazos gabalīņos, vai pat varbūt jārīvē lai turētos kopā.
03.11.2015 19:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits